Den pseudo intelligenta hyndan Cecilia på Facebook! En sann historia om Stalking! 2 kommentarer


2 Alex

Jag har blivit väldigt ifrågasatt under den här tiden som trakasserierna har pågått. Både av FB-vänner och andra människor på nätet. Det absolut vanligaste jag får höra är att det bara är för mig att lämna Facebook för det är

inget viktigt. Så jag tänkte nu en gång för alla förklara vad jag använder Facebook till för att öka förståelsen kring varför jag valt att stanna kvar där.

Professionellt:

Jag har över 4 000 vänner på FB vilket gör att det är många som ser det jag skriver vilket är väldigt bra för mitt yrkesliv. Jag har från början valt att ha min profil offentlig då jag genom mitt jobb som föreläsare och författare är en offentlig person. Mina vänner består av kollegor, uppdragsgivare, klienter, läsare och presumtiva kunder. Om vi ska se det ur den yrkesmässiga aspekten.

Jag har tidseffektivt och kostnadseffektivt kunnat marknadsföra mina böcker och föreläsningar via Facebook. Jag får ca 50% av mina föreläsningar genom Facebook-kontakter. Jag får läsare till bloggen genom Facebook och kan enkelt kommunicera med följare, läsare och åhörare via Facebook. Jag har även en Gilla-sida där jag delar med mig av inspiration och annat till mina följare. Jag har en del uppdrag som skribent och en av förutsättningarna där är att jag kan dela dessa artiklar i sociala media, däribland Facebook. Dom uppdragen kommer jag förlora om jag lämnar Facebook.

Varför skulle jag avstå från allt det bara för att en för mig helt främmande människa har fått för sig att han ska trakassera mig?

 1373854_10151721749203215_1784465904_n

Privat:

Jag har kontakt med släktingar i USA, jag har kontakt med vänner som bor i Indien, Holland, Grekland, USA, England mm genom Facebook. FB underlättar kontakten med mina vänner och släktingar utomlands.

Jag har kontakt med min släkt i Sverige och med alla mina IRL-vänner genom Facebook. Jag har också fått nya vänner genom Facebook. Facebook underlättar för mig att se vad som händer mina vänner och släktingar på ett väldigt tidseffektivt sätt.

Varför ska jag avstå från det? Varför ska jag vika undan för att en person fått för sig att trakassera mig?

Detta är vad folk sagt till mig att göra för att stoppa trakasserierna:

* Blockera hans profiler! (Vilket inte har hjälpt då han hela tiden skapar nya profiler, dessutom riskerar jag att FB stänger ner mitt konto om jag anmäler och blockerar för mycket.)

* Ta bort honom som vän! (Jag har aldrig varit vän med någon av hans profiler.)

* Dölj din vänlista! (Det har jag gjort vilket resulterade i att han blev arg och hämnades på mig genom att skapa grovpornografiska och sadistiska bilder på min dotter.)

* Ändra inställningarna! (Det har jag gjort flera gånger vilket resulterade i hämndaktioner från honom, dels samma som ovan men också att han skulle anmäla alla mina vänners profiler som falska och sen skicka PM till dom och meddela att han gjort det pga av att dom är vän med mig.)

* Polisanmäl! (Det har jag gjort och hur det gick kan ni läsa HÄR!)

* Kontakta Stalkers! (I våras blev jag kontaktad av Stalkers och jag tackade ja till att medverka där. Jag kommer skriva ett inlägg om det sedan. Programmet kommer sändas på TV3 den 9/10 men vill ni se det redan nu så kan ni göra det på ViaPlay.se.)

* Kontakta Juridikinstitutet! (Det har jag gjort och väntar på svar därifrån)

* Lämna Facebook! (Just nu har jag avaktiverat min profil där under några dagar. Men att lämna Facebook kommer jag inte att göra pga det här. Om jag någon gång lämnar Facebook så är det för att jag själv valt det, inte för att någon trakasserar mig där.)

* Hosta upp 180 000:-! (Jag har fått många erbjudanden från folk som gladeligen letar reda på Alex och skadar honom fysiskt, det har varit allt från fastspikning i golvet till avrättning. Jag har tackat nej till alla dessa erbjudanden då jag inte önskar honom fysisk skada eller smärta. Jag vill bara att han ska få vård och upphöra med det han håller på med.)

Med allt det jag skrivit här så förstår ni hur tidskrävande allt det här är. Att dagligen bli kontaktad av folk via PM, mail, telefon, Sociala media och sms tar tid.

Hjälp mig gärna att dela detta inlägg vidare i alla sociala medier. Ju fler som läser desto bättre.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Den pseudo intelligenta hyndan Cecilia på Facebook! En sann historia om Stalking!

  • Ann Samuelsson

    Du säger att du har blivit avstängd när du har blockerat för många. Hur många har du blockerat då? Jag har provat att anmäla alla som är alex och liknande inlägg och jag har inte blivit ens varnad av facebook änn
    Du kanske har missförstått vilka regler som gäller på facebook?

    • Klokegård Inläggsförfattare

      Nej, jag har aldrig blivit avstängd och det har jag heller inte skrivit någonstans. Det är du, Ann, som på Facebook har talat om för oss att man riskerar att själv bli avstängd från FB om man blockerar för många på en dag. Precis som man kan bli om man skickar för många vänförfrågningar och liknande.