”Bajsmannen” slår till om och om igen! 16 kommentarer


Just nu pågår det trakasserier på Facebook mot bland annat mig och jag tänkte här berätta om det som händer, hur det påverkar mig och hur jag valt att hantera det. En av anledningarna till att jag vill berätta om det är är att många är oroliga för mig men också för att en del har så svårt att acceptera mitt sätt att hantera det.

Allt började i september 2012 med att Karriärcoachen Nina Jansdotter blev utsatt för den sk bajsattacken där en för henne okänd människa publicerade 93 bilder av bajs på hennes facebook-profil vilket ni kan läsa mer om i den här artikeln i Expressen.

Efter det så följde en massa trakasserande kommentarer mot Nina i första hand men så småningom även mot hennes vänner. ”Bajsmannen” som kallar sig Alexander Othmani skapar hela tiden nya profiler och skapar en massa kränkande bilder av bland annat Nina Jansdotter, Ulrika Gabriel, Elaine Breske Hirscher och Jill Johnsson och ett helt gäng andra personer. På sista tiden har han mer och mer varit på min profil och skrivit massor med kommentarer, dom flesta skrivna med stora bokstäver som om han skriker. Ingen vet vad han är ute efter men det verkar som om han inte gillar människor som får uppmärksamhet. Han reagerade väldigt starkt när jag skrev om min nya bok, likaså när Nina Jansdotter skrev om sin nya bok. Han har också bett mig att stänga ner min profil på Facebook vilket aldrig kommer att ske. Han har på slutet uttryckt att han tror att han besegrat Nina och att han snart knäcker mig, men det kan jag säga tydligt; han knäcker oss inte. Finns inte på världskartan att vi låter en sådan person vinna över oss.

Här ser ni bilden han gjort på mig, och det här är en snäll bild jämfört med andra som han gjort.

Jag som älva!

Jag har valt att lyfta det som händer för att  det ska uppmärksammas. Det är inte bara barn och ungdomar som är utsatta på nätet utan även vi vuxna och om vi inte kan hantera det när det gäller oss vuxna hur ska vi då kunna skydda våra barn? Polisanmälningar mot den här personen har lämnats in och det har uppmärksammats på olika håll i media:

Facebookexpert trakasserad

Facebook granskar

Efter trakasserierna

Ännu en social medier-expert..

Många hör av sig till mig och är oroliga för mig och för min familj och jag vill lugna alla på den punkten. Jag tar inget av det här personligt för det är inte riktat mot mig som person utan mot något som den här personen anser att jag representerar. Så det här berör mig inte ett dugg, det enda som gör mig ledsen är när han skriver elaka kommentarer om mina vänner. Men dom raderar jag så fort jag ser dom. Nedan ser ni några bilder på hans kommentarer:

 

Som ni ser så använder personen olika profiler.

Mellan 20-30 liknande kommentarer kommer varje dag och jag är tacksam över att jag är en så stark person som jag är. Jag har valt att inte sopa det här under mattan för att lyfta problemet så att det i fortsättningen förhoppningsvis inte ska kunna hända i den här omfattningen. Många har svårt att acceptera den strategin och faktum är att det tar mer energi att hela tiden behöva förklara varför jag hanterar det på det sätt som jag gör. Att ignorera honom kanske får honom att sluta skriva hos mig men då fortsätter han någon annanstans istället. Jag tror inte på att sopa problem under mattan och det här är inte ett problem som bara berör mig utan det berör hela vårt samhälle och det är därför jag lyfter fram det.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 tankar om “”Bajsmannen” slår till om och om igen!