Aftonbladet


Mina 7 tips i Aftonbladet Wellness 10 kommentarer

Aftonbladet, WellnessI senaste numret av Aftonbladet Wellness finns en artikel som heter: ”Vakna på rätt sida” där jag intervjuas om positivt tänkande. Ni hittar där mina 7 bästa tips för att bli positivare + en övning som heter Bli en humörsamlare. Den övningen har jag tidigare publicerat här på bloggen så jag tänkte idag köra en repris på den.

(mer …)


När man inte kan påverka. .. 6 kommentarer

Det här är första gången jag bloggar från mobilen och adminpanelen ser ut ungefär som på datorn bortsett från att den är mycket mindre. Anledningen till detta är att vi har något fel på vårt internet. Tyvärr så betyder det att jag inte kan publicera sista delen i serien om 7 saker att komma ihåg när livet suger för det inlägget har jag på datorn. Jag kan heller inte skicka ut mitt nyhetsbrev. Jag känner mig lite begränsad men känner samtidigt att det här är spännande. I morgon kommer jag åka in till stan och sätta mig på ett café och jobba så då kan jag blogga som vanligt och skicka ut nyhetsbrevet. Godbitarna i nyhetsbrevet är dels 10 småvanor som minskar din lycka och dels får prenumeranterna 100:- rabatt på en produkt i min webshop. Om du vill ha mitt inspirerande nyhetsbrev så kan du antingen klicka på knappen till höger där det står 101 gratistips eller så kollar du i tidigare inlägg.

Det går så långsamt för mig att skriva på mobilen jämfört med datorn så jag väntar till i morgon med att svara på era kommentarer. Jag ser fram emot att sitta inne i stan och jobba i morgon för det ska bli spännande att se vad jag möter för människor. Det tråkiga idag var att Telia ska skicka en tekniker på måndag, vilket känns som en evighet och det roliga i dag var ett pm från en journalist som vill intervjua mig inför en artikel i Aftonbladet, så vi har bokat in intervjun till på måndag.

Så,  jag sitter nu i en situation som jag inte kan påverka och det positiva fokus jag valt här är att det här är spännande. Ett avbrott i min vardag som ger mig chansen att ägna min tid på annat än jag är van vid. Jag hade kunnat välja att gräma mig över att nyhetsbrevet inte kommer ut som jag lovat,  jag hade kunnat välja att svära och gorma över att Telia inte skickar någon tekniker förrän på måndag, jag hade kunnat välja att stressa upp mig till max. Men jag vet att det inte tjänar något till så därför har jag valt ett positivt fokus och det här känns verkligen som ett spännande äventyr.

Jag önskar er en skön kväll så hörs vi vidare i morgon.

You Rock!!!


Blunda eller agera? Ditt val! Bajsmannen, Del 15! 3 kommentarer

Har du missat de trakasserier som pågår så kan du läsa det här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13, Del 14 debatten om näthat, kränkningar  trakasserier och mobbning på nätet har blossat upp ordentligt vilket jag välkomnar med öppna armar. Sedan den 14 December har jag blivit utsatt för kränkningar, olaga hot, trakasserier mm på Facebook av en för mig helt främmande man. Det går inte en dag utan att han är inne hos mig och kommenterar  minst 25 kommentarer/dag. Helst skulle jag vilja lägga min tid på att inspirera, marknadsföra min nya bok, nätverka, blogga och uppdatera mina gillasidor på Facebook, men en stor del av min dag går åt till att rensa efter Alex/Bajsmannen.

Hans beteende påverkar andra människor på Facebook på olika sätt. Det är rena dokussåpan ibland i vissa trådar för många vet precis hur man ska hantera det här problemet. Och dom vars röster låter högst är oftast sådana som inte blivit utsatta för någon form av trakasserier via nätet. De vet inte hur tärande det är att flera gånger om dagen läsa ord om mig som: fläskfitta, gegga fitta, bratwurst fitta, salamifitta, äckelfitta, hora, luder, sköka mm. Jag kan säga att det efter ett tag tär på humöret. Visst, jag skakar av mig och rycker upp mig igen men kan ändå inte komma ifrån att det väcker känslor hos mig. Jag blir förbannad, ledsen, uppgiven och frustrerad och känner väldigt starkt att jag vill ha tillbaka mitt liv, min frihet och mitt kön. Lämna mig bara ifred nu så att jag kan fortsätta att vara Jag.

Jag och flera med mig har valt att lyfta frågan framför allt på Facebook för vi ser det här som ett växande problem. Det handlar alltså inte specifikt om Alex/Bajsmannen utan om hans beteende och att det på något sätt sanktioneras eftersom det inte finns någon beredskap i samhället för att hantera det här. Många talar om för oss att vi ska tiga så slutar han. Det kanske han gör men han kommer säkert fortsätta hos någon annan. Jag har aldrig varit med om att man kunnat tiga ihjäl ett problem och tror inte på det i det här fallet heller. Vi måste väcka debatt i frågan för det här beteendet är INTE okej.

