Få fler bloggläsare! Bloggmaraton, Inlägg 9 av 48! 3 kommentarer


Bloggmaratonet fortsätter här med ett önskemål från Bambi som önskar tips på hur man får fler bloggläsare! Så här får ni mina tips för hur man får fler läsare till sin blogg!
Tips för fler bloggläsare!
De flesta bloggar för att andra ska läsa det dom skriver och vill gärna ha många läsare. Men hur får man många läsare? Det finns massor med bloggar på internet och det startas nya bloggar hela tiden. Det finns bloggar för alla smaker även om det är inom samma ämnesområden. Jag är inte ensam om att skriva om de ämnen som jag skriver om, men jag skriver på mitt speciella sätt som attraherar vissa medan andra säkert attraheras mer av någon annan som skriver om samma ämne.
Jag tänkte här ge några tips på hur du kan få fler läsare och har du fler tips så får du mer än gärna dela med dig i kommentarsfältet. Alla bilder och länkar i mina inlägg är klickbara vilket innebär att du kan klicka där för att följa mig på olika ställen! 🙂
Tips för fler bloggläsare:
* Kommentera: Att kommentera på bloggar är effektivt men det är viktigt att skriva kommentarer som relaterar till blogginlägget. Det bästa är att kommentera på bloggar som skriver om samma ämne som du eller bloggar som handlar om saker som du är intresserad av.
* Dela: Att dela med sig och länka är väldigt bra. Hittar du något bra på en blogg så skriv ett inlägg om det på din blogg och länka till bloggen där du hittade inlägget. Dela även på Facebook, Twitter, Linkedin och andra ställen. Ju mer du delar desto mer kommer andra vilja dela med sig av din blogg. Det är viktigt att vara generös med det här men du ska bara dela med dig av det som du tycker är bra, sådant som du kan stå för eftersom det är din trovärdighet det handlar om. Andra bloggar är en stor reklampelare för dig så börja med att bli en reklampelare för andra.
* Länka: Att länka till andra är bra, både för dig och dom du länkar till. Det kostar ingenting att länka till andra och dessutom är det roligt att bjuda på det. Det ger massor på många olika sätt.
* SEO: Sökmotorsoptimering är bra att lära sig mer om. Googla så kommer du hitta mycket nyttig information om det. Det är ett bra sätt att lära sig hur Google och andra sökmotorer fungerar. Google och gänget gillar bloggar eftersom det hela tiden händer saker där och det finns mycket text. Google love! På bloggen Fixa din Blogspot hittar du många tips för det här.
* Länkar hit och dit: I min högra kolumn finner ni något som heter: Vem länkar till Klokegård och därunder finns en lista över ställen som länkar till min blogg. Det är genom Referer och väldigt enkelt att fixa. Det smarta med det är att om du länkar till någon som har en sådan så kan du klicka på den länken massor med gånger och då hamnar du högt upp på den bloggens lista. Smart va?
Skapa en fansida på Facebook för din blogg så att dina läsare även kan hitta dig där. Och har du en fansida blir det lättare för dina läsare att sprida din blogg. Här är det också viktigt att gilla andra bloggares fansidor för att locka dom till dig.
* Follow Klokegård - Designa ditt liv! Registrera din blogg på Bloglovin och du får garanterat många fler besökare. Viktigt här är att du följer din egen blogg så att du kan gilla dina egna inlägg. Samarbeta sedan med andra bloggare där ni gillar varandras inlägg på bloglovin för att få mer exponering på bloglovin. Följ så många som möjligt och be dom följa dig och gilla varandras inlägg.
* Klokegård - Designa ditt Liv! Blogkeen liknar Bloglovin ganska mycket. Men det också ett väldigt bra ställe där du följer andra och de följer dig. Viktigt med utbyte här också.
* Pinga: Alla säger att man ska pinga. Jag pingar också men vet faktiskt inte hur effektivt det är. Googla på pinga så hittar du olika sajter som har den tjänsten.
* Koppla: Koppla ihop din blogg med andra sociala medier som Twitter, Facebook, Linkedin mm.
* Bloggmaraton: Ja, faktiskt! Det här är första gången som jag haft ett bloggmaraton och jag har märkt en markant skillnad i antalet besökare. Det har verkligen ökat!
* Recensera: Att skriva om böcker som säljs på nätbokhandlar och länka till boken på t ex Adlibris ger besökare. Du kan länka till en bok som handlar om det som du skriver om i ditt inlägg.
* Dina läsare: Ta hand om dina läsare! Bli vän med dom för det är så härligt att ha bloggvänner det är dom som hjälper dig att bli bättre. Dina bloggvänner kan hjälpa dig med vad dom vill ha mer av på din blogg och dom uppmuntrar och stöttar dig. Jag har själv fått många bloggvänner och inom några veckor så ska jag träffa några av dom IRL vilket jag verkligen ser fram emot.
* Konkurrens: Se inte andra bloggar som konkurrenter utan som vänner. Jag tror inte  på konkurrens, det finns inte två unika bloggar utan se andra bloggare som en möjlighet att samarbeta. Ni kan hjälpa varandra att få fler läsare genom att stötta och pusha varandra.
* Bloggringar: Skapa en bloggring på max tio bloggar. Fråga några bloggare som du är vän med, följ varandra på bloglovin, blogkeen, facebook mm. Pusha varandra på samma villkor och jag lovar att ni kommer få fler läsare.
* Gästbloggare: Bjud in andra som gästbloggare det ger nya influenser och lite krydda till bloggen. Du får också det resultatet att den som gästbloggar hos dig länkar till dig och sprider gästbloggsinlägget på olika ställen.
* Gästblogga: Att gästblogga hos andra bloggare är ett bra sätt att få nya och fler besökare. Men kom ihåg att skriva inlägg som håller kvalitet. Det handlar om ditt ”rykte”.
Och ser ni den här ikonen  i ett inlägg så klicka på den. Det betyder att du gillar inlägget.

