Driftig.nu


Adventskalendern, Lucka 17! 1 kommentar

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

Lucka 17!

Plötsligt så kände hon en intensiv smärta i handleden där mormors armband satt. Det kändes som flera elektriska stötar samtidigt och Astrid försökte fingra upp låset för att få av sig armbandet men det gick inte att få av det på något vis och irritationen steg inom henne och med den så tilltog stötarna och smärtan. Astrid sprang in på sitt kontor och där fann hon Ferios ligga på hennes skrivbord med tårar av skratt rinnandes i hans ansikte. Han vred sig i skrattkonvulsioner vilket fick Astrid att bli riktigt förbannad samtidigt som det smärtade i hennes handled. Ferios!!! Röt hon. Se till att få av mig det här armbandet, det gör illa mig. Lugna ner dig, skrattade Ferios. Astrid såg rött, vad då lugna ner mig, fräste hon. Hur ska jag kunna vara lugn när jag har ett tortyrredskap runt min handled, fortsatte hon. (mer …)


Adventskalendern, Lucka 4! 2 kommentarer

Har du missat tidigare luckor så klicka HÄR!

 

Lucka 4!

Hon gick tillbaka in i sovrummet för att ta itu med musen men så fort hon kom in där så tappade hon klubban i rena förskräckelsen för lådan var utdragen och där i stod den lilla kistan. Omtumlad satte sig Astrid på sängen och lyfte upp kistan från lådan och så fort hon tog upp den så kom hon ihåg orden: ”Din ilska förtar din glädje” och någonstans djupt inom sig kände Astrid en längtan efter att få vara glad. Hon kände sig sorgsen när minnen från en svunnen tid trängde sig fram, minnen från en tid då Astrid ofta var glad och skrattade, en tid då ilska var en ganska ovanlig känsla för Astrid. (mer …)


Bajsmannen, del 6! Senaste nytt! 1 kommentar

Har du missat de trakasserier som pågår så kan du läsa det här:

Del 1Del 2Del 3Del 4, Del 5

I natt har Bajsmannen/Alex Othmani gjort 2 nya bilder vilket han i vanlig ordning meddelade på min wall. I natt var det ytterligare 2 av mina vänner som drabbades, 1 man och 1 kvinna.

När jag i morse möttes  av dessa kommentarer så slogs jag av att det var gemener och inte ett enda fult ord. Har Alex botats från Tourettes syndrom och tappat bort sin Caps Lock-knapp?

Media fortsätter att ta upp ämnet som ni kan se nedan:

Sveriges Radio

Resumé

Och självklart fortsätter kritiska röster att höras på Facebook som ni kan se nedan:

 

Många är vi som funderat över vad som driver den här personen och vi har inte riktigt kommit fram till något men det finns vissa saker som irriterar honom mer. En sådan sak är när man får någon form av uppmärksamhet. Så igår när jag skrev att jag var klar med min E-bok så fick jag nedanstående kommentar:

Alla de kommentarer som jag delar här har gjorts på min wall men han skriver inte bara hos mig utan även inne hos Nina Jansdotter.


Tips för den stressade! (Om du har tid att läsa, förstås!) 1 kommentar

Foto: Anneli Särnblad

När du blir stressad reagerar din kropp med att du andas ytligt. Dina andetag blir kortare, ytligare och kommer i högre grad från bröstkorgen än från magen. När din kropp är avspänd och du mår bra går andningen långsammare, sjunker längre ned i magen och blir djupare.

Genom att öva på att bli medveten om hur du andas, och göra andningsövningar regelbundet kan du förbättra ditt sätt att andas och därmed bli mer avspänd och må bättre. Nedan finner du en kort variant av andningsövning som ger omedelbar avstressande effekt. Den här varianten kan du när du har övat upp dig, använda när och var som helst, i affären, på bussen, i bilkön etc. Du får mest effekt om du övar varje dag, gärna flera gånger dagligen. 

