adventskalender


Adventskalendern, Lucka 24! 2 kommentarer

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 24!

 

…..irriterad i onödan och hela tiden tänker negativa tankar så är armbandet precis som det var när din mormor hade det. Astrid log och svarade: -Tack så mycket Ferios, det har betytt så mycket för mig att träffa både dig och Dorsia. Jag är så tacksam över att ni har visat mig rätt här i livet igen och jag njuter av att känna mig så levande igen. Ferios rodnade och sade. –Det du har gjort för oss Astrid är värt så mycket mer men nu måste jag tyvärr lämna dig för att åka hem och göra färdigt det sista inför julen.

(mer …)


Adventskalendern, Lucka 23!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 23!

…..något som dunsar mot sidan på badkaret. Hon hör ett stön och känner igen ljudet från Ferios. –Åh, jag måste bli bättre på landningarna, säger Ferios och när Astrid tittar över badkarskanten så ser hon Ferios som rättar till sin luva som halkat snett efter att han landat med huvudet in i badkarssidan. Astrid skrattar varmt åt Ferios och fylls av en känsla av ömhet och medkänsla  Hon njuter av känslorna för fullt och hon inser att hon faktiskt glömt bort hur härligt det är att vara medkännande. Så kommer hon ihåg att Ferios varit hemma i sitt land och undrar oroligt hur det går med julen och om spejarna och Dorsias bror har kommit tillbaka. Ferios tittar underfundigt på Astrid och så brister han ut i ett stort leende och säger: -Röken har tunnat ur och blivit ljusare så det är på rätt väg och om vi fortsätter så här så kommer vi att få jul i år också. Visst är det härligt, lade han till och log stort. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 22!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 22!

 

….vara Astrid, det finns ingen annan i hela världen som är så bra på att vara du. Astrid tittade förvånat på Ferios när hon hörde dom orden och hon var på väg att protestera när hon insåg att han faktiskt hade rätt. Ja, så var det, hon var bäst i hela världen på att vara sig själv, hon var ju helt fenomenalfantastisk på det! Hon rodnade lite vid tanken men sedan kände hon att orden värmde gott i henne så hon log och njöt av känslan. Ferios harklade sig och såg lite otålig ut innan han sade: -jag måste lämna dig en stund nu för att hjälpa till hemma med allt vi an göra därifrån för att få julen till oss. Det är ju lite ont om tid men om du gör ditt här hos dig så gör vi det vi kan hos oss. Jag kommer tillbaka senare. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 20!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 20!

….och så röt han högljutt: -din likgiltighet går helt emot det jag precis har berättat för dig. Du sitter där i självömkan och bara tycker synd om dig själv och bryr dig inte ett dugg om att du bara låter livet passera förbi medan du är så upptagen med att tycka synd om dig själv där du sitter i din kliande offerkofta. Jag skäms över att höra dina tankar och att se hur lite du bryr dig om dig själv och de som du förmodas älska, avslutade Ferios. Samtidigt som det smärtade till ordentligt i Astrids handled så tog han till orda igen: -Ha, nu gör det ont igen i din handled och du har bara dig själv att skylla. Du har tydligen inte lyssnat på vad jag har sagt utan istället hemfallit åt att tycka synd om dig själv. Du har ett ansvar, Astrid! (mer …)


Adventskalendern, Lucka 19! 1 kommentar

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 19!

…..på väg att förlora julen för alltid. Ferios suckade djupt och Astrid såg en tår trilla ner för hans kind. Astrid ställde sig på knä vid sängkanten och sträckte fram handen mot Ferios. Men snälla du Ferios, tröstade Astrid, jag håller ju på och hjälper er nu så snart kommer julen. Eller hur? Ferios höjde sin blick och såg på Astrid och så sade han trött: -ja, jag trodde att det skulle räcka men det finns en sak som jag förbisåg och nu kan det vara för sent. Men vad menar du, frågade Astrid. Jag ska berätta, sade Ferios. Och så började han berätta: (mer …)


Adventskalendern, Lucka 18!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 18!

