Digitalt civilurage efterfrågas!Jag har själv blivit utsatt för trakasserier i 10 månader på Facebook vilket ni kunde se på Stalkers. missade ni det avsnittet kan ni se det HÄR. Ni kan också läsa om trakasserierna HÄR.

Både jag och några vänner och kollegor som också drabbats av den här trakasseraren valde att lyfta problemet med näthat och nät-trakasserier då vi såg att det är ett problem som ökar lavinartat. Vi såg också att samhället inte är rustat för att hantera dom här problemen.

Och eftersom vi nu och då ser rubriker om att ungdomar tagit livet av sig på grund av att dom blivit mobbade och/eller trakasserade på nätet så insåg vi vikten av att lyfta frågan för att synliggöra ett problem som hela tiden ökar. Jag tror på att en del av lösningen är att vi vuxna säger ifrån och visar våra barn och ungdomar att det här inte är okej. Vi måste lära våra barn vikten av att respektera människor även på nätet. Och ett sätt för oss vuxna är att visa digitalt civilkurage. Vi måste våga säga ifrån och vi måste vara närvarande när våra barn är ute på Internet.

Och en ung bloggerska som jag lärt känna via bloggen har själv blivit väldigt mobbad på sin blogg och hon har nu höjt sin röst mot näthat och trakasserier. Hon har bland annat spelat in den här suveräna filmen om näthat och jag hoppas att väldigt många barn och ungdomar tittar på den här filmen. Pippa som hon heter skriver även om det här på sin blogg. Ett sådant inlägg kan ni läsa HÄR.

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *