Din unikhet! 2 kommentarer


Nedan följer ett utdrag från en artikel jag skrivit med namnet ”Din unikhet som framgångsfaktor!” som ni kan läsa i dess helhet på Ett Gott Arbetsliv. Artikeln är skriven utifrån en föreläsning jag kommer hålla den 3-4 April på en kryssning för företagsamma män och kvinnor.

Din unikhet som framgångsfaktor!

Så vad är då nyckeln till sann framgång? Jag vill börja med att säga att varje människa har förutsättningarna att nå sina livsmål. Det beror på att de mål varje individ sätter har sin grund i det vi är; intressen, kunskaper, egenskaper, drömmar, personlighet och erfarenhet. Den absolut effektivaste nyckeln till framgång är din unikhet!
Man kan titta på två personer som jobbar på samma arbetsplats, de har samma utbildning och liknande arbetsuppgifter men den ena är mer framgångsrik än den andra. Vad kan det bero på? Jo, mod att vara unik!
Vad är då din unikhet? Jo, det är allt som är du sammantaget: egenskaper, beteende, utbildning, erfarenhet, intressen, livserfarenhet, drömmar, visioner, mål och kunskaper. Det är allt det sammantaget som gör dig unik. Och för att ta fram din unikhet krävs modet att vara dig själv.

Vi är alla födda helt unika och det är också meningen att vi ska vara det.
Bejaka dina unika  egenskaper, var dig själv så kommer du möta ökad respekt, att folk lyssnar på dig och att folk verkligen vill vara i din närhet just därför att du är du. Alla tycker om nya saker och varje gång du möter en människa som bejakar sin unikhet så möter du något nytt. Det är inspirerande, idéskapande och väldigt intressant att möta människor som är sig själva.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Din unikhet!

 • milla - andante

  Bra skrivet!! och så rolig och fin idé med din klokbok!! Ska ladda ner den imorgon!:)

  Tack för din hälsning! Så roligt att du tittade in på bloggen just nu när jag precis startat:)
  Roligt att du också är egen och föreläsare!
  Jag lägger till mig som följare nu så jag inte tappar bort din blogg igen!

  Ha en bra start på veckan!
  Kram Milla