En kedja av händelser ledde till en bok 2 kommentarer


Allting började i April 2013. Då startades bloggen Överlevnadsguiden av Charlotta Rexmark. Hon beskriver bloggen så här:

”Jag tror att meningen med livet är att göra det bästa av den man är och det man har, och att vara så lycklig som möjligt. Men för att kunna uppskatta vad verklig lycka är behöver man också uppleva svårigheter, däremot behöver man inte stanna i svårigheterna. Allt detta och mer därtill skriver jag om här på bloggen, känn dig varmt välkommen!”

 

Nedan ser du några av rubrikerna på bloggen och visst blir man lässugen?

• Kan kvantfysik bevisa själens eviga liv?
• När målet är att slippa bry sig
• Vet du verkligen vad du tänker och känner?
• Vems drömmar är du med och bygger?
• Dålig uppväxt – bra grogrund för framgångar
• Vill du bli av med känsloblockeringar?
• Så påverkas du av instängda känslor
• Har du upptäckt än vad eterisk olja kan göra för din hälsa?

Bloggen blev populär och titt som tätt så fick Charlotta frågan från sina läsare om hon inte hade skrivit en bok och det hade hon inte och hon hade heller inga planer på det. Men frågan sådde ett frö och Charlotta insåg att hon hade material till en bok i alla de blogginlägg som hon skrivit.

Så hon började undersöka hur hon kunde göra för att ge ut en bok och fastnade för det nya sättet att ge ut böcker, PrintOnDemand. Det innebär att man skriver färdigt boken, gör omslag och allt annat för att boken ska bli helt färdig för tryck. Sen trycker man inte utan väntar tills någon beställer ett ex och då trycks en bok som skickas till kunden. Så det trycks inte upp en massa böcker som måste lagras någonstans utan det trycks upp exemplar så fort någon beställer en bok och så skickas boken direkt till kunden från tryckeriet så Charlotta behöver inte lägga tid på att packa och skicka böcker. Så det är ett väldigt smidigt och effektivt sätt att ge ut en bok på.

Så den här boken består dels av blogginlägg men också utav lite nya saker. Boken vänder sig i huvudsak till unga vuxna. Namnet på boken är Överlevnadsguiden vilket beskriver det som den faktiskt är; en guide för överlevnad i dagens samhälle. Texterna är relativt korta så man kan gå in och läsa det man har behov för just för stunden och på relativt kort stund få hjälp. Om man t ex har ångest så kan man söka upp det kapitel i boken som hanterar ångest och där läsa kortare texter om just ångest.
Många blogginlägg är i sin ursprungsform medans andra blogginlägg är uppdaterade med nytt material och mer anpassade så de passar i bokform.

– Det var inga problem att fylla en bok efter fyra års bloggande och det fanns väldigt många blogginlägg att välja emellan, säger Charlotta.

– Det var väldigt roligt att hålla boken i handen när den var klar. Jag är själv boknörd så det kändes verkligen jättestort att hålla boken i handen. Men själva begreppet författare har inte gjort så stor skillnad för jag har alltid skrivit och det är skrivandet som är det viktiga, fortsätter Charlotta.

Syftet med boken är att väcka något hos läsaren som varit slumrande, en inre styrka som hjälper läsaren att hitta mer glädje.
– Det jag allra mest vill göra är att öppna en dörr på glänt som jag tror hos de flesta är tämligen stängd. En dörr som leder in till att våga tänka annorlunda att våga tänka nytt och att inte vara så fast i den bild av vad vi människor är och hur man ska leva. Att våga vara nyfiken på allting som har med livet att göra. Att våga tänka i termer av förändring och att den ska ge nyfikenhet, mod och kunskap. Världen är större än vad många tror. Jag tror att vi begränsat oss för mycket i vad man tror är tillåtet att tänka, känna och tro. Det är viktigt att våga lyfta blicken och se andra möjligheter genom att våga tänka andra tankar, berättar Charlotta.