Vi måste sätta ner foten och säga stopp! Så fort vi ser den här typen av kränkande beteende så måste vi lämna en kommentar och tala om att det är inte okej att behandla andra människor på det här viset. Jag räknar inte med att det här ska få just Alex/Bajsmannen att sluta men det kanske kan förhindra att en annan person sätter igång och trakasserar på nätet. Att lyfta frågan kan kanske leda till att samhället blir bättre rustat att ta hand om den här typen av problem. Jag har inte svaren på hur man ska hantera det men jag vet att något måste göras innan det eskalerar drastiskt.

Nedan ser ni en bild på en väninna till mig. Bilden är fixad så man inte ser att det är hon men det viktiga syns och det är texten. Den här bilden är anmäld till FB massor med gånger men den anses inte vara kränkande. Vad tycker du? Vad skulle du tycka om att få en sådan här bild gjord på dig? Bifogar också en bild på mig och en annan väninna, FB anser inte heller denna bild vara kränkande men polisen ser bilden som mordhot. Vilket ansvar har FB? Har dom något ansvar?

Rekommenderad läsning i frågan:

Låt Ipredpolisen….

Näthatare kan lätt….

Digitalt civilkurage

Uppdrag Granskning

Nätkärlek

 


Att lösa livspusslet! 1 kommentar

Människans livspussel innehåller idag fler och mindre bitar än för bara 30 år sedan. Så utmaningen idag är betydligt större när det gäller att få alla bitar att falla på plats och det är tyvärr få som lyckas tillfredsställande.

Ett sätt att få ihop livspusslet är Konstruktiv egoism som jag ikväll kommer föreläsa om i Nässjö. Nedan ser ni ett utdrag ur en artikel i Aftonbladet där jag ger mina bästa tips för hur du tillämpar Konstruktiv egoism.

Sätt dig själv främst

Att tillämpa konstruktiv egoism är att sätta sig själv i främsta rummet, utan att trampa på någon annan.

– Genom att prioritera dig själv, framför allt genom att se till att göra saker du blir glad av och sådant som du mår bra av, så får du energi. Den energin behövs när man ska sköta ett jobb, ett hem och ta hand om andra, säger Cecilia.

Det kan handla om att ägna sig åt sina intressen eller hobbyer. Lyssna på musik, fika med vänner, meditera eller gå och träna. Allt beroende på vem man är. Man ser till att bli bekräftad, av sig själv eller av andra.

Vi har alla olika behov så exakt hur man ska gå till väga varierar från person till person. Men att först klura ut ett antal aktiviteter som man själv mår bra av är naturligtvis en viktig början.

Klicka på bilden nedan för att läsa hela artikeln!


Inspirerande föreläsningar!

I september håller jag 2 föreläsningar som är öppna för alla och först ut är Gävle den 10 september och sedan är det Nässjös tur den 18 september.

Gävle:

10 september 15.10-16.00:

Kunskapsdagarna, Scandic Gävle Väst, Johanneslötsvägen 6

Innehåll:

Rockstjärnestatus på jobbet – för ökad arbetsglädje och VI-känsla!
Hög arbetsglädje och en stark Vi-känsla optimerar arbetsgruppen och dess prestationer. Andra biverkningar som man får på köpet är minskat antal sjukskrivningsdagar, lojalare och mer kreativa medarbetare.

För mer info om föreläsningen klicka HÄR!

Inspirerande!

Cecilia Kärvegård, Inspirerande föreläsare!

Nässjö:

18 september 18.30, Kulturhuset Pigall i Kapris

Innehåll:

Konstruktiv egoism – för ökad rockstjärnestatus i ditt liv!
In case of emergency, i nödläge: ”Sätt på dig din egen syrgasmask först – innan du
hjälper andra.” Visst har du också läst och hört instruktionerna ombord på flygplanet? Cecilia Kärvegård berättar inspirerande om konstruktiv egoism och hur du får mer Rockstjärnestatus i Ditt Liv så att du får mer energi till att bli ditt bästa Jag. I den HÄR artikeln i Aftonbladet får du mina bästa tips för konstruktiv egoism.
Biljetter: 50 kronor, köps i entrén från och med en timme före föreläsningen.

För mer info klicka HÄR!

 


Konstruktiv egoist, javisst! 2 kommentarer

Konstruktiv egoism eller skapande egennytta gagnar inte bara dig själv utan även alla människor i din omgivning. En konstruktiv egoist ser till att må bra utan att det på något sätt drabbar andra människor. När du mår bra så är du en piggare, gladare, lugnare, goare människa som är ditt allra bästa jag. Och det är så alla älskar att se dig.

Egoist

Vad kännetecknar en Konstruktiv Egoist (KE)?

