Arbetsglädje


Individanpassade friskvårdslösningar

Jogging

Med tanke på att stressrelaterade sjukdomar toppar Försäkringskassans statistik när det gäller antal sjukskrivna så är det väldigt bra att rehabilitering och friskvårdslösningar blivit mer och mer individanpassade.

Det var ju skillnad förr när rygg och nackproblematik toppade statistiken då behövde man inte se till individen på samma sätt som man behöver med dagens sjukdomar. Fler och fler företag har insett hur viktigt det är med individanpassad friskvård och satsar mycket på det. Det är så bra att de börjat inse vilken enorm vinst det ligger i att ta hand om sin personal och att satsa på förebyggande friskvård. Det handlar inte bara om ekonomiska vinster utan den största vinsten ligger hos individen och dennes familj.

Och sen kan man inte komma ifrån att det är betydligt roligare att jobba på en arbetsplats där personalen trivs och mår bra. Ett vädigt bra exempel på att det sker förändringar inom företagshälsovården är Victus Effect där man på ett föredömligt sätt jobbar med de här bitarna. Där genomför man kartläggningar, ökar medvetenheten, jobbar med återhämtning som i slutändan ger resultatet friskare och effektivare personal.

Hur ser det ut med företagshälsovården där du jobbar?


Tips för ökad arbetsglädje 1 kommentar

rp_55258iej68bey3a-300x225.jpgArbetsglädje är väldigt viktigt! Arbetsglädje är en förutsättning för att klara av nutidens arbetsliv med snabba och återkommande förändringar. Hur vi agerar – och reagerar – är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna. Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat. Vi tillbringar en tredjedel av vårt vakna, vuxna liv på arbetet vilket gör arbetsglädje till en fråga om livskvalitet. I det här inlägget får du tips för ökad arbetsglädje. (mer …)


Tips för att skapa vantrivsel på jobbet 1 kommentar

Igår firade vi min mans yngsta son som tog studenten och vi hade en fantastisk dag och vi hade en härlig tur med vädret. Idag var planen att rensa i rabatter och plantera lite men så kom regnet så jag är inne istället. Passar på att förbereda det sista inför morgondagens föreläsning i Stockholm. Det finns bara ett fåtal biljetter kvar nu så det kommer bli fullsatt. Vill du ha en av de sista biljetterna så köper du den HÄR.

Idag kör jag lite bakvänt så här kommer 7 tips för hur du sabbar för dig själv och dina kollegor på jobbet.

(mer …)


Det är bara så suveränt läckert 7 kommentarer

Föreläser i Malmö

Föreläser i Malmö

Jag har haft en helt suverän helg i Malmö och föreläsningen i går gick suveränt. Det är en så fantastisk kick att föreläsa och möta andra människor. Jag har träffat så många nya härliga människor den här helgen. Bland annat så satt jag bredvid en dam på tåget ner till Malmö och efter ett par timmar så började vi prata men vi hann kanske bara prata 40 minuter innan vi nådde hennes hållplats och var tvungna att skiljas åt. Innan hon klev av tåget så vände hon sig till mig och sade: ”Jag önskar att jag hade börjat prata med dig tidigare så vi hade kunnat prata mer.” 🙂 Jag blev så glad över att höra det och jag hade väldigt gärna fortsatt att prata med henne för hon var så intressant och jag gillade hennes tankar. 🙂

Nu ser jag fram emot nästa föreläsning som är på lördag, den 16 Maj i Höör. Det ska bli så spännande för jag tror aldrig att jag varit i Höör. Har ni varit i Höör?

Vill du att jag kommer till din stad och föreläser så är det bara att du skriver en kommentar nedan eller så kan du maila mig på: cecilia@klokegard.se. Klicka på bilden nedan för att se alla städer och datum som är inbokade för tillfället. Där kan du även köpa din biljett för att lyssna till mig. 🙂

rp_I-en-stad-org-238x300.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Inlägg 71 #blogg100


Arbetsglädje i fokus Rockar 16 kommentarer

I´m a Rockstar!

I´m a Rockstar!