Så länge man inte ger upp så är det inte ett misslyckande fast så tänker folk inte i allmänhet utan vi är rädda för att misslyckas och för vad omgivningen ska tycka om oss då./Charlotta

Charlotta berättar att hon är väldigt förtjust i bokens fram sida som är ritat av hennes goda vän och begåvade konstnär Xanna Åkervinda.
– I många kulturer symboliseras livet av träd och jag gillar symboliken bakom trädet. Trädet symboliserar att vi måste stå rotade för att finna balansen. Jag vill att boken ska ge läsaren starka friska rötter och att få friska stora grenar som sträcker sig ut i livet i nyfikenhet och förnyad kunskap. Det är inte bara vissa människor förunnat att må bra och ha ett spännande liv utan det är något som alla kan uppnå. Livet handlar om utmaningar och att utvecklas här i livet.

Charlottas 3 bästa tips för att börja öppna den inre dörren.
1. Börja lyssna mer på dig själv och mindre på andra.
2. Våga välja en väg som inte alla andra redan har gått.
3. Utgå ifrån att du kan istället för att utgå ifrån att du inte kan.

Nedan finner du länkar så du kan läsa mer om och av Charlotta

Charlottas blogg hittar du HÄR

Charlottas gillasida hittar du HÄR

Charlottas YouTube hittar du HÄR

Du kan läsa mer om och köpa Charlottas bok HÄR eller HÄR

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “En kedja av händelser ledde till en bok

 • Nina

  Hej!
  Måste fråga dig en sak, förstår om du inte har tid svara men jag testar ändå 🙂
  Kan man ”råka” önska något negativt trots de man manifestera något bra för sig själv?
  Ska ta mitt exempel: Jag hr på senaste tid upplevt mycket stress, dålig sömn, återhämtning i form av saker jag mår bra av och de jag tycker om att göra. Vilket lett till jag mår dåligt och är ledsen /ångest nästan varje dag. Ändå har jag toppen liv med man, barn,jobb, pengar etc. så är de jag behöver egen tid att göra saker jag mår bra av och återhämta mg själv.
  Så nu har jag börjat manifestera detta och säger till mig själv Jag älskar tanken på att få egen tid och bli lycklig, jag har förmågan att få egen tid och bli lycklig. Se oftast framför mig göra dessa saker jag mår bra av yoga, måla,etc. Och jag blir lycklig.

  Berättade detta för en kompis och då sa hon ”men akta så inte du attrahera ngt dåligt som händer din familj” hon menar tänk om jag nu manifestera egen tid och de slår om att de händer min familj ngt som olycka. Kan de verkligen bli så? Jag råka dra till mig något dåligt då jag var ledsen förut och de enda jag vill ha lite återhämtningstid för mig själv. Kan man alltså attrahera någon kan komma till skada som att dö? Jätte orolig nu och slutade med min attraktion

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Nina! Jag hoppas verkligen att du får mitt svar så att du slipper gå och oroa dig.

   Nej, du kan inte attrahera in olycka till din familj. Varje människa har sin egen vibration och styr över den så du kan inte styra över dina familjemedlemmars vibration. Så du kan inte attrahera skada till någon i din familj, eller någon annan människa.

   Om du manifesterar egen tid och på den tiden gör saker som du mår bra av så är det till nytta för din familj också för när de känner/ser/märker att du mår bra så mår de bra utav det. Vi vill ju alltid att de vi älskar ska må bra och om de gör det så mår vi lite bättre. Även om du inte kan styra andra människors vibration så kan du inspirera andra människor så att deras vibration höjs så om du mår bra så inspireras din familj så deras vibration höjs och då attraherar de också mer positiva saker till sig själva.
   Så genom att må bra så startar du en positiv spiral för hela familjen.

   Så, nej, ingen i din familj kommer dö för att du målar och Yogar. 🙂

   Svara gärna här så jag vet att du fått detta svar för det känns viktigt för mig.

   Kram, Cecilia