Att lösa livspusslet! 1 kommentar


Människans livspussel innehåller idag fler och mindre bitar än för bara 30 år sedan. Så utmaningen idag är betydligt större när det gäller att få alla bitar att falla på plats och det är tyvärr få som lyckas tillfredsställande.

Ett sätt att få ihop livspusslet är Konstruktiv egoism som jag ikväll kommer föreläsa om i Nässjö. Nedan ser ni ett utdrag ur en artikel i Aftonbladet där jag ger mina bästa tips för hur du tillämpar Konstruktiv egoism.

Sätt dig själv främst

Att tillämpa konstruktiv egoism är att sätta sig själv i främsta rummet, utan att trampa på någon annan.

– Genom att prioritera dig själv, framför allt genom att se till att göra saker du blir glad av och sådant som du mår bra av, så får du energi. Den energin behövs när man ska sköta ett jobb, ett hem och ta hand om andra, säger Cecilia.

Det kan handla om att ägna sig åt sina intressen eller hobbyer. Lyssna på musik, fika med vänner, meditera eller gå och träna. Allt beroende på vem man är. Man ser till att bli bekräftad, av sig själv eller av andra.

Vi har alla olika behov så exakt hur man ska gå till väga varierar från person till person. Men att först klura ut ett antal aktiviteter som man själv mår bra av är naturligtvis en viktig början.

Klicka på bilden nedan för att läsa hela artikeln!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Att lösa livspusslet!