Attraktionslagen – Nyckeln till lyckan


Nyckeln till lyckan!

letters-637440_1920Ja, jag vet, det låter stort och helt fantastiskt men faktum är att det faktiskt är väldigt enkelt att uppnå lycka. Alla har tillgång till sin lycka det gäller bara att med tankens hjälp skapa den. Oavsett om du känner till Attraktionslagen eller inte så är det så det fungerar. När jag började studera Attraktionslagen så insåg jag att allt det jag lär ut genom mina föreläsningar, böcker, e-böcker, kurser, e-kurser och coaching utgår från attraktionslagen. Den insikten fascinerade mig väldigt mycket. Jag hade alltså lärt ut Attraktionslagen innan jag visste om att den existerade fast mitt angreppssätt utgick från vår hjärna istället för universum/attraktionslagen.

Det absolut viktigaste för mig i den insikten var att Attraktionslagen fungerar för alla och hela tiden. Vi är en del av attraktionslagen och det är så himla logiskt, egentligen. Lika attraherar lika säger attraktionslagen och vi tycker det låter enkelt att förstå det men vad betyder det egentligen på en helt vardaglig greppbar nivå? Jag vet att det finns så många frågor och så mycket tvivel kring attraktionslagen och att den verkar så svår att tillämpa. Och jag har sagt det förut men det tål att upprepas, det som gör attraktionslagen så svår är att den är så enkel. Kruxet är att den går så emot det vi lär oss. För livet kan väl inte vara så enkelt? Livet ska väl vara kämpigt? Man måste ju slita för att få lön för mödan etc. Jag har beskrivit det här tydligare i Attraktionsguiden.

Nyckeln till din lycka är helt enkelt att du fokuserar på det som gör dig lycklig och då kommer du få mer som gör dig lycklig. Om du bara gör så utan att ifrågasätta, utan att lägga in ordet ”men”, utan att försöka förklara varför du inte är lycklig då kommer du att bli lycklig. Men, vi har vår vana att tänka, ifrågasätta och fundera och då krånglar vi till det. Hur ska jag kunna vara lycklig när min ungarna aldrig städar sina rum? Hur ska jag kunna vara lycklig när min chef är så oförstående? Hur ska jag kunna vara lycklig när min man alltid är grinig när han kommer hem från jobbet? Hur ska jag kunna vara lycklig när föraren i bilen framför mig inte kan använda blinkers? Hur ska jag kunna vara lycklig när supporten aldrig svarar? Hur ska jag kunna vara lycklig när jag inte har råd att laga bilen? Hur ska jag kunna vara lycklig när jag har blivit av med jobbet? Som du ser så har vi många anledningar till att inte vara lyckliga. Och så länge du iakttar det som gör dig olycklig så kommer du fortsätta vara olycklig.

Ja men, det är ju sant! Min bil är ju trasig och jag har inte råd att laga den. Ungarna städar inte sina rum, gubben är alltid grinig etc. Min verklighet är sån och jag lever i min verklighet. Jag kan ju inte blunda för min verklighet!

Vi fokuserar på det som vi ser som vår verklighet för det är sant och det är ju det som sker mitt framför våra ögon och vi vill ju inte ljuga för oss själva.  Dessutom så känner vi oss ansvarsfulla när vi fokuserar på högen med räkningar, bristen på pengar, ungarnas slöhet, gubbens grinighet etc. När vi fokuserar på allt som vi känner att vi måste fixa så är vi ansvarstagande människor och vi visar att vi bryr oss.

Man kan lätt tro att det handlar om att ljuga för sig själv och låtsas att allt är bra så blir vi lyckliga sen. Men, det är inte riktigt så jag menar utan det jag menar är att du ska fokusera på något annat som också finns i din verklighet, eller att du skapar något annat i din verklighet som du kan fokusera på. För så länge du fokuserar på allt det som får dig att må dåligt i din verklighet så skapar du mer av den verkligheten. Nu börjar det kanske låta lite flummigt men det är så vår hjärna fungerar. Det du fokuserar på får du mer av, det är faktiskt så enkelt. Och vår verklighet består av massor med saker och vi kan inte fokusera på allt samtidigt men av någon anledning så väljer vi oftare att fokusera på det som vi är mindre nöjda med, och då är det också det vi får mer av. Jag ska ge några exempel på hur det fungerar.

Du funderar på att köpa en röd bil och plötsligt så ser du massor med röda bilar i trafiken.