En kort mycket användbar variant:

Stå eller sitt och uppmärksamma din andning. Lägg handen på magen och känn hur magen utvidgas när du andas in. Ta tre djupa andetag, på ett sätt som är skönt för dig, låt axlarna falla ned om du känner att de är uppdragna och spända. Andas därefter några mjuka andetag och känn att du blir lugn och avspänd.
När du övat denna korta variant tillräckligt många gånger och känner att du behärskar tekniken, kommer din hjärna att påminna dig om när det är dags att sänka axlarna och andas djupare. När du har kommit så långt i din andningsmedvetenhet kan du göra övningen på 2-3 sekunder och få ett gott resultat.

Ta det lugnt! Du hinner!


Roliga, relevanta höjdpunkter!

Nackdelen med en blogg är att nya inlägg puttar ner gamla inlägg som bara för att dom är gamla inte nödvändigtsvis är inaktuella. Därför vill jag med det här inlägget lyfta fram 3 väldigt bra intervjuer som jag gjort med 3 spännande människor.

1. Rasmus Biasi; Lär dig bli en Rockstjärnesäljare!

Rasmus Biasi!

Säljchef på Vesucon AB

När jag avslutade intervjun med Rasmus var jag så full av energi och hade ett gigantiskt leende på mina läppar. Att prata med Rasmus var en inspirerande energikick och jag kände att: ”tänk vad härlig världen skulle vara om alla var så positiva som Rasmus” och ”tänk om alla lade ner mer energi på att nå sina mål istället för på oväsentliga saker”. I den här intervjun så delar Rasmus med sig av sin härliga syn på vad framgång är och hur man kan nå dit.

Rasmus ledord: Hälsa + framgång = sant.

Stort tack Rasmus för den härliga intervjun!

2. Jennifer Lind; Bli en Rockstjärna på kundservice!

Jennifer

Jennifer Lind, VD, Städsällskapet

Wow! Vilken härlig kvinna! Ett yrväder av energi med ödmjukhet, empati och skratt i sin röst. Jennifer är styrelsemedlem hos Småföretagarnas Riksförbund samt VD för Städsällskapet och en person som jag gärna skulle ha som chef. Under intervjun får jag ta del av fantastiskt sunda och hälsofrämjande åsikter kring hur man tar hand om sin personal och kunder. Jennifers smittande skratt hängde kvar en lång stund efter intervjun och jag gick och småskrattade för mig själv upprymd och glad över att ha fått förmånen att intervjua Jennifer.

Motto i livet: Inget är omöjligt!

Stort tack för intervjun, Jennifer!

3. Niclas Christoffer; Unikhet som framgångsfaktor Rockar Fett!

Niclas

Författaren Niclas Christoffer!

Att intervjua en ståuppkomiker ger träningsvärk i magen av skratt, är han dessutom författare så saknar han inte ord. Det blev en lång intervju med många skämt men även en hel del allvar. Niclas, som har skrivit boken ”Som Zlatan fast bättre” berättade om en del motgångar han haft i livet och vad han lärt sig av dom. Han berättade bland annat om att han idag badar med en anka på huvudet och en massa andra tokigheter som ni kan ta del av i intervjun. Han ger oss också sina bästa tips för att våga vara unik och att skapa sig ett liv man älskar!

Niclas motto: ”En frisk människa önskar sig en miljon saker men en sjuk önskar sig bara en sak”.

Stort tack för alla skratt Niclas! Ser fram emot vår träff!

Stay tuned! Fler intervjuer på temat ”Rockstjärnestatus” kommer! You Rock!!!

 


Inspirerande föreläsningar!

I september håller jag 2 föreläsningar som är öppna för alla och först ut är Gävle den 10 september och sedan är det Nässjös tur den 18 september.

Gävle:

10 september 15.10-16.00:

Kunskapsdagarna, Scandic Gävle Väst, Johanneslötsvägen 6

Innehåll:

Rockstjärnestatus på jobbet – för ökad arbetsglädje och VI-känsla!
Hög arbetsglädje och en stark Vi-känsla optimerar arbetsgruppen och dess prestationer. Andra biverkningar som man får på köpet är minskat antal sjukskrivningsdagar, lojalare och mer kreativa medarbetare.

