Vad matar du din hjärna med? 21 kommentarer


”Vad menar jag då med frågan: ”Vad matar du din hjärna med?” Vi kan ta några exempel:

Drömmar!

Drömmar!

 • Du tittar på en riktigt sorglig film och blir ledsen och kanske även gråter en skvätt.
 • Du ser en riktigt rolig film, blir glad och skrattar.
 • Du läser en artikel om en pedofilhärva och blir riktigt arg.
 • Du lyssnar på en riktigt upplyftande låt som gör dig glad och danssugen.
 • Du lyssnar på musik som gör dig ledsen och deprimerad.

Det jag vill visa med de här exemplen är två saker, dels att dina tankar skapar känslor, dels att det du matar din hjärna med det skapar tankar som i sin tur skapar dina känslor.
Det som är så fascinerande med det här är att du kan alltså själv styra över din sinnesstämning och dina känslor. Du kan styra över om du kommer lyckas eller misslyckas. Om du skapar tankar av att du kommer misslyckas så kommer du troligast att göra det. Om du däremot skapar tankar av att du lyckas så kommer du troligast att göra det. Med den här insikten så inser du att hjärnan är ett väldigt kraftfullt verktyg som kan hjälpa eller stjälpa dig på väg mot dina mål. Dina tankar är de verktyg du kan använda på ett konstruktivt sätt så att de gynnar dig och din livssituation. Och tvärtom så kan du använda dina tankar på ett icke konstruktivt vis och på så sätt skapa en situation med det som du finner icke önskvärt. Valet är helt och hållet ditt!”

Texten ovan är hämtad ur boken: ”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig!”. I boken får du tips och verktyg för hur du med hjälp av dina tankar kan skapa mer livsglädje i ditt liv. En läsare skrev så här om boken:

Hej Cecilia!

Har än så länge bara kommit halvvägs i din bok, Bli en stjärna på att tänka, men jag räknar med att läsa ut den under dagen.
Boken innehåller så många bra konkreta exempel så vem som helst borde kunna hitta rätt i tankens värld med dina beskrivningar!
Jag tyckte jag redan var en stjärna på att tänka innan jag började på din bok, men alla har vi något att lära och min stjärna kommer lysa betydligt starkare när jag är klar med din bok!

Är det OK för dig att jag lånar exempel ur din bok vid mina föreläsningar? Självklart anger jag källan!

Har du funderingar på att ge ut boken i pappersform?” /Josefine

Vill du läsa vad fler har sagt om boken så kan du göra det HÄR! Och om du klickar på bilden nedan så kan du läsa mer om boken. You Rock!!!

Thinkstarnew

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 tankar om “Vad matar du din hjärna med?

 • Gilla

  Det var tänkvärda tankar du delar med dig. Jag försöker att vara så positiv som möjligt. Har varit känd för att kunna skratta stort och glatt. Men ju äldre man blir, kan det kännas tungt ibland. Jag försöker i alla fall tänka positiva tankar. Lyssnar inte på ledsam musik, som kan göra mej nerstämd.

  Sv: Vi har kommit överens om att dela på städningen numer, för min Sambo har hjälpt till ett par veckor, eftersom jag har brutit ett finger på min högra hand. Högerhänt som jag är, så har det inte känts så bra med dammsugningen. Det blir en ny i alla fall.

  Det är maken som lagar maten. Och laxen var jättegod. Han kan han.

  Vi har sett på Tv i kväll. Först blev det amerikanerna som har kommit hit för att få veta om sina förfäder. Sen blev det Bron, som är en fantastisk serie. Båda programmen gick på SVT 1. Så vi har haft en njutbar kväll, som du önskade.

  Kram/Gilla.

 • Edith och Jag

  Här har du en som just nu gör sitt yttersta för att mata hjärnan med positiva tankar. Inte lätt alla gånger men det går och det ska gå för jag har en dröm och min plan är att nå den 🙂 Din bok verkar mycket intressant. Finns den även som pappersbok?
  Maria

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det viktiga är att hitta positiva tankar som framkallar en positiv känsla. Vissa positiva tankar kan vara för långt från vad man kan känna är möjligt och då kan en sådan tanke istället orsaka oro, ångest och andra negativa känslor. Så det kan vara en bra idé att tänka en positiv tanke som attraherar en positiv känsla och sen kan man bygga vidare med ”större” tankar. Det viktiga är att de tankar man tänker skapar en skön känsla. 🙂

   Den finns endast som E-bok, men den går bra att skriva ut. 🙂

 • Carina

  Tack min helg har varit bra. Äldsta barnbarnet på 2 var här i fredags och sov över. Idag har maken, hunden och jag tagit en lång promenad i skogen.
  Har funderat mycket idag över mitt jobb och hur det ska bli. Ska jag byta eller inte??
  Hoppas din helg varit bra. Kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vilken härlig helg du haft!
   Hur du än väljer att göra med ditt jobb så se till att du gör det bästa av situationen. 🙂

   Jag har haft en suverän helg!

   Kram!

 • soffie

  mycket intressant och bra inlägg, vi tittade på en film igår och då fick vi verkligen bevis på det du skriver vi både skrattade och grät, !har du skrivit en bok nu blev jag nyfiken vad handlar den om?må gott

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Soffie!

   Ja, där fick ni en bekräftelse på hur hjärn-maten påverkar oss. 🙂

   Jag släppte min 3 bok för ett par veckor sedan. Det är en E-bok som handlar om hur våra tankar och känslor med massor med tips för hur du bryter negativa tankebanor och byter ut dom mot nya mer positiva.
   Du hittar mer info om boken här: http://klokegard.se/store/

 • Annelie

  Hej igen.. 🙂

  Jag har läst en del i din blogg,, du är en sååå KLOK kvinna och jag tycker man känner av din super energi bara genom texten,,, återkommer.

  Ha en kanonfi kommande vecka.. // Kramen Annelie

 • Catarina

  Absolut, Cecilia. Vi bestämmer själva hur vi mår.

  Men det underliga är att det är när man är helt övertygad om att allt går bra som man åker på en riktig smäll. Oroar man sig däremot för något då brukar det gå över förväntan. Förmodligen är lösningen att styra sina tankar så att man mår bra och acceptera att allt i livet är osäkert. En kombination helt enkelt.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det har ofta att göra med hur starka ens undermedvetna tankar på det oönskade är. Det är vanligt att många när det går bra för dom fastnar i tvivel och tänker att det här är för bra för att vara sant.

   Ja, mycket i livet är osäkert.

   Rock On!!!