Den ansjovis doftande fittan och Polisen! En sann historia om Stalking! 9 kommentarer


Jag börjar med en ursäkt! Denna serie blogginlägg som jag skriver handlar om dom trakasserier jag mfl utsätt för på Facebook och dom fula ord ni finner i rubrikerna hör normalt inte till min vokabulär. Jag har bara använt mig av Alex sätt att tilltala mig. Alex är namnet på den person som utför dessa trakasserier.

Nåväl, det här inlägget kommer handla om Polisens agerande i allt det här. Jag gjorde en Polisanmälan i Januari 2013 på vår lokala polisstation här i Arboga. Min anmälan skickades till länspolisen i Västerås för att behandlas tillsammans med 2 andra anmälningar som gjorts mot den här mannen.

Enligt överenskommelse så skickade jag mail varje kväll med skärmdumpar på dagens kränkningar. Det kändes väldigt bra för mig att Polisen tog det här på allvar. Kändes dock lite otäckt att en av bilderna på mig klassades som mordhot. Jag såg själv inte så allvarligt på bilden men reagerade när Polisen tyckte det var mordhot.

Näthat!

Mordhot?

Efter en vecka så ringer den Polis som sköter mitt ärende och ber mig sluta skicka info till dom. Det kändes nästan som ett svek att dom inte ville ha in mer bevis mot den här personen. Jag kände verkligen att dom inte tog det här på allvar. Efter några veckor så ringer Polisen till mig och talar om att dom väljer att lägga ner min anmälan med motiveringen att dom inte kommer längre. Dom vet inte vem det är som utför dessa trakasserier. Men, fortsätter hon, om du lyckas få tag på hans telefonnummer eller adress så öppnar vi din anmälan igen. En enkel knapptryckning så är den öppen igen, det är bara att du ringer.

Det kändes ganska hopplöst för hur stor är sannolikheten att Alex i en kommentar till mig skulle skriva: ”Btw, här är mitt telefonnummer och här är min adress.” Tillbaka på ruta ett och inte alltför glad för jag tyckte jag hade gett dom så mycket information.

Det jag lämnade till Polisen var följande:

* IP-nummer

* Det namn som han själv uppger: Alex Nabil Othmani (Vi trodde ju såkart att det inte var hans riktiga namn, men eftersom det finns ett par i Sverige med det namnet så kanske den ”riktiga” Alex är intresserad av att veta att någon trakasserar folk i hans namn.

* Namn, adress och telefonnummer till en kvinna som träffat Alex vid ett flertal tillfällen och således skulle kunna identifiera Alex. Hon hade även hans telefonnummer.

Inget av detta var tydligen till nytta för Polisen. Inget av detta kunde hjälpa dom att ta reda på vem han är.

Många månader senare får jag veta att Alex Othmani, som vi nu vet är hans riktiga namn, har manipulerat en kvinna som har ett förståndshandikapp. Han har fått henne att låta honom flytta in hos henne eftersom han inte har någon bostad. Det här kändes väldigt otäckt så jag ringde till den polis som hade haft hand om mitt ärende och berättade detta. Jag bad henne öppna min anmälan igen för nu hade jag hans identitet och en adress. Jag ville såklart att Polisen skulle åka och plocka ut honom ur hennes lägenhet då jag vet att hon inte mådde bra av att ha honom där.

Polisen sade att hon just nu var väldigt upptagen med ett annat ärende men hon skulle lämna mina uppgifter till den person som varit förundersökningsledare i mitt ärende så skulle han få avgöra OM dom skulle ta emot mina uppgifter. Dom bedömde tydligen att dom inte behövde ta emot mina uppgifter för det var ingen som ringde tillbaka till mig. Det är helt okej att manipulera och tvinga sig in hos folk som är förståndshandikappade. I alla fall enligt Polisen. Heja Sverige!

För ett par veckor sedan så ringde jag till Polisen igen och ville att dom skulle öppna min anmälan för jag har Alex personnummer, det finns bild på honom, film på honom när han sitter och kränker folk på Facebook, jag har telefonnummer till honom, hans flickvän och en kompis till honom. Tyvärr så räcker inte det. Dom väljer att inte öppna min anmälan igen eftersom han inte har någon fast adress.

Så, min uppmaning till er alla är: ”Ska ni bli utsatt för ett brott, så se för guds skull till att gärningsmannen har en fast adress så att Polisen kan ta honom/henne!”

Sammanfattningsvis så har Polisen gjort följande fel som jag förstår det:

* Jag har inte fått skriftligt besked om att min anmälan har lagts ner.

* Polisen informerade mig aldrig om att jag kan överklaga deras beslut. Det fick jag veta genom en artikel i Nyheter24 där journalisten intervjuade förundersökningsledaren för mitt ärende.

* Enda gången som Polisen får lägga ner en anmälan med motiveringen att adress saknas är när man starkt misstänker att gärningsmannen har lämnat landet. Den uppgiften har jag fått från en fd Polis. Så är det inte i det här fallet. Man vet att han finns i Uppsala. Och sist jag kollade så låg det i Sverige.

Hjälp mig gärna att dela detta inlägg vidare i alla sociala medier. Ju fler som läser desto bättre.

Jag har inte gett upp! Jag bara andas lite!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Den ansjovis doftande fittan och Polisen! En sann historia om Stalking!