Attraktionslagen – Skit i det! 1 kommentar


Hallå, alla Härliga! Hoppas ni har en helt fantastisk dag idag, precis som alla andra dagar. Jag älskar verkligen mitt liv, det är kanske inte perfekt men jag strävar inte efter det perfekta för uppriktigt sagt så tror jag inte att det finns. Mitt liv är perfekt när jag trivs, mår bra och älskar livet. 

Men, det har inte alltid varit så här bra utan jag har haft ett riktigt skitliv i väldigt många år. Och hemligheten till att jag har kunnat ta mig dit jag är idag är mina tankar. Jag har totalt förändrat mina tankar från extremt negativa till härligt positiva. Ja, jag vet, många tycker att det är skitsnack med positivt tänkande och att det inte fungerar. Men jag kan säga att de som kritiserar positivt tänkande vet inte vad det egentligen är för något. En positiv tanke är inte en tanke som säger det motsatta mot det som är negativt utan en positiv tanke är en tanke som skapar uppriktiga känslor av glädje eller lättnad.

En positivt formulerad tanke som skapar negativa känslor som ångest, oro, rädsla etc är inte en positiv tanke utan det är faktiskt en negativ tanke. 

Forskningen idag har kommit fram till väldigt intressanta saker när det gäller våra tankar och hur de påverkar vår hälsa, både den fysiska och den psykiska. Och du känner säkert till en del utav det. Ett exempel som är väldigt känt är det här med placeboeffekten. Man har gett människor helt verkningslösa tabletter och sagt att dessa fungerar si och så. Och de som tagit tabletterna har trott på detta och har därmed fått den effekten av tabletterna trots att de varit sockerpiller utan någon som helst verkan.

Alltså har patienternas tro på att sockerpillerna fungerar och då har de också fungerat. Något som inte är lika väl känt är noceboeffekten som fungerar ungefär motsatt mot placeboeffekten. Man har sett att folk som varit övertygade om att de kommer få vissa biverkningar av mediciner också har fått dessa biverkningar. De har även fått biverkningar av sockerpiller som inte kan ge några biverkningar alls. Man har sett noceboeffekten när patienter varit övertygade om att behandlingen inte kommer fungera eller att behandlingen kommer göra dem sämre, det har också blivit resultatet.

Placebo betyder ”jag vill behaga” och nocebo betyder ”jag vill skada”.

Det är vetenskapligt bevisat att positivitet och bra känslor, som lycka och glädje, släpper ut hormoner som är ansvariga för att stärka immunförsvaret. På samma spår har man fastställt att negativa känslor har motsatt effekt och försvagar immunförsvaret, vilket gör våra kroppar sårbara för sjukdomar. Det här vet man idag inte bara inom forskningen utan även gemene man och ändå så envisas vi med att älta negativa tankar. Med negativa tankar så menar jag sådana tankar som skapar negativa känslor.

När det gäller Attraktionslagen så handlar det ju väldigt mycket om att tänka positivt för att höja vibrationen. Men det viktigaste är faktiskt inte att du då kan attrahera in pengar, bilar, flashiga resor och jobb utan det viktigaste är egentligen vår hälsa. Det materiell är ju bara en bonus. Fast man kan ju se det tvärtom också. Om fler och fler får upp ögonen för Attraktionslagen och börjar tänka mer positivt för att attrahera in sina önskningar då blir ju bonusen att de även får bättre hälsa.

Men, oavsett hur vi väljer att se det så borde vetskapen att negativa tankar och känslor försämrar vår hälsa vara en tillräcklig sporre för att förändra våra tankar och känslor. I mitt jobb som coach och kursledare inom Attraktionslagen så märker jag att många tycker det är svårt att vara kvar i det positiva för att det finns så många människor omkring som är negativa. Och jag vill egentligen bara säga till alla som känner så: SKIT I DET!!!