Då började Ferios skratta högt. Det tar tydligen ett tag innan du lär dig, sade Ferios med värme i rösten, men oroa dig inte Astrid för jag kommer vara med dig och hjälpa dig. Jag ska kanske tillägga att armbandet inte går att ta av förrän du har insett att det är du själv som är ansvarig för dina känslor, tankar och ditt beteende. Så fort Ferios avslutat meningen så kände Astrid en smärta i handleden. Ferios fnittrade till och Astrid blängde på honom samtidigt som hon kände att smärtan stegrade. Nu började hon verkligen tröttna på det är armbandet och hon tittade vädjande på Ferios och sade: -Snälla Ferios, kan du inte göra så att det slutar? (mer …)


Adventskalendern, Lucka 17! 1 kommentar

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 17!

Plötsligt så kände hon en intensiv smärta i handleden där mormors armband satt. Det kändes som flera elektriska stötar samtidigt och Astrid försökte fingra upp låset för att få av sig armbandet men det gick inte att få av det på något vis och irritationen steg inom henne och med den så tilltog stötarna och smärtan. Astrid sprang in på sitt kontor och där fann hon Ferios ligga på hennes skrivbord med tårar av skratt rinnandes i hans ansikte. Han vred sig i skrattkonvulsioner vilket fick Astrid att bli riktigt förbannad samtidigt som det smärtade i hennes handled. Ferios!!! Röt hon. Se till att få av mig det här armbandet, det gör illa mig. Lugna ner dig, skrattade Ferios. Astrid såg rött, vad då lugna ner mig, fräste hon. Hur ska jag kunna vara lugn när jag har ett tortyrredskap runt min handled, fortsatte hon. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 16! 1 kommentar

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

 

Lucka 16!

Så du menar alltså att jag inte behöver bli arg när någon inte gör det som jag anser är det rätta? Astrid kände hur irritationen steg inom henne. Ferios förstod nog inte riktigt hur vi människor fungerade. När andra människor inte gör som dom ska så betyder det att det blir hon som får göra det och det har hon minsann varken tid eller lust med. Ferios höll upp handen och sade: -Snälla Astrid, du har fått allt om bakfoten. Andra människor gör inte som du vill bara för att du blir arg eller irriterad. Du kan inte ändra andra människors beteende genom din ilska, det är bara en illusion och en villfarelse. Det finns heller ingen som tvingar dig att göra det som du anser att andra människor inte gör. Har någon någonsin sagt till dig att det är ditt ansvar att göra det andra inte gör, frågade Ferios. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 15!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 15!

När Astrid klev in på kontoret den här morgonen kändes det lite nervöst, för vad skulle hända om någon kom på att hon smugglade in en tomte. Hon började le för sig själv när hon tänkte på hur chefen skulle reagera om han fick syn på ”hennes” tomte. När hon mötte Linn den här morgonen så var det för första gången med ett leende och Astrid kände sig inte ett dugg irriterad när hon såg Linn, vilket hon annars alltid blev.
När hon stängde dörren efter sig inne på sitt rum så ställde hon ner väskan på skrivbordet så att Ferios kunde kliva ur väskan. Hon hörde ett tjut och så swisch, och Ferios landade på hennes skrivbord fullt synlig för Astrid. Vad härligt att se dig så glad, Astrid, sade Ferios. Fortsätter du så här så kommer röken snart att vara som den ska och julen kan äntligen hitta till oss, fast jag märker att du har en del kvar att lära. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 14!

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 14!

Den var väldigt mörk och tjock och plötsligt så kände Astrid den numera välbekanta känslan av varm luft mot sitt öra och hon hörde en röst som viskade din glädje skingrar röken, din glädje skingrar röken, din glädje skingrar röken. När Astrid öppnade ögonen igen så satt hon hemma på sin säng som förut och hon undrade om det verkligen hänt. Hade hon verkligen varit borta? Hon tittade i handen och där såg hon kistan vars lock långsamt stängdes. Hon tittade på klockan och såg att det hade gått fem minuter sedan hon satte sig på sängen. Med tanke på hur mycket hon upplevt så var det inte sannolikt att hon bara varit borta i fem minuter så hon har nog bara slumrat till en stund.

(mer …)