 

Du kanske också gillar:

 • Få fler bloggläsare!Få fler bloggläsare! (12)
  De flesta bloggar för att andra ska läsa det dom skriver och vill gärna ha många läsare. […]
 • Når du fram?Når du fram? (1)
  Oavsett hur du kommunicerar så är ditt mål att mottagaren ska förstå ditt budskap. Det […]
 • Bloggtips!Bloggtips! (4)
  Jag vill tipsa om en helt nystartad blogg för kvinnor, av kvinnor där jag har äran att […]
 • Whiskeyfan?Whiskeyfan? (2)
  Min man läser inte bloggar men nu har jag faktiskt hittat den ultimata bloggen för […]
 • Mer glädje åt folket #2Mer glädje åt folket #2 (7)
  Charmiga måndag är här och det innebär att det är dags för temat till veckans […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Få fler bloggläsare! Bloggmaraton, Inlägg 9 av 48!

 • Ewa Pihl GalleriAquarelle ewa_pihl@hotmail.com

  Hojojojoj.. detta var mycket!!. Jag som har "mina" två här på FB. Vill ju ha "de mer okända" vännerna på "Galleri Aquarelle Beställningsmåleri" så jag måste klura ut hur jag gör det ska verkligen gå igenom tipsen. För på Min privata sida, vill jag ha mina nära, så att jag hinner med alla personligen, det är jätteviktigt för mej. där är Tranåsgänget, släkten mm mm…. Det är mitt dilemma just nu? Tack för alla tips.. Jag gillar ju dessutom Blogspot, det känns så genuint för mej, så jag vill inte byta!?

 • Framgångsbyran

  Denna kommentar är tänkt som pepp! Visar att ajg hejjar på dig och följer din "mara". Bra tips!! Vi vet ju att de funkar också!
  Kram och håll ut, cool idé, as always 🙂

 • AKIRUM

  Ett tips jag vill bjuda på: Skaffa en wordpressblogg. Den "pingar" automatiskt varje gång du publicerar ett blogginlägg till ett antal blogglistor man själv bestämt!!! Dessutom älskar Google och andra sökmotorer bloggar i allmänhet och wordpress i synnerhet!
  Ett annat tips: Skaffa Tweetdeck.com och lär er det om du har Facebook, Twitter och/eller Linkedin. När du bloggat skriver du på Tweetdeck som skickar vidare till dina olika sociala media… Fiffigt till 1000!
  Fortsatt tacksam över alla bra tips du delar med dig av!