* En KE tar tid för sig själv

* En KE säger Ja när hon vill och Nej när hon inte vill

* En KE lyssnar till sin kropp och vet när det är dags att ta det lugnt

* En KE väljer att göra roliga saker ofta

* En KE visar sig själv uppskattning

* En KE vet vad som gör henne glad

* En KE vet vad som ger henne vila och återhämtning

* En KE njuter av att må bra

* En KE tänker JAG VILL istället för JAG MÅSTE.

I Aftonbladet Wellness kan du läsa mina 9 bästa Egoövningar.

Vad gör du idag för att ta hand om dig själv? Kommentera gärna för att inspirera andra.

 


Du är bäst! Bli mer ego och få ny energi!

Härlig titel, eller hur? Titeln kommer från en artikel i Aftonbladets hälsobilaga, Wellness där jag intervjuas om konstruktiv egoism och ger tips på mina 9 bästa egoövningar.

Cecilias bästa egoövningar i Aftonbladet!

På fredag är det dags för konstruktiv egoism i Sundsvall på Kunskapsdagarna och min föreläsning presenteras så här:

Konstruktiv egoism – för ökad Rockstjärnestatus i Ditt Liv!
In case of emergency, i nödläge: ”Sätt på dig din egen syrgasmask först – innan du hjälper andra.” Visst har du också läst och hört instruktionerna ombord på flygplanet? En fartfylld
föreläsning av Sveriges första Rockstjärna som varken sjunger eller spelar. Cecilia Kärvegård berättar inspirerande om konstruktiv egoism och hur du får mer Rockstjärnestatus i
Ditt Liv så att du får mer energi till att bli ditt bästa Jag.
• Prioritera utan skuldkänslor!
• Minska stressen genom att säga Nej!
• Öka din effektivitet och fokusering!
• Öka arbetsglädjen och livsglädjen!
• Öka Rockstjärnestatusen och prestera som en stjärna!

Här är några av mina egotips som jag även kommer ta upp i Sundsvall:

* Nyttja ditt nätverk

Ta hjälp av din omgivning när du behöver livas upp. Visst har du också vänner som nästan alltid får dig på gott humör? Ring en av dom, prata lite skit ett tag, bara ni två. Ännu trevligare är ju om ni kan ses för en pratstund, bara ni två.

* Unna dig lite mer luft

Ofta andas vi kortare och grundare andetag när vi blir stressade. Gå undan och sätt dig någonstans där du får vara ifred ett tag. Andas djupt och koncentrerat, med hela magen. Några minuter räcker.

* Ködröm

I bilkön, ombord på det försenade tåget, eller i kassakön i mataffären. Här har du ett ypperligt tillfälle att drömma istället för att stressa upp dig för att det dröjer. Fantisera om ditt drömhus, semestern, sånt du ser fram emot eller vill göra. Börjar du le på kuppen så kommer du märka att människor i din omgivning ofta bekräftar dig genom att le tillbaka.

* För egobok

Visst får du också komplimanger emellanåt. Du tackar väl utan omsvep, och suger in komplimangen? Skriv gärna ned den också och ha din komplimangsamling nära till hands.Det är smarrig läsning när den dåliga självkänslan och stressen över det ena eller andra gör sig påmind.

Rockstjärnestatus inspirerar på Facebook!

 


Konstruktiv egoist? Javisst!

”Sätt på dig din egen syrgasmask först – innan du hjälper andra.”Visst har du också läst och hört instruktionerna ombord på flygplanet? In case of emergency, i  nödläge: se först till att du själv kan andas. Självklart! Och det är grunden i Konstruktiv egoism.

Det är ett sätt att skapa förutsättningar för att må så bra som möjligt. Vanligt förekommande är att andra människor, arbete och måsten prioriteras högre än det egna måendet. ”Jag ska ta hand om mig själv när barnen blivit stora.” Det är en vanlig tanke men du gör inte barnen någon tjänst för genom att sätta dig själv långt ner på prioriteringslistan så utarmar du även din energinivå och är inte till nytta för någon, inte ens för barnen.
Med konstruktiv egoism prioriterar du dig själv högre, tar hand om dig själv och fyller på energi så att du orkar finnas där för jobbet, barnen och andra viktiga saker i ditt liv.

Här är 5 tips för att ta hand om dig själv!

1. Ta en halvtimme till dig själv varje dag då du gör något för dig.
2. Skicka blommogram/chokladogram till dig själv när du förtjänat det eller tycker att du behöver det.
3. Skriv ner alla komplimanger du får i en egobok.
4. Respektera dig själv. Säg nej när du inte vill, kan  eller har tid.
5. Skriv ner listor på allt du är bra på, allt du är stolt över med dig själv för att kunna ta fram när ditt mående dippar.

Fler tips för att ta hand om dig själv delar jag med mig av i Aftonbladets hälsobilaga Wellness.

Wellness, Konstruktiv Egoism!