Den övergödda najakobran med Bamsearslet! 12 kommentarer


Jag skrev i mitt förra inlägg om Polisens agerande i det här ärendet och tänkte nu skriva om Facebooks agerande.

3 Alex, 5

Det inlägget blir då inte så långt eftersom inget hänt. I princip. Alex skapar dagligen nya profiler och har säkert passerat 1000-strecket.

Folk anmäler dagligen hans profiler, kommentarer och bilder men inget händer. Dom bilder som faktiskt strider mot FB:s gemenskapsregler och blir borttagna av FB ligger snart uppe igen då han bara laddar upp dom med nästa profil. Det krävs att bortåt 1000 olika personer anmäler en profil innan den försvinner. Och man får inte göra för många anmälningar på en dag för då riskerar man att ens eget konto stängs ner av FB.

Facebook har ju gemenskapsregler vilket är väldigt bra. Man kan dock undra lite över hur bra dom fungerar. Här är ett exempel på en bild som anmälts av flera personer till FB men den bryter inte mot deras regler så den fick vara kvar:

Nathalie

Och här är ett exempel på en kommentar som däremot bryter mot deras regler så den raderades för att EN person anmält den och personen som skrev den blev avstängd från Facebook i 12 timmar:

 FB´s regler

Sen har ju FB:s talesperson i Norden uttalat sig i några artiklar där man lyft den här frågan om dessa trakasserier på FB.

I en artikel i Nyheter24 som ni kan läsa HÄR säger han så här:

– När man startar ett konto så krävs det inte att man skickar in en id-handling eller personbevis och då kan man, i teorin, ljuga. Gör man det så begår man ett regelbrott och då ska det vara en person som är beredd att göra det. Det är alltid svårt att skydda sig emot, säger Jan Fredriksson, Facebooks talesperson i Norden.

I en annan artikel som ni kan läsa HÄR säger han:

Jan Fredriksson, är det rimligt att man kan tvinga bort folk från Facebook genom trakasserier utan att ni kan göra något åt det?

– Nej, vi har ett bra system som ska skydda människor från sådana här saker. Men den här personen strider mot både regler och lagar och har man en person som är beredd att göra det är det svårt att gardera sig. Likadant som det är svårt att gardera sig mot alla brott.

I en artikel som ni kan läsa HÄR säger Jan Fredriksson från Facebook följande:

Han berättar också att Facebook har ett antal grundläggande krav när man skapar ett konto.
En sådan regel är att man är den man utger sig för att vara, ett annat att man uppför sig på ett korrekt sätt.

Så vad ska kvinnorna göra då?

Han anser ändå att internet i regel brukar sanera sig själv:
– Jag hoppas verkligen att tjejerna får ett slut på det här, säger han.

Ja, vad ska vi göra? Vi har valt att lyfta frågan stort så att fler ska uppmärksamma det här. Hjälp mig gärna att dela detta inlägg vidare i alla sociala medier. Ju fler som läser desto bättre.
Jag har inte gett upp! Jag bara andas lite!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “Den övergödda najakobran med Bamsearslet!