För mer info om föreläsningen klicka HÄR!

Inspirerande!

Cecilia Kärvegård, Inspirerande föreläsare!

Nässjö:

18 september 18.30, Kulturhuset Pigall i Kapris

Innehåll:

Konstruktiv egoism – för ökad rockstjärnestatus i ditt liv!
In case of emergency, i nödläge: ”Sätt på dig din egen syrgasmask först – innan du
hjälper andra.” Visst har du också läst och hört instruktionerna ombord på flygplanet? Cecilia Kärvegård berättar inspirerande om konstruktiv egoism och hur du får mer Rockstjärnestatus i Ditt Liv så att du får mer energi till att bli ditt bästa Jag. I den HÄR artikeln i Aftonbladet får du mina bästa tips för konstruktiv egoism.
Biljetter: 50 kronor, köps i entrén från och med en timme före föreläsningen.

För mer info klicka HÄR!

 


Vikten av nätverk! 1 kommentar

Tack var sociala media har möjligheterna att nätverka exploderat. Innan sociala media gjorde sitt intåg var man tvungen att nätverka IRL, (In Real Life) vilket tog betydligt mer tid än idag. Idag kan man välja att nätverka när man har tid och lust. Jag brukar kalla Facebook för världens största knytis med valfri klädsel.

Jag har själv haft stor nytta av sociala media då jag fått många nya kollegor, uppdrag, samarbetspartners och även vänner som jag sedan haft kontakt med IRL.

Siv

Siv Thuresdotter! Inspirerande grundare av Qoola Qvinnor!

 

Många av nätverken i sociala media finns ofta både på Facebook, Twitter, LinkedIn och blogg/sajt och anordnar även träffar IRL. Nedan följer exempel på några av nätverken som jag gillar:

Driftig.nu: Finns på Facebook, Twitter.

Qoola Qvinnor: Finns på Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn Siv Thuresdotter som grundat Qoola Qvinnor har byggt ut nätverket till att omfatta flera regionala nätverk som har träffar flera gånger/år. Hon har även grundat Dance Walk Sweden  som fått  stor uppmärksamhet i media runt om i landet. Och dessa nätverk har såklart sina egna sidor och grupper på Facebook.

Shine network: Finns på Facebook, LinkedIn

Gemensamt för dessa nätverk är att de  i olika  former arrangerar träffar IRL vilket brukar vara väldigt uppskattat av deltagarna. Och både på Facebook och LinkedIn finns det olika grupper och sidor där det går bra att nätverka och skapa affärsrelationer.

Vad har du för erfarenhet av sociala media? Är du med i några nätverk? Har du fått nya vänner genom sociala media?

 


Att stoppa en skilsmässa eller rädda en relation! 16 kommentarer

En kvinna som kom till mig för att få Rockstjärnecoaching stod inför allvarliga relationsproblem. Hon och hennes man var på väg att ta ut skilsmässa. Innan jag fortsätter vill jag berätta att kvinnan som jag hänvisar till har läst och godkänt detta inlägg. Jag har ändrat och uteslutit vissa detaljer för att ingen ska kunna kännas igen. Det är inte personerna eller detaljerna som är viktiga utan själva problemet som inte alls är unikt för detta par utan det är säkert många som känner igen sig. Jag har valt att skriva det här inlägget för jag hoppas att det ska kunna hjälpa andra att rädda sina relationer och inte ge upp för tidigt.

Jag väljer här att kalla kvinnan för Anna och hennes man för Anders och här kommer Annas berättelse:

”Anders och jag har varit ett par i 13 år men de senaste 3 åren så har det bara gått utför med vår relation. Vi pratar knappt med varandra och när vi gör det så blir vi bara osams. Jag känner det som om allt jag säger och gör är fel i hans ögon. Han säger att han älskar mig men jag kan inte känna det, tycker inte att han visar det för mig. Han behandlar mig respektlöst och kritiserar hela tiden. När jag fråga honom om han tycker att jag ser bra ut så säger han att jag är vacker men det kommer aldrig spontant. Däremot har han alltid åsikter om jag har något fult klädesplagg på mig eller om jag säger eller gör något fel. Aldrig att det kan komma en spontan komplimang.

Jag tycker att det är så jobbigt att leva i en relation där jag känner mig ensam och oälskad. Vi har pratat om vår relation hur många gånger som helst och beslutat oss för att göra förändringar men det har bara runnit ut i sanden. Det känns också som om han missförstår det jag säger och jag vet inte längre hur jag ska formulera mig för att han ska förstå vad jag säger.

För en tid sedan så sade jag ifrån. Jag sade att jag inte orkar leva så här längre och att vi måste fatta ett beslut för hur vi ska göra. Skiljas eller rädda äktenskapet. Anders svarade att han inte visste hur han ville göra och att han funderat mycket på att leva själv. Han tycker inte det är kul att komma hem från jobbet och jag vill inte att han ska komma hem för han är så grinig och det tar ner mitt humör.

Innerst inne så vill jag inte skiljas för jag vet att vi har känslor för varandra och vi skulle kunna ha det så bra. Jag vet bara inte hur eftersom han inte lyssnar på  mig. Vårt sexliv fungerar alldeles utmärkt tycker båda två. Vi har gått i familjeterapi för något år sedan men det hjälpte inte.”

Så såg situationen ut när Anna kontaktade mig för att få Rockstjärnecoaching och vi bokade in ett antal ”träffar” via Skype för coaching och här följer resultatet:

pair-97059_1280

Coachingens innehåll:

Anna fick i uppgift av mig att göra istället för att prata. Det är ingen idé att försöka prata om det uppenbarligen inte fungerar. Och det viktigaste jag såg i deras situation var att se till att Anders skulle tycka om att komma hem och att Anna skulle vilja att han kom hem. För i den situationen att dom inte ens vill vara i samma bostad så finns det inte mycket att göra.

Anna började varje morgon med att skicka ett sms till Anders med frågan: ”Vad får min man att le när han kommer hem från jobbet idag?” Hon kunde då få svar som: En snygg fru och rent på diskbänken. Så då ordnade Anna det och redan första dagen log Anders när han klev innanför dörren.

Och så här fortsatte Anna i en veckas tid och hon berättar för mig:

När en vecka gått så frågade jag Anders om han hade några tankar och funderingar och fick till svar att: -Så här bra har vi inte haft det på flera år! Och då frågade jag honom om han ville rädda vårt äktenskap: -Ja, det vill jag!

Anna fortsatte på den inslagna vägen utan förväntningar och utan att försöka reda ut, leta efter orsak eller ha långa utlägg om sårade känslor. Hon fick även andra uppgifter och nu 4 coachningar senare så är en skilsmässa långt borta och de njuter av att ha lockat fram kärleken igen.

Det viktiga för Anna och Anders var att bryta gamla mönster och hitta nya sätt att kommunicera på. När något inte fungerar så är det dags att byta metod. Och det är inte allt som går att lösa med ord, ibland kan handling vara mycket viktigare. Och kom ihåg: Du kan aldrig ändra en annan människa! Däremot så kan du ändra dig själv och med den förändringen så följer som regel en förändring i andras beteende.

Häromdagen fick jag ett mail från Anna där hon skriver:

”Stort tack, Cecilia! Du har räddat vårt äktenskap! Du har hjälpt oss att bryta den negativa spiralen och att våga vara sårbara igen. Vi bara njuter av att få vara tillsammans i glädje och kärlek! Du anar inte vad det här betyder för oss!”

 

Vill du ha verktyg för att förbättra din relation och skapa en mer kärleksfull relation så klicka på bilden nedanför.

Klicka för relationstips

Klicka för relationstips