Ja, skit i vad andra människor säger och gör så länge det är sådant som du upplever påverkar dig negativt. Om någon säger till dig att du är dum i huvudet, så SKIT I DET, för det är inte sant. Det är bara deras uppfattning och den har inget att göra med vem du är innerst inne. Ingen annan människa vet exakt vem du är, du vet det säkert knappt själv. Men fråga dig själv, är andra människors ord och beteenden så viktiga så att du är villig att offra din hälsa? Vad finns det egentligen för logisk anledning att hänga upp sig på vad andra människor säger och gör? Jag har genom åren lärt mig att andra människors ord och beteenden har väldigt lite med andra människor att göra utan det handlar om de själva.

Så din tolkning av andra människors ord och beteende är egentligen inte sann. Det som däremot är sant är att om du hänger dig åt negativa tankar och känslor så utsöndrar hjärnan hormoner och kemikalier som i förlängningen  är skadliga för din hälsa.

Det kan kännas klurigt i början att vara positiv trots en negativ omgivning men efter ett tag så kommer du märka att omgivningen inte är så negativ längre. Saker kommer förändras i samma takt som du förändrar dina tankar och känslor. Attraktionslagen svarar mot din vibration så det är nödvändigt att det kommer in mer positiva saker i ditt liv om du börjar förändra dig till att bli mer positiv. Sådan är lagen.

Så bestäm dig för att du, ditt liv, dina önskningar, din hälsa är det absolut viktigaste. Det är alldeles för värdefullt för att du ska tillåta att någon annan människas negativitet ska sabba för dig. Du är värdefull!

Din hjälp på vägen!

Förra veckan blev jag intervjuad om Attraktionslagen och du kan se det webinaret kostnadsfritt genom att klicka HÄR.

Vill du lära dig hur du kan attrahera dina önskningar med Attraktionslagen så kan du klicka HÄR.

Meditation är som balsam för hjärnan och du hittar bra svenska meditationer genom att klicka HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Attraktionslagen – Skit i det!

 • Jenny

  Hej hej, varning för långt inlägg… 😉
  Jag vet att det låter så lätt, att bara skita i det. Jag vet oxå att det i vissa fall faktiskt är det…
  Vi bor på landet och har en ganska stor tomt. Ingen gård med ladugård eller så, bara ett litet stall med två små hästar, men lite för lite bete. Vi är helt omringade av vår närmsta grannes mark, vi måste till och med ha servitut på vägen in till oss för att han äger vägen. Han är lantbrukare.
  Vi har bott i detta hus i 20 år nu år och vi har ALDRIG fått någon hjälp när vi har bett om det, även om vi har betalat. Alltid har det varit sura miner och trilskandes när vi pratar med honom. Han vägrar att hyra ut mark till oss, trots att han har en jättehage som vi vet att han inte använder. Det har ifs inte varit några problem att bara tänka bort. Jag har bara accepterat att det är som det är. Men utöver det så vägrar han att ta hänsyn när jag är ute och går/rider med en av hästarna, dvs hästen blir jätterädd för hans traktor och har till och med slitit sig från mig för att han blev så rädd när bonden blåser förbi med traktorn, utan att sakta ner. Häromdagen hände det igen, men då lyckades jag hålla kvar hästen men däremot så skyggade hästen ut i en åker, då får jag skäll för att jag lät hästen kliva på åkern. Han har byggt en ny ladugård med tillhörande bajsbrunn för bara några år sedan. Troligen har allt inte gått rätt till där, för bajsbrunnen ligger inte ens 100 meter från vårt hus och tomt. Allt det där gör att det är svårt att bara skita i det. Vi blir ständigt blir påminda om det.
  När det händer någon sådan där grej, som tex det med hagen och betet, då kan jag skita i det, bara acceptera det och fortsätta med mitt liv och ändå känna mig glad över allt jag har och lycklig över min lilla oas. Men när det händer en sådan där grej som med att han skrämmer hästen så inser jag ju att jag måste sluta ha hästar för att jag kommer inte kunna rida dem som jag vill eftersom han är helt respektlös. Där är det väldigt svårt att tänka bort det för han påverkar vårt liv så negativt utan att vi knappt ens har någon kontakt.
  Om du har orkat läsa ända hit så undrar jag om du har några tips där…? 😉
  Tack tack 🙂