Kändis med dålig självkänsla! 6 kommentarer


Jag Har tidigare skrivit om skillnaden mellan självkänsla och självförtroende i inlägget ”Självkänsla-Självförtroende!” . En vanlig illusion är att kändisar har väldigt bra självkänsla och är superlyckliga hela tiden eftersom det dom har uppnått ses som ett mått på verklig framgång.

Jag läste en fin artikel i Expressen om vår väldigt populära och folkkära artist Lill-Babs där hon berättar om sin dåliga självkänsla. Jag beundrar Lill-Babs och tycker det är modigt av henne att gå ut med det här. Hon beskriver sig själv som blyg vilket kan tyckas vara en paradox med tanke på att hon kan stå på scen och sjunga för tusentals människor. Men den här artikeln är ett utmärkt exempel på skillnaden mellan självkänsla och självförtroende. Lill-Babs har ett bra självförtroende då hon litar på sin förmåga att kunna sjunga och det är det som gör att hon vågar stå på scenen. Så det är hennes självförtroende som gör att hon vågar stå där och sjunga. Det är hennes brist på självkänsla som gör att hon blir blyg i andra situationer och att hon har en förmåga att hamna i relationer som inte fungerar så bra för henne. Läs artikeln Lill-Babs: Jag har haft svårt att förlåta mig själv. Där kan ni läsa och se skillnaden mellan självkänsla och självförtroende.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Kändis med dålig självkänsla!

 • Malin

  Jag slås alltid av hur många kändisar som hävdar att de är blyga. Det ligger mycket i det du säger. Själv är jag nog snarare tvärtom. Dvs god självkänsla – sämre självförtroende… Vet att jag är rätt bra men sätter mig helst inte i centrum. Behovet av yttre bekräftelse finns liksom inte där.

 • Design Råd

  Hej! Nu har jag slagit upp portarna
  till DesignRåd.blogg.se
  där du kan lära dig om bloggdesign/photoshop och mycket mera!

  Bli en av de första att kolla in den nya designtips-bloggen! ;D
  Btw grymt cool blogg 🙂

  http://designrad.blogg.se

 • Alicia

  Ja, det är verkligen lätt att tro att kändisar har så bra självförtroende OCH självkänsla, men många gånger är det nog inte så. De är människor precis som alla vi andra…
  Haha, jag blir alltid lika förvirrad av vad som innebär vad av självkänsla/självförtroende.