Relationscoachen svarar på läsarnas frågor! Del 3! 5 kommentarer


Just nu är det relationstema på bloggen då jag ger relationstips och svarar på läsarnas relationsfrågor! Har du en relationsfråga du vill ha svar på? Skriv din fråga i en kommentar på bloggen eller klicka här: Maila din fråga!

Dagens relationsfråga!

Min kära sambo och jag har tappat gnistan.. Vi pratar knappt med varandra längre. Han flyr till datorn och jag till TV:n. Båda är arbetslösa och har en ansträngd ekonomi. Vad ska jag göra? Känner mig så ledsen för han är mitt livs kärlek och jag vill inte ha det såhär. Problemet är hans dataspelsberoende o när han sitter i soffan så sitter han med sin iphone jämnt. Hjälp mig med råd. Är förtvivlad. Kram

Relationscoachens svar!

Dålig ekonomi är fruktansvärt påfrestande för alla men jag har märkt att det ofta är jobbigare för män än för kvinnor. Anledningen till det är att män ofta undermedvetet ser sig som försörjare och finns inte pengarna så har dom misslyckats med sitt uppdrag. Män mår väldigt dåligt av att känna sig misslyckade. För oss kvinnor är det tuffare att känna oss oälskade. Så man kan säga att det är våra två akilleshälar. Du nämner problemet när du säger att han flyr till datorn. Datorn är hans flykt där han kan glömma för en stund och kanske kan finna lite glädje så det bli en verklighetsflykt för honom. Hans självkänsla har säkert fått sig en rejäl törn.

3 red roses

Foto: Anneli Särnblad

En vanlig anledning till skilsmässa som jag ser väldigt ofta är att relationerna har spruckit för att dom inte haft förmågan att hantera yttre påfrestningar. När man stöter på yttre påfrestningar såsom, dålig ekonomi, nära anhörigs dödsfall, arbetslöshet och liknande så kan det antingen stärka relationen och man möter påfrestningarna tillsammans och hjälper och stöttar varandra och går starkare ur det. Eller, som i många fall jag stött på så blir det som en känslomässig barriär och kommunikationen fungerar inte och parterna glider ifrån varandra successivt och blir till slut som främlingar för varandra.

En kvinna som jag coachar där dom har massor med yttre påfrestningar och som stod inför separation när hon kontaktade mig skrev så här till mig i helgen:

”Känner mig som en ny människa nästan,eller ja mitt gamla glada jag har åter tittat fram Är barnfria ikväll å ska på 40 års kalas ikväll,så vi får se hur det går Men din hjälp har hjälpt mig å mitt psyke otroligt mkt”

Jag tänker ge dig samma råd som jag gav henne och det är att göra istället för att prata. När man utsätts för prövningar som i ert fall med arbetslöshet och dålig ekonomi så tar det otroligt mycket på ens psykiska krafter och man brottas med så många jobbiga känslor inombords och behovet att få stöd från den andre kan öka drastiskt. Men precis som i hennes fall så kan du inte räkna med så mycket stöd eftersom han antagligen är lika tömd på energi som du är. Så då är det ingen idé att prata för det leder oftast till meningslösa gräl och anklagelser och så somnar man osams och hittar ingen vettig lösning. Därför är göra det enda som fungerar för det ger båda energi. Prata kan man göra vid senare tillfälle när man har energin tillbaka igen. Världen går inte under om man inte pratar och reder ut dom jobbiga sakerna på en gång.

Först och främst är det viktigt att du bestämmer ditt fokus vilket som jag förstår är att ni ska vara lyckliga tillsammans och må bra i er relation. Du vill att relationen ska kännas trygg och att ni är ett team tillsammans och att ni tar er igenom den här jobbiga perioden. Bestäm dig för att det är dit du strävar för det är det som är din morot. Sedan till agerandet. Gör saker som du blir glad av, ha ett stort fokus på att göra det som gör dig glad för det ger dig energi plus att det gör dig mer attraktiv för din partner. Duka fint till vardagsmiddagen och tänd ljus för att göra det mysigt. Beröm din partner för allt bra han gör och håll inne med kritik. Bestäm dig för att du är den mentalt starka i er relation och att det är du som ska ta er igenom det här. Gnäll inte över småsaker för det får honom att känna sig ännu mer misslyckad oavsett vad du gnäller över. Gnäll inte ens över huvudvärk utan ta en tablett och låt det sedan vara. Fokusera på allt det som du älskar hos din partner, tänk på allt det där som gjorde att du blev så upp över öronen förälskad och leta sedan hela tiden i allt han gör, säger och är efter dom där sakerna som du älskar. Och när du ser dom sakerna så säg det till honom. Om du inte är på bra humör så låtsas vara det inför honom för det får honom att känna sig mindre misslyckad, det gör dig också mer attraktiv för honom. Försök inte få honom att släppa datorn eller sin Iphone utan låt honom till slut göra det självmant. Han är antagligen deprimerad och flyr därför in i den virtuella världen. Om du börjar göra istället så kommer han till slut självmant att minska tiden i den virtuella världen för att han inspireras av dig och din energi som du utstrålar.

Den tjejen som jag nämnde ovan var helt tömd på energi när hon kontaktade mig och på en vecka så kände hon som hon skrev ovan. Hon slutade prata om problemen och fokuserade på att göra istället.

Stort tack för din fråga! /Cecilia

 

Vill du läsa ett utdrag ur min bok om relationer: Klicka HÄR!

Vill du också läsa boken om relationer så kan du köpa den i min webshop som du hittar HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Relationscoachen svarar på läsarnas frågor! Del 3!

 • Joena Hentze

  Jag är nybliven pensionär som är ensamstående. Jag tänker följa min instikt och träffa en ny kille som jag bara har pratat med på nätet. Han bor I USA, är änkeman och har en son. Han verkar vara mycket yngre än jag, men han vill inte säga hur gammal han är. Han påstår att jag inte vill tro honom om han berättar. Han verkar att ha fastnat för foton som jag har skickat och såklart min profilbild. Han är så pass intresserat att han vill ta flyget hit ända från USA för att träffa mig. Jag tycker inte att det är fel att han kommer redan nästa vecka. Ju fortare vi får reda på om vi har en framtid tillsammans ju bättre. Det är vad jag tycker men jag skulle gärna ville ha er åsikt också. Jag lovar att vara försiktig. Jag har varit igenom tillräcklig mycket mycket tråkigheter här i livet så jag behöver inte fler. Hoppas att ni kan råda mig och tala om om ni tycker det är fel.
  Tack på förhand.

  Hälsningar

  Joena

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Joena!

   Stort tack för din kommentar med din fråga som jag ska ge mitt bästa för att besvara på ett för dig tillfredsställande sätt.
   Först vill jag säga att jag tycker det är väldigt roligt att du bestämt dig för att satsa på kärleken igen.
   Jag vill dock komma med några råd här för det ringer lite varningsklockor när jag läser ditt mail. Det är många kvinnor i västvärlden som träffar män via Internet som utger sig för att vara någon helt annan än vad de egentligen är. De lurar kvinnorna på pengar och lämnar väldigt ledsna och mycket fattigare kvinnor i sin framfart. Oftast så är dessa män afrikaner och de kan vara så unga som 18-20 år. Ofta så är den här typen av verksamhet organiserad och här är några vanliga saker som brukar förekomma:

   * De utger sig för att vara Amerikanska, snygga män vilket också framgår av stulna bilder.
   * Oftast så utger de sig för att jobba inom det militära eller vara pensionerade militärer.
   * De är oftast änklingar eller skilda.
   * De har någon sjuk släkting, har skadat sig själva eller blivit tillfångatagna i något krigsläger vilket gör att deras resa var tvungen att ställas in.
   * De behöver pengar för sjukvårdskostnader, för att ta sig ur fångenskap eller till sin resa.

   Och med det vill jag be dig vara vaksam och att du absolut inte ska ge honom några pengar förrän du verkligen har träffat honom. Ett tips är att du gör en bildsökning på Google på de bilder du har på honom. På så sätt får du se om det verkligen är han som är på bilderna. Prata också med honom på telefon för att se hur bra hans engelska är.

   Önskar dig all lycka till!

   You Rock!!!

 • Anya

  Hej! Jag känner förvirring och vet inte på vilket ben jag ska stå. Har haft förhållande i 4 år med en man som är 8år äldre än mig, jag är 40. I dessa fyra år har vi haft väldigt fina stunder men på det känslomässiga planet är det knas. Min partner kan visa närhet i form av kramar och pussar men han tar väldigt sällan initiativ till sex, det ligger på mig trots att han är en väldigt sexuell person. Detta har resulterat i att jag känner mig oatraktiv samt att jag tröttnat på sex. Har försökt tagit upp detta med honom men han skyller bara ifrån sig på att annat kommit ivägen vilket inte är sant, då jag tagit initiativ trots alla möjliga situationer. Han är väldigt osäker och har svårt att stå för svar på frågor istället slänger han tillbaka frågan så jag ska svara, det spelar ingen roll vad det handlar om. Han har svårt att dela med sig av sina tankar och känslor, har aldrig en åsikt trots att jag ger honom stort utrymme för det. Vilken resulterar i att dialogen i samtal bli envägskommunikation. Han har även svårt att sätta känslomässiga ord i verk, praktiskt går bra som att diska tex han är även generös gällande pengar och köper saker till mig, bara det att, visst är det jätte snällt och gulligt med men det jag vill ha är ju han, hans tankar, drömmar, åsikter kring framtidsplaner, jag vill känna mig åtrådd. Han säger att han älskar mig men jag känner en sådan tomhet. Själv är jag en mycket sensitiv person, väldigt öppen med stort tålamod och stor känslomässig givare. Går detta att rädda? Hur bör vi gå tillväga? Jag vill lösa problem medan han vill bara glömma och gå vidare oavsett vad som hänt eller sagts trots att han vet att det inte funkar att göra så.
  /Frustrerad

 • Eva Guillén är Blattebella.Se

  Det är helt klart att ett leende hjälper.

  Även om man kanske själv inte mår så där jättebra, så behöver man inte göra det sämre, det handlar helt enkelt om att ”skydda ens humör”. Det fick jag lära mig på sälj- och självutvecklingskurs, alltså om man inte säljer, behöver jag ju inte hänga läpp, men många säljkurser handlar om självutveckling som person, & är applicerbara på många andra fenomen inom den mänskliga svären!

  Lycka till tjejen, & hoppas att lite hopp och mod om bättre framtid finns där! <3

  //eva