7 tips för att bli nöjdare med din kropp! 4 kommentarer


Ett bra sätt att höja självkänslan är att ta mer hand om din kropp så här kommer 7 tips för hur du blir mer nöjd med din kropp.
Camilla Photography
1. Fokusera mer på enskilda kroppsdelar
Ställ frågor som: Vilken musik vill mina öron höra? Vilka smaker vill min mun känna? Hur vill mina ben dofta? Vad vill mina händer röra vid? Var vill min kropp befinna sig?
2. Lyssna på vad du säger om och till dig själv
Brukar du tänka/prata i nedsättande termer om dig själv? Säger du saker som: jag är så klumpig, jag är så korkad, jag är så tjock, jag är så ful, ingen vill ha mig, jag klarar ingenting, jag är en dålig förälder osv. Om du gör det så tänk på hur du skulle reagera om din partner, kollega eller bästa vän skulle säga så om sig själv. Skulle du hålla med dom? Nej, så säg samma saker till dig själv som du skulle säga till kollegan. Vi är ofta väldigt kritiska mot oss själva.
3. Vårda din kropp
Att ta hand om din kropp är ett bra sätt att visa den uppskattning. Smörj in den, gå på massage, gå till frisören, måla dina naglar, gå till tandläkaren, sköt om dina fötter, kramas mycket, ta ett fotbad, gå  på hamam, osv. Hitta på vad just du vill göra för din kropp och det som den behöver. Njut av allt som din kropp gör för dig; tar hand om maten, gör så att du kan se vackra saker, höra ljuv musik, känna goda smaker, känna lena saker mot din hud, benen tar dig dit du vill, du kan krama ditt barn med dina armar osv. Var tacksam över din kropp och ta hand om den.
4. Köp de kläder som du vill ha
Köp de kläder som du känner dig snygg och läcker i, vänta inte tills du har gått ner i vikt, gått upp i vikt, fått dom där musklerna utan gör det nu. För då känner du dig snygg och läcker redan nu.
5. Ta emot komplimanger
När du får en komplimang så räcker det alldeles utmärkt med att säga tack. Du behöver inte slå bort det, skämmas, ge en komplimang tillbaka utan bara säg tack och njut. Sug i dig det som du får höra.
6. Låt din kropp bli din bästa vän
Bete dig mot din kropp som du gör mot någon du tycker om. Arbeta med kroppen i stället för mot den för då börjar du också ta bättre hand om den. Det gör också att du kommer tycka bättre om din kropp och allt det fina som kroppen gör för dig.
7. Sluta jämföra
Sluta jämföra dig med andra. Det kommer alltid finnas människor som är snyggare/smalare/sexigare  än du, precis som att du är snyggare/smalare/sexigare än många andra. Men det är helt oviktigt för det ligger faktiskt i betraktarens ögon och alla har olika smak. Dessutom har du garanterat egenskaper som de du jämför dig med avundas och inte har. Och vi har en tendens att alltid jämföra oss till vår nackdel.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “7 tips för att bli nöjdare med din kropp!

 • Anette Ryan

  Hej!
  Kloka ord som man behöver bli påmind om med jämna mellanrum för ibland är det lätt att glömma bort sig.
  Tjingeling Anette 🙂

 • Anonymous

  Många kloka ord ! Tackar ! Själv behöver jag ner i vikt för hälsans skull och det är lättare att hitta kläder att trivas i. Är rätt överviktig ca. 15kg och det är mkt extra att bära på.:)
  Men visst är det så väldigt utseende fixerat idag … då unga och gamla helst ska se ut som fotomodeller. .. eller folk som är så feta att de matas i sängen mm .

  Paulina

 • Anna-Karin

  Mycket bra tankar, Cecilia! Precis som Elisabeth här ovanför så tycker jag att dina tankar verkligen behövs. Inte minst bland alla unga tonårstjejer.

  Kram!
  Anna-Karin

 • Elisabeth

  Dina tankar och ord behövs verkligen i vårt utseendefixerade samhälle. Jag möter dagligen unga tonårstjejer som måste kämpa med schablonbilden av hur en ung tjej ska se ut. Det behövs motkrafter. Tack för detta inlägg. Vi är många som behöver läsa detta.Önskar dig en härlig söndagkväll.