Du och din partner funderar på att skaffa barn och plötsligt så ser du gravida kvinnor och nyblivna mammor överallt. Nu är det ju inte så att det plötsligt blivit en babyboom och att det därför finns gravida och nyfödda överallt, det är bara ditt fokus som har ändrats.

Du funderar på att åka till Transsylvanien och plötsligt så läser du om folk som är där, folk som flyttar dit och en massa annat om Transsylvanien. All denna info har funnits där hela tiden men ditt fokus har legat på något annat så du har helt enkelt inte sett det, du har inte varit mottaglig för det.

Det här var några konkreta exempel på vad som händer när du skiftar ditt fokus. Hjärnan är konstruerad så att den hela tiden söker bekräftelse på det du matar den med så när du fokuserar på något så är hjärnan programmerad så att den letar efter mer av det du fokuserar på. Det betyder att när du fokuserar på sådant som gör dig glad så letar hjärnan efter mer som gör dig glad med andra ord så manifesteras det du fokuserar på. Så nyckeln till din lycka är dina tankar, du skapar din lycka med ditt fokus. Så hur undviker jag då att fokusera på allt som är dåligt i min verklighet? Hur ska jag kunna blunda för det som är sant? När du står i en korsning så kan du välja att gå rakt fram, till höger, till vänster eller att vända tillbaka och det är likadant med dina tankar och ditt fokus. Du kan välja att fokusera på att barnen inte städar sina rum eller du kan välja att fokusera på hur kul det är att lösa korsord.

Du kan sitta och titta på högen med räkningar dag ut och dag in om det får dig att känna att du tar ansvar. Men det ger inga pengar till att betala räkningarna. Det skapar bara negativa känslor och du sover säkert inte bra på nätterna för du grubblar och oroar dig bara. När vi tänker negativa tankar som skapar negativa känslor så är det som att ha en våt yllefilt över hjärnan och den här yllefilten hindrar idéer och kreativa lösningar från att poppa upp. Och det du behöver för att lösa problemet med räkningarna är just idéer och kreativa lösningar. Om du däremot är glad så försvinner yllefilten och hjärnans förmåga att skapa idéer och kreativa lösningar ökar markant. Men så länge du fokuserar på räkningarna så kommer du må dåligt och hålla alla idéer och lösningar borta. Så hur gör du då?

Jo, du fokuserar på en annan del av din verklighet som får dig att må bra. Det kan vara att klappa katten, njuta av bra musik, titta på roliga videoklipp, skratta med en vän, göra något kul med barnen, meditera, dansa, umgås med glada människor, måla, njuta av naturen, tänka på roliga minnen eller vad som helst i din verklighet som får dig att må bra. För som jag skrev tidigare, det du fokuserar på får du mer av så fokuserar du på det som får dig att må bra så får du mer av sådant som får dig att må bra. Vill du lära dig hur du använder Attraktionslagen för att skapa det liv du önskar så får du verktygen till det i 365 Dagar AL – Din guide till Attraktionslagen.

Så välj medvetet att skifta ditt fokus från det oönskade till det du önskar och gör det med ”ursäkten” att du gör det för att bjuda in lyckan i ditt liv, du gör det för att bli mer kreativ och för att hitta lösningar. Vad får ditt hjärta att sjunga? Vad får det att pirra i magen av förtjusning? Vad får dig att skratta? Vad får dig att känna hopp? Vad får dina drömmar att verka uppnåeliga? Vad kan du tänka just nu för att bli på lite bättre humör? Vad kan du göra just nu för att le? I min Guide till Positivt tänkande får du verktygen för att lära dig skifta fokus och skapa en positivare attityd.

Fokusera på allt det som du är nöjd med i ditt liv så kommer det att sprida sig till de områden som du är mindre nöjd med. Bestäm dig här och nu för att du ska fokusera på allt det som får ditt hjärta att sjunga. Att du ska fokusera på allt det som gör livet värt att leva. Vill du lära dig mer om hur du styr om ditt fokus, hur våra tankar, vår hjärna och våra känslor fungerar, hur du gör för att tänka positivt när allt är skit och skapa nya tankevanor som gynnar dig så passar 365 Dagar PT dig perfekt.

Jag har en grupp på Facebook om Attraktionslagen där du finner massor med inspiration och du är välkommen att hänga med. Du hittar gruppen HÄR.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *