6 saker som lyckliga personer inte gör, del 4. 20 kommentarer


rp_IMG_5547_1.jpgNi som har följt min blogg ett tag har märkt att jag skriver väldigt mycket om våra tankar och hur de fungerar. Jag skriver om att bryta vanan med negativa tankar för att istället skapa en ny vana med mer positiva tankar. Och jag får väldigt många kommentarer om hur svårt det är att börja tänka positivt och många skriver att de ”försöker”. Ja, jag skriver ”försöker” för det betyder oftast att man misslyckas. Att säga ”försöka” är ungefär som att skaffa sig en garanti ifall man misslyckas, för då kan man säga att jag försökte i alla fall. Men du hör aldrig någon säga att: ”jag ska försöka öppna dörren” när det ringer på, eller hur? Och är du en av de som vill lära dig mer om hur du bryter negativa tankar så har jag skrivit mer om det här och här.

Och, så var det dags för den fjärde delen i serien om 6 saker som lyckliga personer inte gör.
Du hittar del 1 här, del 2 här och del 3 här.

4 fingrar4. Ljuger friskt

Att tillbringa livet åt att lära sig att ljuga kan nästan liknas vid en dödsfälla eftersom lögner och vanan att ljuga växer sig så stark inombords så att vi nästan tappar förmågan att se, berätta och leva vår egen sanning. Livet faller lätt isär när det har hållits samman av lögner. Att ljuga är som att gå vilse inom sig själv. Om du flyr sanningen kommer du att leva en lögn varje dag samtidigt som sanningen hemsöker dina tankar varje kväll. Du kan helt enkelt inte komma ifrån din inre sanning genom att leva oärligt.

Så tumma inte på sanningen, försök inte dölja den, redigera inte ditt eget jag genom att dölja sanningen med oärlighet, varken mot dig själv eller andra. Att inte ha någon förklaring alls är bättre än en falsk ursäkt. Det krävs mod och styrka att erkänna sanningen men det är det enda sättet att verkligen leva. Acceptera det som är, omfamna det fullt ut och lev för de möjligheter som ligger framför dig.

You Rock!!!

För fler besökare till din blogg, klicka nedan!

Besökstoppen

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 tankar om “6 saker som lyckliga personer inte gör, del 4.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   När man bestämmer sig för att göra så gör man sitt allra bästa men jag tänker som så att när man säger att man försöker så gör man inte sitt bästa. Det blir mer halvdant, liksom. 🙂

   You Rock!!!

 • Marina

  Det ligger mycket i det. Ungefär som att träna sig på att säga ”jag vill” eller ”jag ska” istället för ”jag måste”, det är inte heller alldeles enkelt…

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är också en vanesak. Och orden har så olika vibration om man säger så, vissa klingar mer negativt medan andra mer positivt. Så jag ”vill” städa känns mer positivt än jag ”måste” städa. Vill indikerar att jag har gjort ett aktivt val och det känns bra. Jag hatar faktiskt att städa men jag säger aldrig att jag måste städa utan jag fokuserar på resultatet av städningen och ser framför mig hur fint det kommer bli när jag är klar och det fina vill jag ju ha så då går det mycket enklare att säga att jag vill städa.

   You Rock!!!

 • Anki

  Tack för titten och kommentaren hos mig, det gjorde att jag hittade hit! Tankens kraft kan flytta ”berg”, jag håller med om att försöka kan vara svagt men kan också tänka att det är en bättre tanke eller ett bättre ord än att det går inte. Själv tröttnade jag på ekkorhjulet och gnälliga människor (jag gnäller också men inte så ofta..) så jag bestämde mig för att nu var det nog med det pessimistiska och faktiskt har det funkat bra att se möjligheter även när det är motigt…. Sedan är det så att vissa dagar kunde man vara utan men då blir det ju en ny dag i morgon! 🙂
  Kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det roliga är att forskningen kommer på mer och mer om hur vår hjärna fungerar och det är väldigt intressant att ta del av vad de kommer fram till. Hjärnan är helt suverän och det vi kan göra med tankens kraft är betydligt mer komplext och stort än vad vi ens kan ana.
   Vad härligt att du tröttnade! Tänk om fler människor gjorde det? Då skulle det blir mer positivt i samhället som jag ser det.
   Att kunna se att det är en ny dag i morgon är ju en positiv syn på livet även när det är motigt. För motigheter har vi alla mer eller mindre.

   You Rock!!!

 • Bittan

  Halloj där ! Vilken tänkvärd rockig blogg jag hittade till tack vare din kommentar hos mej . Tack för det :-)Det där med tankens kraft kommer man långt med , nu ska jag slänga mej i soffan efter en lååååång jobbdag och läsa vidare bland dina klokheter .Kram Bittan

 • Malin Thorell

  Jag försöker verkligen tänka positivt, har haft en jobbig uppväxt med psykisk misshandel, men nu har jag gett mig fan på enbart positiva tankar och det finns mer såna än negativa nu 🙂

  svar: Ja dom är fett mysiga 😀
  Ja det äre, jo vi fick henne så vi ska hämta henne nästa vecka 🙂 Så då har vi två bondkatter, men dom är fina iaf 🙂 Åh en ragdoll är så himla fin!

  Detsamma!
  Åh tack 😀

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Underbart att du tagit det medvetna beslutet att fokusera på det positiva och inte låta det förflutna styra ditt liv. Det är så viktigt att ta kontrollen över sitt liv och se att det är jag själv som har ansvaret för hur jag ska må och vad jag ska tänka. Jag får ofta kommentarer om att det är lätt för mig att säga för jag har det minsann så bra. Men sanningen är den att det har inte alltid varit så lätt för mig utan jag har varit med om mer skit än de flesta behöver uppleva och jag har skrivit ett inlägg om det: http://klokegard.se/latt-for-dig-att-saga/
   Det kanske kan fungera som inspiration för dig. 🙂

   Vad roligt att ni fick katten!

   Njut den här dagen!

   You Rock!!!

 • Ama de casa

  Jag är faktiskt ganska duktig på att tänka positivt. Det går knappt en dag utan att jag säger ”TÄNK vad BRA vi har det!” 🙂

  Sen att jag har ett livsmotto som säger ”Det kommer ALDRIG att gå!”, det är en helt annan sak 😉

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det är ett suveränt mantra: ”Tänk vad bra vi har det”, något som de flesta borde ha faktiskt.
   Men det är en väldigt kontrast till ditt livsmotto som inte direkt är positivt eller ens neutralt. 😉

   You Rock!!!