Gästinlägg: ”Må-bra-tips när du mår dåligt” 4 kommentarer


BlomsterhjärtaIdag har jag som bloggägare och ni som läsare äran att få ta del av ett gästinlägg där vi får flera härliga ”Må-bra-tips”. Gästskribent är Evah Åberg som driver bloggen Evahle där hon skriver om psykisk hälsa och ohälsa. Det är en väldigt bra blogg med massor av tips, pepp och råd. Evah skriver om väldigt viktiga ämnen och jag är så glad att hon lyfter frågan om psykisk ohälsa på ett så bra och positivt sätt.

 

Gästbloggsinlägg!

Evah”Hej! Nu har jag fått chansen att gästblogga hos Cecilia. Jag bloggar på Evahle.se där jag skriver om psykisk hälsa och ohälsa, samt samhällsrelaterade ämnen så som mobbning och feminism. Jag tänkte ge er lite må bra tips, då jag vet hur svårt det kan vara att må dåligt psykiskt. Jag hoppas att detta kan hjälpa er lite på vägen!

* Släpp tankarna på att vara perfekt. – Ingen människa är bra på allt, ingen är perfekt. Ingen har ett perfekt liv så varför ska du försöka sträva efter något som inte existerar? Du är bra som du är och ta vara på de saker du är bra på och som gör dig till den du är. Du har jättemycket saker du kan om du bara öppnar ögonen och är redo att se dem.

* Gör listor på det du ska göra. – Jag är en sådan person som måste skriva ned vad jag ska göra och jag älskar att bocka av när jag har fått saker gjorda. Vissa människor kan ha svårt att göra vissa saker om de inte antecknar dem men med en lista ser du vad som ska göras och du glömmer inte bort det. Om du inte skulle orka göra alla punkter på listan, tänk på att det finns en morgondag där du kan fortsätta. Allt behöver inte göras just nu och du är inte en dålig människa bara för att du inte hinner med allting på en gång.

* Tillåt dig själv att må dåligt. – Alla har vi dåliga dagar och perioder där allt känns jobbigt men det är okej. Vi är inga supermänniskor, vi har tankar, känslor och behov. Vi måste ibland få gråta, få vara arga, få skrika, lika mycket som vi behöver skratta och må bra. Släpp ut dessa dåliga känslor och inse att du inte är en dålig människa för det. Du är mänsklig, det är allt!

* Våga be om hjälp. – Känns saker övermäktiga? Har du tappat gnistan till livet eller känner du dig bara nedstämd? Våga be om hjälp. Det är inte töntigt, fegt eller fel att be om hjälp för sanningen är att vi alla kan behöva hjälp ibland. Vi klarar inte precis allt själva och med lite hjälp går det oftast mycket fortare att ta sig ur den där svackan. Våga vara mänsklig och behandla dig själv som du skulle behandla din bästa vän för jag tror inte att du skulle döma din bästa vän på det viset som du dömer dig själv!

Ta hand om er och varandra, ni förtjänar så mycket kärlek och lycka både från er själva och från andra. Ni är bra exakt som ni är och lyckan kommer komma till er också!

Kramar,
Evah”


Stort tack säger jag till Evah. Och ni som har läst Evah´s inlägg tackar genom att besöka hennes blogg som ni hittar HÄR.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Gästinlägg: ”Må-bra-tips när du mår dåligt”