Tips för ökad arbetsglädje 1 kommentar


rp_55258iej68bey3a-300x225.jpgArbetsglädje är väldigt viktigt! Arbetsglädje är en förutsättning för att klara av nutidens arbetsliv med snabba och återkommande förändringar. Hur vi agerar – och reagerar – är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna. Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat. Vi tillbringar en tredjedel av vårt vakna, vuxna liv på arbetet vilket gör arbetsglädje till en fråga om livskvalitet. I det här inlägget får du tips för ökad arbetsglädje.

Tips för att öka Rockstjärnestatusen på jobbet:

* Inför nya rutiner för ett vänligare och mer accepterande klimat på arbetsplatsen. Hälsa på morgonen, fråga hur det går för kollegorna och erbjud en hjälpande hand, när någon verkar ha mycket att göra.

* Se till att ha roligt tillsammans.Inför olika ”lekar” på kafferasten eller mötet. Bestäm till exempel att under fikarasten så får man inte säga ordet inte.

* Träna dig i att framföra kritik på ett konstruktivt sätt. Tänk på att det är lättare att finna sig i råd än kritik, enklare att acceptera förslag än råd och lättare att ta till sig önskemål än förslag.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Tips för ökad arbetsglädje

  • Piedra

    Tänk, när vi gjorde så på en arbetsplats jag var på för många, många år sedan så fick vi cheferna emot oss. Enligt dem skulle man minsann inte ha roligt på jobbet. Man upphör aldrig att förvåna sig… Kram1 <3