Så vet du om du fokuserar rätt 1 kommentar


I samma ögonblick som du förändrar dina tankar och dina känslor så skapar du en ny verklighet och drar in nya saker i ditt liv. Ja, jag vet att det låter helt otroligt och som något konstigt, magiskt och mirakulöst. Men det är inte så konstigt som det låter. Det är stora ord men både sanna och helt verkliga vilket du kommer att förstå och se om en liten stund när du har läst den här texten.

I varje stund så skapar du och det låter antagligen också väldigt stort och konstigt men det är så här att du skapar dina tankar, dina tankar skapar känslor, dina känslor styr ditt beteende som i sin tur skapar resultatet. Inom attraktionslagen kallar man det man skapar för manifestationer vilket är det som du attraherar. När du tänker en tanke så följer ganska snart en ny tanke som skapar en liknande känsla inom dig och om du låter detta fortgå så har du snart en tankespiral som snurrar. Och om det är så att du tänkt en tanke som skapat en härlig känsla inom dig så är det ju bara helt suveränt att hamna i den tankespiralen, eller hur? Men om du tänker en tanke som skapar en negativ känsla inom dig så är det inte lika roligt och det är här jag märker att väldigt många får problem. Jag får ofta kommentarer där folk skriver att de ”försöker” tänka positivt men att de hela tiden halkar tillbaka till de negativa tankarna.

Med tanke på att en tanke attraherar en liknande tanke så är det ju inte så konstigt att det är svårt att börja tänka positivt om tankarna man halkar tillbaka till är negativa. De allra flesta av oss har från barnsben lärt oss att tänka negativt så det är en inbyggd mekanism som vi har inom oss. Men hjärnan är så finurligt konstruerad så vi kan skapa nya tankar och vi kan ”utrota” gamla oönskade tankar, det handlar bara om träning. Om du tänker en tanke ofta så får den som ett djupt spår i din hjärna och till slut så är spåret så djupt så den tanken kan kicka igång automatiskt. Men om du slutar tänka den tanken så kommer till slut den tankens spår att växa igen, precis som om du slutar gå på en stig i gräsmattan. Till slut så växer gräset upp och till slut så kan du inte ens se stigen längre.

Det misstag jag vet att många gör är att de försöker mota bort de oönskade tankarna vilket ger motsatt effekt. För kom ihåg att allt du fokuserar på växer så om du tänker att du inte ska tänka en viss tanke så ger du den uppmärksamhet och då attraherar du bara fler tankar av samma kvalitet. Så för att sluta tänka en tanke så måste du styra om ditt fokus och istället tänka en tanke som du vill tänka.

Den första manifestationen är alltid en tanke och en känsla, sen följer idéer, impulser och infall som i sin tur till slut leder till fysisk manifestation av det du önskar. Det absolut mest effektivaste sättet att manifestera det du önskar är att se till att du är glad och lycklig. Tyvärr tror många att ju mer de fokuserar på det de önskar desto fortare kommer det till dem. Och det är visserligen sant MEN, det vanligaste är att när folk tror att de fokuserar på det de önskar så fokuserar de istället på frånvaron av det de önskar för att på något sätt rättfärdiga sin önskan eller för att bevisa att de verkligen behöver det de önskar. Detta leder tyvärr till att de attraherar mer av frånvaron av det de önskar.

Men hur vet jag om jag fokuserar på min önskan eller på frånvaron av det jag önskar?

Tack och lov så är det väldigt enkelt. Om du känner dig glad och lycklig så fokuserar du på det du önskar men om du har negativa känslor så fokuserar du på frånvaron av det du önskar. Vi kan ta pengar som exempel. Det är slutet på månaden och du betalar dina räkningar. Du inser att för att du ska ha pengar till mat så kommer du inte kunna betala alla räkningar. Du betalar de viktigaste och har sen några räkningar kvar som är obetalda. Du kan nu välja att fokusera på de obetalda räkningarna vilket kommer få dig att må dåligt, känna oro och ångest. Du kan också välja att fokusera på de räkningar du faktiskt HAR betalat och vara glad över att du betalat dem. Båda sakerna är sanna men de skapar olika känslor/vibration inom dig. Så om du vill attrahera mer pengar så ska du fokusera på de räkningar som du har betalat och njuta av den känslan det ger dig. Och så är det med det mesta omkring dig, det finns alltid två sidor av det hela och det är du som väljer vilket fokus du ska ha. I fallet med räkningarna så blir inte de obetalda räkningarna betalda bara för att du mår dåligt över att du inte kunde betala dessa så det skadar faktiskt ingen om du väljer att fokusera på det som är bra istället.

Att gå från negativa tankar till positiva tankar kan sägas vara grunden i attraktionslagen för det är den vibration du sänder ut som attraherar det som manifesteras i ditt liv. Och det handlar bara om att bryta vanan att tänka negativt vilket kräver träning.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Så vet du om du fokuserar rätt

 • Yvonne Billekvist

  Hej Cecilia! Tack för det jag fått uppleva av dina fantastiska tankar och som du satt på pränt …har en pärm fylld! Har mycket att läsa..ska jobba ännu mera med min energi den är upp och ner, det ska gå.
  Att människor missunnar dig lycka att Du stortrivs med ditt liv …är väl fantastiskt för dig…Det är din tur att ha det bra, du har ju berättat om vad du gått igenom..och du har flera systrar med upplevelser som skaver…
  Men för min del så är det nu ganska ok. Allt är ju energi och det finns otrolig hjälp förutom dina kunskaper.. Läste för många år sedan en bok som jag nu ska djup-studera igen ; Healingkoden av Alexander Loyd med Ben Johnson…
  HA EN FORTSATT HÄRLIG LYCKA I DET LIV DU NU HAR..OCH EN ÖNSKAN OM EN GOD JUL&ETT GPTT NYTT 2019.
  VÄNLIGEN /YVONNE BILLEKVIST