Blunda eller agera? Ditt val! Bajsmannen, Del 15! 3 kommentarer


Har du missat de trakasserier som pågår så kan du läsa det här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13, Del 14 debatten om näthat, kränkningar  trakasserier och mobbning på nätet har blossat upp ordentligt vilket jag välkomnar med öppna armar. Sedan den 14 December har jag blivit utsatt för kränkningar, olaga hot, trakasserier mm på Facebook av en för mig helt främmande man. Det går inte en dag utan att han är inne hos mig och kommenterar  minst 25 kommentarer/dag. Helst skulle jag vilja lägga min tid på att inspirera, marknadsföra min nya bok, nätverka, blogga och uppdatera mina gillasidor på Facebook, men en stor del av min dag går åt till att rensa efter Alex/Bajsmannen.

Hans beteende påverkar andra människor på Facebook på olika sätt. Det är rena dokussåpan ibland i vissa trådar för många vet precis hur man ska hantera det här problemet. Och dom vars röster låter högst är oftast sådana som inte blivit utsatta för någon form av trakasserier via nätet. De vet inte hur tärande det är att flera gånger om dagen läsa ord om mig som: fläskfitta, gegga fitta, bratwurst fitta, salamifitta, äckelfitta, hora, luder, sköka mm. Jag kan säga att det efter ett tag tär på humöret. Visst, jag skakar av mig och rycker upp mig igen men kan ändå inte komma ifrån att det väcker känslor hos mig. Jag blir förbannad, ledsen, uppgiven och frustrerad och känner väldigt starkt att jag vill ha tillbaka mitt liv, min frihet och mitt kön. Lämna mig bara ifred nu så att jag kan fortsätta att vara Jag.

Jag och flera med mig har valt att lyfta frågan framför allt på Facebook för vi ser det här som ett växande problem. Det handlar alltså inte specifikt om Alex/Bajsmannen utan om hans beteende och att det på något sätt sanktioneras eftersom det inte finns någon beredskap i samhället för att hantera det här. Många talar om för oss att vi ska tiga så slutar han. Det kanske han gör men han kommer säkert fortsätta hos någon annan. Jag har aldrig varit med om att man kunnat tiga ihjäl ett problem och tror inte på det i det här fallet heller. Vi måste väcka debatt i frågan för det här beteendet är INTE okej.

Vi måste sätta ner foten och säga stopp! Så fort vi ser den här typen av kränkande beteende så måste vi lämna en kommentar och tala om att det är inte okej att behandla andra människor på det här viset. Jag räknar inte med att det här ska få just Alex/Bajsmannen att sluta men det kanske kan förhindra att en annan person sätter igång och trakasserar på nätet. Att lyfta frågan kan kanske leda till att samhället blir bättre rustat att ta hand om den här typen av problem. Jag har inte svaren på hur man ska hantera det men jag vet att något måste göras innan det eskalerar drastiskt.

Nedan ser ni en bild på en väninna till mig. Bilden är fixad så man inte ser att det är hon men det viktiga syns och det är texten. Den här bilden är anmäld till FB massor med gånger men den anses inte vara kränkande. Vad tycker du? Vad skulle du tycka om att få en sådan här bild gjord på dig? Bifogar också en bild på mig och en annan väninna, FB anser inte heller denna bild vara kränkande men polisen ser bilden som mordhot. Vilket ansvar har FB? Har dom något ansvar?

Rekommenderad läsning i frågan:

Låt Ipredpolisen….

Näthatare kan lätt….

Digitalt civilkurage

Uppdrag Granskning

Nätkärlek

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Blunda eller agera? Ditt val! Bajsmannen, Del 15!