Jag har dansat runt här hemma under förmiddagen medan jag har valt ut musik till nästa veckas föreläsning. Jag ska föreläsa för ca 250 chefer om arbetsglädje och vill ha riktigt bra musik som öppnar upp min föreläsning och valet förll på Parov Stelars låt All Night. Den låten ska spela medan jag går (dansar) fram till och upp på scenen.

 

Så här beskrivs min föreläsning i programmet:

Vill du prestera bättre men göra mindre? Vill du få ut
mer av livet? Vill du ha roligare på jobbet? Vill du slippa
stress och skuldkänslor? Vill du ha bra relationer med
kollegor, familj, vänner och andra du möter? Vill du
känna dig nöjd med dig själv?
Under den här föreläsningen inspireras åhörarna till
att leva ett liv med mer livsglädje – en fartfylld föreläsning
som inspirerar till att bli Rockstjärnan i Ditt Liv!

Här kan ni lyssna till mitt suveräna val av musik:


Så kan du som kvinna bli en stjärna på scen 10 kommentarer

Zaiga-Magnusson-150x150

Zaiga Magnusson

En av de största rädslorna är att ställa sig upp och prata inför folk, det spelar ingen roll om det är inför kollegorna, släkten eller i större sammanhang. Tack och lov så kan man inte bara komma över rädslan utan man kan också lära sig att bli en stjärna på att prata inför andra. Jag har intervjuat en expert på området, Zaiga Magnusson, som idag driver företaget, Magnusson & Magnusson Kompetensutveckling AB, tillsammans med sin man, Thomas. Zaiga har en gedigen bakgrund och har bland annat jobbat med Dale Carnegie public speaking i över 20 år. I företaget så driver de talträning och kurser i Public Speaking. De har också utbildningar där man blir certifierad föreläsare. Det märks att Zaiga älskar sitt jobb och hon säger bland annat att: – Det är en så stor gåva att få se folk gå från rodnad på halsen till att vara säkra talare. När vi kör våra utbildningar så har vi grupper på ca 40 personer och då får varje person hålla 2 väldigt korta tal och så får varje person feedback efter det första talet och man ser då en klar förbättring på tal 2 vilket är så härligt.

(mer …)


Bli en stjärna på att leda 13 kommentarer

bookcover - Kopia (2) (458x666) (440x640)Att vara chef är inte alltid det lättaste då man ofta har krav både från högre chefer, ledning och medarbetare. Förutom de yttre kraven så har chefer precis som alla andra inre krav och en inre kritiker. Jag har intervjuat Kelly Odell, delägare på Astrakan Strategisk Utbildning AB. Kelly har tidigare haft höga ledningsbefattningar på företag som Telia Sonera, Volvo, Whirlpool Sweden AB mfl och jobbar idag som föredragshållare, ledningscoach och strategikonsult. Han är också aktuell med boken Mänskligt Ledarskap som är baserad på föreläsningen Ledarens 10 budord.

(mer …)


Bli en stjärna på att ta emot beröm 16 kommentarer

Elaine

Elaine Breske Hirscher

Att ge beröm och att få beröm är något som verkligen ger glädje men tyvärr så är vi lite dåliga både på att ge och att ta emot beröm. Så för att vi ska lära oss bli stjärnor på att ta emot beröm så har jag intervjuat en expert i ämnet. Föreläsaren, krönikören och utbildaren Elaine Breske Hirscher som driver företaget, Cquence, ger oss i den här intervjun massor med bra tips för hur vi blir bättre på det här med beröm.

(mer …)


Jag gillar att ha kul! 8 kommentarer

God morgon, alla Härliga!

Somnade på riktigt bra humör igår och vaknade på suveränt humör och det är kul. Det är kul att känna att det är härligt att leva. Och vetskapen att det är jag som styr mina tankar och mina känslor och därmed även mitt liv.

Foto: Anneli Särnblad

Foto: Anneli Särnblad

Och så började den här dagen underbart då en vän och kollega ringde för en stund sedan och beställde 3 artiklar av mig så nu har jag lite skrivjobb framför mig vilket är jättekul eftersom jag älskar att skriva.

Jag återkommer senare med lite härliga tips kring negativa tankar.

You Rock!!!