Få fler bloggläsare! 12 kommentarer


De flesta bloggar för att andra ska läsa det dom skriver och vill gärna ha många läsare. Men hur får man många läsare? Det finns massor med bloggar på internet och det startas nya bloggar hela tiden.

Jag tänkte här ge några tips på hur du kan få fler läsare och har du fler tips så får du mer än gärna dela med dig i kkommentarsfältet.

Tips för fler bloggläsare:

* Kommentera: Att kommentera på bloggar är effektivt men det är viktigt att skriva kommentarer som relaterar till blogginlägget. Det bästa är att kommentera på bloggar som skriver om samma ämne som du eller bloggar som handlar om saker som du är intresserad av.

* Dela: Att dela med sig och länka är väldigt bra. Hittar du något bra på en blogg så skriv ett inlägg om det på din blogg och länka till bloggen där du hittade inlägget. Dela även på Facebook, Twitter, Linkedin och andra ställen. Ju mer du delar desto mer kommer andra vilja dela med sig av din blogg. Det är viktigt att vara generös med det här men du ska bara dela med dig av det som du tycker är bra, sådant som du kan stå för eftersom det är din trovärdighet det handlar om. Andra bloggar är en stor reklampelare för dig så börja med att bli en reklampelare för andra.


Skapa en fansida på Facebook för din blogg så att dina läsare även kan hitta dig där. Och har du en fansida blir det lättare för dina läsare att sprida din blogg. Här är det också viktigt att gilla andra bloggares fansidor för att locka dom till dig.

* Follow Klokegård - Designa ditt liv! Registrera din blogg på Bloglovin och du får garanterat många fler besökare. Viktigt här är att du följer din egen blogg så att du kan gilla dina egna inlägg. Samarbeta sedan med andra bloggare där ni gillar varandras inlägg på bloglovin för att få mer exponering på bloglovin. Följ så många som möjligt och be dom följa dig och gilla varandras inlägg.

* Klokegård - Designa ditt Liv! Blogkeen liknar Bloglovin ganska mycket. Men det också ett väldigt bra ställe där du följer andra och de följer dig. Viktigt med utbyte här också.

* Pinga: Alla säger att man ska pinga. Jag pingar också men vet faktiskt inte hur effektivt det är.

* Koppla: Koppla ihop din blogg med andra sociala medier som Twitter, Facebook, Linkedin mm.

* Dina läsare: Ta hand om dina läsare! Bli vän med dom för det är så härligt att ha bloggvänner det är dom som hjälper dig att bli bättre. Dina bloggvänner kan hjälpa dig med vad dom vill ha mer av på din blogg och dom uppmuntrar och stöttar dig.

* Konkurrens: Se inte andra bloggar som konkurrenter utan som vänner. Jag tror inte  på konkurrens, det finns inte två unika bloggar utan se andra bloggare som en möjlighet att samarbeta. Ni kan hjälpa varandra att få fler läsare genom att stötta och pusha varandra.

* Bloggringar: Skapa en bloggring på max tio bloggar. Fråga några bloggare som du är vän med, följ varandra på bloglovin, blogkeen, facebook mm. Pusha varandra på samma villkor och jag lovar att ni kommer få fler läsare.

* Gästbloggare: Bjud in andra som gästbloggare det ger nya influenser och lite krydda till bloggen.

Och ser ni den här ikonen  i ett inlägg så klicka på den. Det betyder att du gillar inlägget.

Ha en härlig bloggkväll!

Du kanske också gillar:

 • Få fler bloggläsare! Bloggmaraton, Inlägg 9 av 48!Få fler bloggläsare! Bloggmaraton, Inlägg 9 av 48! (3)
  Bloggmaratonet fortsätter här med ett önskemål från Bambi som önskar tips på hur man får […]
 • Om att jaga lyckanOm att jaga lyckan (6)
  Det här med att vara lycklig är något som många längtar efter och även jagar efter. Om […]
 • Gå utGå ut (2)
  Idag har vi fantastiskt väder här med rena värmeböljan så idag tänker ge mig ut och […]
 • 6 ½ vecka senare!6 ½ vecka senare! (3)
  Nu är det lite drygt 6 veckor sedan jag flyttade bloggen hit från Blogspot.  Det har […]
 • Spännande morgonrutiner?Spännande morgonrutiner? (10)
  Hallå alla Härliga! I går startade jag en serie i 26 delar här på bloggen där jag […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “Få fler bloggläsare!

 • Loppan

  Sv: Vad kul! Hade dig redan på Bloglovin och la till dig på Blogkeen också. Ser att jag redan fått flera besökare därifrån.

 • Loppan

  Hej! Jag kände inte till "Blogkeen" tidigare, men hittade dit idag tack vara dig. Tackar för dina tips!
  Ha en fin kväll.
  Kram!

 • Penny

  Jätte bra tips, även att byta banners med andra bloggar är bra eller bara länkar om man inte har en banner.

  Sedan kan man göra reklam för sin blogg via olika forum som man är aktiv på.

  Tävlingar är en ganska bra ide också som kan fånga nya läsare.

  Hoppas jag bidrog med något bra tips 🙂

  Kram penny

  http://pennys.webblogg.se/

 • Anna/Fru C

  Tack för tipsen! Blogkeen var nytt för mig, så det ska jag kolla. Jag har också pingat ett tag men är tveksam till effekterna, tyckte inte att jag såg några av pingtjänsterna som trafikkällor.

 • En häxa på Vift

  Bra tips. Nu är jag nog så blygsam dock att jag aldrig lagt nåt större krut på att ragga läsare, jag började med bloggen för att familj och vänner skulle kunna följa vår vardag efter vi lämnat Sverige…. sen blev det som det blev med familje-relationerna och de flesta vännerna försvann då jag inte bodde nästgårds längre så de som hittar till mig och följer bloggen är ju givetvis hjärtligt välkomna och jag blir glad för kommentarer och att se att andra vill läsa det jag skriver.
  Så egentligen borde jag kanske sprida bloggen mera… jag ska fundera på saken. 🙂

 • Sara

  Jag satsar mycket på det här med att kommentera. Det tar mycket tid i anspråk men är väldigt kul! Det jag har upptäckt är en väldigt fin inställning från andra bloggare. Jag har bara fått positiva och peppande kommentarer hittills.
  Jag har skrivit ett inlägg om det också: http://nyfikenienstrut.blogspot.com/2011/03/bloggscenen.html
  Samt om att följa bloggar: http://nyfikenienstrut.blogspot.com/2011/03/folja-bloggar.html
  Tack för en fin blogg! 😀

 • Klokegård - Designa ditt Liv!

  Osloskånskan: Det är helt sant som du skriver. Det är väldigt viktigt att respektera andra människor, även bloggare. Precis som IRL är det viktigt att visa respekt och hänsyn.

 • Osloskånskan

  Håller med! Samtidigt skulle jag önska att du skrev lite om bloggmoral, dvs t ex skilja sak och person, och inte hänga ut andra personer.
  …sa Bloggmoraltanten 😉

 • Madde / Mamma och blivande fröken

  Sv: nu har jag lagt till dig 🙂 .
  Varit borta hela dagen =) . Spännande att vi följer varandra nu då 😀