Hur håller jag fokus på det positiva?


Hur lyckas jag fokusera på allt det positiva jag faktiskt har omkring mig när det är så enkelt att halka in på det negativa hela tiden, omedvetet?

Det är en väldigt vanlig fråga som många brottas med. En sak som är väldigt viktig är att du hela tiden är snäll mot dig själv och inte klandrar dig för att du råkar fokusera på det negativa. Det är en vanesak och det krävs lite övning för att vänja dig av med ett negativt fokus men det går lättare och lättare. När vi fokuserar på vår verklighet så manifesterar vi mer av den oavsett om det är sådant vi önskar eller inte önskar. Det är så det fungerar men invändningarna brukar vara att: ”Så du menar att jag ska blunda för verkligheten?” ”Så du menar att jag ska ljuga för mig själv?” etc. Men det handlar varken om att blunda eller att ljuga utan det handlar helt enkelt om att styra sitt fokus, om att välja något annat som också finns i din verklighet. Det är ju så att vår verklighet består av otroligt många saker och vi kan omöjligt uppmärksamma alla på en gång, vi kan bara fokusera på en sak i taget och har tyvärr en vana att fokusera på det oönskade och det som fungerar dåligt i vår verklighet. Anledningen till det  är att vi då känner att vi är ansvarsfulla människor som gör allt vi kan för att fixa det som inte fungerar. När jag går in i mitt kök så kan jag välja att fokusera på ett berg av disk på diskbänken och skuldbelägga mig själv för att jag inte har diskat. Eller så kan jag välja att fokusera på den där vackra orkidén som blommar så vackert i fönstret. Att jag fokuserar på orkidén betyder inte att jag struntar i disken, det betyder bara att jag för tillfället ser och njuter av den. När jag kollar mitt kontoutdrag så kan jag fokusera på det pinsamt låga saldot eller jag kan fokusera på att jag har haft tillräckligt med pengar för att betala hyran. Båda sakerna är min verklighet men de skapar olika känslor inom mig.

Det handlar om att bryta vanan att fokusera på det negativa för att istället fokusera på det positiva. Du har tagit ett jättestort kliv eftersom du är medveten om att ditt fokus dras tillbaka till det negativa så nu behöver du bara hitta bra verktyg som hjälper dig att skapa en automatik i att fokusera positivt. Att tankarna är omedvetna spelar ingen roll för dina känslor är medvetna och det är de som talar om för dig om dina tankar för dig mot det önskade eller det oönskade. Det viktiga är att du inte klandrar dig själv för att du dras tillbaka till ett negativt fokus. Ta det med en klackspark istället så kommer det gå mycket fortare att vänja dig av med det. Säg till  dig själv med ett skratt att ooops, nu halkade jag igen, bäst att sätta på spikskorna nu när det är så halt. Sen väljer du medvetet att titta på orkidén istället. Humorn är ett fantastiskt redskap och med den så kan vi i raketfart skapa de önskade skiftena i våra tankar. Och den snabbaste vägen till att manifestera det positiva som du önskar är att du fokuserar på allt det positiva som du redan har omkring dig.

Önskar dig lycka till! Och kom ihåg att läsa mer om hur du kan lära dig mer om Attraktionslagen så att du kan sätta igång på riktigt och attrahera in dina önskningar. Du kan läsa mer genom att klicka HÄR.