Och så levde de lyckliga i alla sina dar` 6 kommentarer


Är du ny på bloggen? Kolla då in det HÄR!

rp_heart-700141_1280-150x150.jpgI sagornas värld så lever de lyckliga i alla sina dar´, vilket i och för sig kanske inte är så konstigt eftersom sagorna inte brukar vara så långa och de flesta klarar ju av att vara lyckliga i kortare perioder, eller hur? 🙂  Och visst vore det väl härligt att träffa en partner, börja dejta, flytta ihop, gifta sig och sen leva lyckliga alla sina dar´. Och faktum är att det är fullt möjligt att leva lyckligt tillsammans med sin partner om man bara vet hur man ska göra för att skapa en levande, kärleksfull och härlig relation. Du har säkert hört att leva i en relation är som att driva ett företag, man måste jobba för att det ska bli bra. Och det stämmer väldigt bra. För att få en bra relation så krävs det att båda parter anstränger sig för att underhålla relationen och se till att den lever och att båda trivs och är nöjda.

En relation behöver inte vara dålig för att man ska anstränga sig. Det är enklare att jobba på sin relation när den är bra för då krävs det mindre jobb. När en relation redan har blivit dålig så krävs det mycket mer för att få den på rätt köl igen. Men oavsett om en relation är bra eller dålig så är det viktigt att dance-705645_1280jobba förebyggande för att undvika separation. Satsar man lite extra på en relation som redan är bra så är ju ”risken” att den faktiskt blir som en bal på slottet, Helt underbar. Många av dem som kontaktar mig för relationscoaching lever i en relation som mer eller mindre har brakat totalt och man har oftast redan inlett diskussioner om skilsmässa och det blir en jobbig väg tillbaka och en del par ger faktiskt upp för de kan inte se hur deras relation skulle kunna bli bra igen. Det bästa sättet att undvika en söndertrasad relation är att medvetet jobba förebyggande och se till att man har den sortens relation som man helst av allt vill ha. Och det är viktigt att båda parter är medvetna om att det handlar om samarbete och att båda två har lika mycket ansvar för relationen.

Jag vet att flera av dem som har köpt 365 Dagar KR-din guide till en Kärleksfull Relation lever i bra relationer men de har bestämt sig för att deras relation ska förbli bra eller utvecklas till något ännu bättre. Och som en kille skrev i ett mail till mig så tyckte han att en investering på 365:- för att bibehålla deras relation och göra den ännu bättre var väl värt pengarna. Det gjorde mig väldigt glad att höra och jag kan förstå hans resonemang att deras kärlek verkligen är värt 1:- om dagen.

Det är viktigt att inte bara lära känna sin partner utan att även lära känna sig själv och hur man fungerar i samspel med andra människor. Med självkännedom och även en bra självkänsla så ökar man garanterat oddsen för att få en relation som är som en bal på slottet och leva lycklig i alla sina dar`.

 

Klicka för relationstips

Klicka för relationstips

Nedanstående 5 negativa tankar/ord som skadar relationer är hämtade ur 365 Dagar KR – Din guide till en Kärleksfull Relation och de är bara en del av alla de tips, råd och den kunskap som du kommer att få.

Det är så lätt att vara mer negativ än positiv och en anledning till det är att det tar en del mental ansträngning att börja tänka mer positivt om man är van att tänka mer negativt. Men optimismen är mer kraftfull än pessimism och det kan drastiskt ändra din livsstil.

Personlig negativitet kan vara skadligt både för andra och dig själv, speciellt i nära relationer då det leder till negativa beteendemönster.

Här är fem negativa tankar/ord som skadar relationer. Du får också förslag på tankar/ord att ersätta dem med.

1. ”Jag är inte bra nog för dig.”
Ingen är perfekt och det kommer alltid att finnas människor som är bättre än du. Men när det kommer till relationer så handlar det inte om perfektion eller om att vara tillräckligt bra för din partner utan det handlar om att vara ditt bästa jag.

Tänk istället: ”Ingen av oss är perfekt, men vi är perfekta för varandra.”

2. ”Jag borde inte ha sagt så till dig.”
Denna fras skriker av ånger men du tänker det endast efter att grälet är över och ni är sams igen.
Att vara människa innebär att vara ofullständig och när du accepterar det kommer du att känna en känsla av lättnad. Det viktiga är att du förstår att dina ord sårat din partner, att du ber om ursäkt och att du gör ditt bästa för att inte upprepa ditt misstag nästa gång ni hamnar i samma eller en liknande situation.

Säg istället: ”Jag gjorde ett misstag och jag ber om ursäkt för det och jag ska göra mitt bästa för att se till att det inte händer igen”

3. ”Det finns andra kvinnor / män som är mer attraktiva och smartare än jag.”
Jämförelse är en riktig glädjetjuv. Och det kan ställa till det ordentligt i relationer för när du jämför dig med andra så kan det leda till att du försöker vara någon annan än den fantastiska människa som du är. Den fantastiska och unika människa som din partner blev förälskad i.

Din partner tvingades inte till att vara med dig. Din partner har valt dig. Relationer är inte något som bara händer utan de skapas som ett resultat av att två människor har fattat beslutet att vara med varandra eftersom de gör varandra glada och älskar varandra för vilka de är.

Tänk istället: ”Jag är vacker, och dessutom valde han/hon mig för mer än min hjärna och mitt utseende.”

4. ”Jag vågar inte öppna mig för min partner eftersom jag inte vill bli sårad.”

Du kan inte räkna med att skapa en sund, trygg och kärleksfull relation om du sätter upp en känslomässig mur mellan dig och din partner. Det kan vara en tuff utmaning att våga vara mer sårbar men det är viktigt att du vågar lita på att din partner vill lyssna på dig, vill finnas där för dig och hjälpa dig när du behöver det. Om du ställer följande fråga dig själv: ”Vill jag att min partner ska vara sårbar inför mig?” så skulle jag tro att du svarar ja på den frågan och din partner är inte så annorlunda än vad du är. När man älskar någon så vill man finnas för den personen och man vill känna att man kan vara ett stöd för den.

Tänk istället: ”Jag vågar vara sårbar och jag litar på min partners kärlek och omtanke om mig.”

5. ”Jag förtjänar inte att vara med dig.”

Alla människor är värdefulla och förtjänar äkta kärlek, det gäller även dig såklart. Du ska inte nöja dig med mindre än det du vill eller förtjänar. Det handlar om att se ditt värde som människa. Du är en unik och fantastisk person som förtjänar det som är det absolut bästa för dig. