trakasserad


Bajsmannen, del 2! 7 kommentarer

I natt har bajsmannen alias Alex Othmani gjort nya bilder på vänner till mig och sedan ”skrikit” ut det på min wall på Facebook. Du kan läsa del 1 HÄR.  Alltså inget nytt under solen. När Alex kommer och kommenterar på min wall genom någon av alla de profiler han/hon har på Facebook så vet jag vad jag har att vänta mig och ord som hora, fläskfitta mm är bara att vänta sig och jag tycker inte det är så påfrestande. Nedan ser ni vad som mötte mig i morse:

 

Det som däremot är påfrestande är att jag ska behöva försvara mig mot det som någon kallade för välmenande vänners kommentarer. Och anledningen är att jag och flera andra som t ex, Patricia Melin, Nina Jansdotter, Agneta Oreheim, Ulrika Gabriel, Elaine Breske Hirscher har valt att inte sopa det som händer under mattan. Facebook har ett regelverk som är till för att skydda sina användare men Alex Othmani visar om och om igen att det är fullt möjligt att hela tiden bryta mot dessa regler. Han bryter inte enbart mot Facebooks regler utan även mot svensk lag. Alex Othmani har för oss alla bevisat att på Facebook är det inga problem att bryta mot regler och lagar vilket innebär att vem som helst kan bli utsatt för dessa regelbrott och lagöverträdelser, vem som helst kan bli trakasserad utan att något görs. Därför har vi valt att lyfta frågan i syfte att uppmärksamma samhället, rättssystemet och Facebook på att dessa brister finns. Vi gör det i syfte att få till stånd en förändring så att alla kan vara tryggare i sociala medier. Och jag tänker också på vara barn och ungdomar, om vi vuxna inte kan behandla varandra på ett respektfullt sätt på nätet hur ska vi då kunna lära ungdomarna det.

Elaine Breske Hirscher som också är en av de drabbade skriver i ett blogginlägg om hennes syn på det som händer vilket du kan läsa HÄR!

Här är några länkar till det som skrivits i media om trakasserierna:

Facebookexpert trakasserad

Facebook granskar

Efter trakasserierna

Ännu en social medier-expert..

Nedan ser ni några av de kommentarer som kommit på Facebook från välmenande vänner och jag vill mena att de tar mer energi än trakasserierna för dom behöver jag inte bemöta.

”Polis och åklagare ska inte lägga energi på trams. Det är upp till var och en att blocka dem man inte vill kommunicera med.”

”Ger ni er in i leken med Alex, så får ni tåla honom. Inte gråta när han vinner första ronden.”

”Nina har svårt att acceptera att hennes strategi inte fungerar.”

”Ni skapar ett problem ur ingenting, så oerhört korkat…”

”Orkar inte förklara eftersom jag inser att du inte fattar…”

”Jag tror dina vänner inte direkt tillhör Sveriges intelligensreserv …You don’t rock…”

”Det enda ni gör är att hjälpa Alex att synas…Stollar…”

Men syftet med vårt agerande är inte att tysta personen utan att få till stånd en förändring av systemet. Det som händer här är att en person oavbrutet kan fortsätta att bryta mot regler som finns utan att något görs. Facebook har regler som det är alldeles för lätt att bryta mot och om ingen säger något om det så kommer det att upprepas om och om igen. När välmenande vänner anser att det är ingenting att vänner kallas för hora, fläskfitta, bitch, negerhora, idiot mm så vill jag gärna veta hur den vännen tänker.


”Bajsmannen” slår till om och om igen! 16 kommentarer

Just nu pågår det trakasserier på Facebook mot bland annat mig och jag tänkte här berätta om det som händer, hur det påverkar mig och hur jag valt att hantera det. En av anledningarna till att jag vill berätta om det är är att många är oroliga för mig men också för att en del har så svårt att acceptera mitt sätt att hantera det.

Allt började i september 2012 med att Karriärcoachen Nina Jansdotter blev utsatt för den sk bajsattacken där en för henne okänd människa publicerade 93 bilder av bajs på hennes facebook-profil vilket ni kan läsa mer om i den här artikeln i Expressen.

Efter det så följde en massa trakasserande kommentarer mot Nina i första hand men så småningom även mot hennes vänner. ”Bajsmannen” som kallar sig Alexander Othmani skapar hela tiden nya profiler och skapar en massa kränkande bilder av bland annat Nina Jansdotter, Ulrika Gabriel, Elaine Breske Hirscher och Jill Johnsson och ett helt gäng andra personer. På sista tiden har han mer och mer varit på min profil och skrivit massor med kommentarer, dom flesta skrivna med stora bokstäver som om han skriker. Ingen vet vad han är ute efter men det verkar som om han inte gillar människor som får uppmärksamhet. Han reagerade väldigt starkt när jag skrev om min nya bok, likaså när Nina Jansdotter skrev om sin nya bok. Han har också bett mig att stänga ner min profil på Facebook vilket aldrig kommer att ske. Han har på slutet uttryckt att han tror att han besegrat Nina och att han snart knäcker mig, men det kan jag säga tydligt; han knäcker oss inte. Finns inte på världskartan att vi låter en sådan person vinna över oss.

Här ser ni bilden han gjort på mig, och det här är en snäll bild jämfört med andra som han gjort.

Jag som älva!

Jag har valt att lyfta det som händer för att  det ska uppmärksammas. Det är inte bara barn och ungdomar som är utsatta på nätet utan även vi vuxna och om vi inte kan hantera det när det gäller oss vuxna hur ska vi då kunna skydda våra barn? Polisanmälningar mot den här personen har lämnats in och det har uppmärksammats på olika håll i media:

Facebookexpert trakasserad

Facebook granskar

Efter trakasserierna

Ännu en social medier-expert..

Många hör av sig till mig och är oroliga för mig och för min familj och jag vill lugna alla på den punkten. Jag tar inget av det här personligt för det är inte riktat mot mig som person utan mot något som den här personen anser att jag representerar. Så det här berör mig inte ett dugg, det enda som gör mig ledsen är när han skriver elaka kommentarer om mina vänner. Men dom raderar jag så fort jag ser dom. Nedan ser ni några bilder på hans kommentarer:

 

Som ni ser så använder personen olika profiler.

Mellan 20-30 liknande kommentarer kommer varje dag och jag är tacksam över att jag är en så stark person som jag är. Jag har valt att inte sopa det här under mattan för att lyfta problemet så att det i fortsättningen förhoppningsvis inte ska kunna hända i den här omfattningen. Många har svårt att acceptera den strategin och faktum är att det tar mer energi att hela tiden behöva förklara varför jag hanterar det på det sätt som jag gör. Att ignorera honom kanske får honom att sluta skriva hos mig men då fortsätter han någon annanstans istället. Jag tror inte på att sopa problem under mattan och det här är inte ett problem som bara berör mig utan det berör hela vårt samhälle och det är därför jag lyfter fram det.