På begäran! 7 kommentarer


Bilden kommer från www.hovlev.se

 

Nu har jag fått frågan om jag har några tips för dom som är rädda för att dö.

Jag kan börja med att säga att det enda som vi kan vara helt övertygade om är just det: att vi ska dö! Det är det enda vi kan vara helt säkra på och det gäller för alla levande varelser.

Rädsla är en förlamande känsla som starkt begränsar våra liv genom den handlingsförlamning som drabbar oss. Ormskräck begränsar livet så att man undviker att vara på platser där man kan riskera att möta ormar såsom skogen, ängar, landsbygd, länder med otäcka ormar osv. Självklart ska man bli rädd om man står öga mot öga med en giftig kobra, det är helt sunt och normalt. Men att bli rädd när du ser en kobra på TV eller undviker att plocka svamp av rädsla att möta en orm så styr rädslan ditt liv och begränsar din handlingsfrihet.

När det gäller rädslan för döden så är den helt berättigad om du lider av en dödlig sjukdom eller står inför någon form av direkt dödshot.
Men i övriga fall så kan överdriven rädsla för döden begränsa ditt liv avsevärt. Betydligt mer än rädsla för ormar, spindlar, damm eller annat.

Vi har fått den allra största gåva av alla, och det är livet. Det är våran skyldighet OCH framför allt rättighet att förvalta livet och skapa det allra bästa som vi förmår. Vi har också fått den gåvan att vara helt omedvetna om när vi ska dö och det är något vi bör vara tacksamma för. Det ger oss möjligheten att ta vara på livet och göra det till det absolut bästa för oss.

Att fokusera på en rädsla gör att rädslan växer och därmed handlingsförlamningen. Vi är fullt kapabla att hjärntvätta oss själva med hjälp av våra tankar. Död och liv, kärlek och hat, sjuk och frisk, dag och natt gränsen mellan motsatserna är hårfin och vi bör vara tacksamma över att vi inte vet allt som ska hända hur eller när.
Du kommer garanterat att dö! Men innan du gör det så skall du leva. Döden är något som kommer så det måste vi acceptera och det  är ingen idé att fundera på det så länge vi är friska och inte sitter i dödscell eller liknande.
Det är med döden precis som med andra saker som vi inte kan förändra, vi måste acceptera det och göra det bästa av situationen. Det handlar alltså om en förändring av attityd och tankar.

Så ta hand om ditt liv, lev det fullt ut och gör det absolut bästa av det!

Du kanske också gillar:

 • Din framtid!Din framtid! (6)
  Du är expert på dig själv och det är bara du som kan ta ansvar för och bestämma vad du […]
 • 7 tips för att klara julutmaningen!7 tips för att klara julutmaningen! (1)
  Att det snart är jul har väl inte undgått någon så här kommer några tips för att minska […]
 • Tips från Konsulten!Tips från Konsulten! (2)
  Jag vill tipsa om ett bra inlägg hos min kollega Inspiratören, Ulrika Gabriel Hon […]
 • Rädd!Rädd! (3)
  Alla har vi mål här i livet, saker vi vill ha och uppnå. Små mål, stora mål, lätta mål, […]
 • Du är en Rockstjärna!Du är en Rockstjärna! (5)
  Camilla Photography! Det här är ett utdrag ur en artikel som jag […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “På begäran!

 • Helén

  Bra inlägg! Personligen är jag inte rädd för så mycket men jag har en vän som är så rädda för att dö att hon nästan inte vågar leva. Hur möter man det? Det är svårt.

 • anette

  Tack för detta inlägg !!
  Jag har lite problem med denna rädsla och förr va det så att jag va så rädd för att dö så jag kunde inte leva fullt ut, en paradox för man borde ju leva "hysteriskt" för att man är rädd att missa något men jag blev rädd och vågade inte leva …
  Ha en bra kväll
  kram

 • Caja

  Hej!
  Tack för din kommentar inne hos mig och varmt välkommen tillbaka….

  Döden är jag inte rädd för men däremot hur det är innan döden…smärtan kroppsligt och själsligt..

  På återseende…kikar garanterat in hit igen/Caja

 • Bibban

  Bra inlägg. I mitt arbete möter jag många människor som vet att dom skall dö. Mycket ångest och oro. Och ibland är det svårt för oss som personal att veta hur man skall vara. Det bästa är att finnas till