Svar på en fråga kring Attraktionslagen 4 kommentarer


I dagens inlägg tänkte jag reda ut något som många funderar över. Nedanstående kommentar fick jag i min grupp om Attraktionslagen som du hittar på Facebook genom att klicka HÄR. Det var fler som hakade på och ville veta mer om hur man gör för att inte sabba sin vibration när andra människor beter sig ”irriterande”.

 

 

 

men jag tycker det är svårt….som t ex ”1.Du styr din vibration mot det du inte vill ha”…om partnern eller kollega t ex säger eller gör något som man verkligen inte kan acceptera eller stå för, ska jag då tänka positivt ändå och bortse från det som händer/sägs för annars styr jag inte vibrationen mot det jag vill ha, då känns det istället som jag accepterar eller tillåter något som går emot vad jag känner….?

Det är en väldigt bra och också viktig fråga som vi ständigt får brottas med eftersom vi möter andra människor dagligen. Jag tänker dela in ovanstående fråga i flera för att göra det riktigt tydligt.

Del 1 i frågan: ”om partnern eller kollega t ex säger eller gör något som man verkligen inte kan acceptera eller stå för, ska jag då tänka positivt ändå och bortse från det”

Vi kan inte förändra eller kontrollera andra människor. Vi står inte heller för deras ageranden eller åsikter utan de har själva ansvar för det de gör och säger. Om någon har sagt eller gjort något som du absolut inte kan stå för eller acceptera så kan du heller inte tänka positivt om det som personen sagt eller gjort. Ingen människa är funtad på det sättet. Det är som att begära att vi t ex skulle kunna tänka positivt om förintelsen, Utöjahändelsen, 9/11 vilket inte är möjligt. Nu tog jag upp extremfall som exempel men det var bara för att visa att det inte går att tänka positivt om allt och det är inte heller meningen att vi ska göra det. En stor förebild för mig är Moder Teresa för jag tycker hon verkligen symboliserar det här med positivt tänkande så bra. Hon såg väldigt mycket elände i världen och hade hon tänkt negativt om det hon såg så hade hon aldrig klarat av att utföra allt det fantastiska arbete som hon gjorde. Så hur gjorde hon då? Hon fokuserade helt enkelt på det som var positivt och det var det som var grunden i hennes personlighet.

Så om du inte kan påverka det din kollega eller partner säger eller gör så kan du bara bortse från det och istället fokusera på något positivt. Fråga dig själv: ”Är det här verkligen värt att sabba in vibration för?”, ”Kan jag påverka det här?”, ”Kan jag se något positivt i det här?”. Hittar du inget positivt i situationen så spelar det ingen roll utan då kan du fokusera på något helt annat som ger dig glädje. Det är inte ens kriminellt att känna glädje.

Del 2 i frågan: då känns det istället som jag accepterar eller tillåter något som går emot vad jag känner….?

På vilket sätt kan du förhindra något genom att bryta ihop i negativa tankar? Visar du andra att du inte accepterar det som hänt genom att bryta ihop i negativa tankar? Du har inget som helst ansvar för vad andra människor säger eller gör så du kan varken förhindra eller acceptera det de gör. Att fokusera på något som behåller ditt goda humör ger dig mer energi så att du kan vara mer konstruktiv och problemlösande. När du behåller ett bra humör så är du mottaglig för att attrahera in mer positiva saker som nya idéer och lösningar på olika saker.

Om du vill arbeta med mig för att lära dig attrahera dina önskningar så finns två sätt jag kan hjälpa dig:

1) Gå en E-kurs om Attraktionslagen. Du hittar dem i min webshop som finns HÄR.

2) Boka tid för att bli coachad av mig. Du hittar all info kring det HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Svar på en fråga kring Attraktionslagen

 • Maria

  En fortsatt reflektion på detta är ifall det är en partner/kollega för i båda fallen är det ju så att man dagligen blir utsatt för t ex att de är hyperaktiva vilket kan vara mycket jobbigt om man själv är lugn och tycker att deras tempo blir arbetssamt att bli utsatt för, om jag då varje dag måste tänk positiva tankar för att klara detta så går det åt en del energi att hela tiden göra detta, om jag kommer på tankar som att det kanske är lika bra att lämna partnern eller byta jobb och slipper det jag tycker är jobbigt, blir det ju mindre tillfällen att omvandla negativ energi till positiv, men å andra sidan kan man väl aldrig veta när man blir utsatt för det igen, kanske i större skala, och enligt attraktionslagen, vilket inte riktigt går in hos mig så behöver jag inte tänka att jag utsätts för någon negativ energi eftersom jag sköljer bort den med mina positiva tankar 🙂 🙂

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Maria!

   Stort tack för din fråga!

   Attraktionslagen säger att lika attraherar lika vilket du säkert redan vet. Ju mer du fokuserar på något desto större blir det så om du hela tiden fokuserar på hyperaktiviteten hos personen så kommer du se den mycket mer och du kommer bara bli mer och mer störd av det. Om du istället ger hyperaktiviteten lite eller ingen uppmärksamhet så kommer den inte störa dig lika mycket. Du komme rt ex se andra egenskaper hos personen, personen kommer jobba mer och mer på annat ställe än du, personen kanske får nytt jobb, personen kanske säger upp sig, partnern kanske hittar ett sätt att bli vän med sin hyperaktivitet eller du hittar ett sätt att förhålla dig till den så att den inte skapar negativa känslor hos dig. Du behöver inte fundera över hur du ska slippa den här hyperaktiva personen för det tar universum hand om. Det enda du behöver fokusera på är dina känslor och se till att du är på bra humör för då attraherar du in mer positivt i ditt liv.
   Och om du inte kan tänka positivt om personen så fokusera på din hund, dina barn, roliga filmer eller vad som helst som skapar positiva känslor hos dig.

   Önskar dig en suverän helg!

   You Rock!!!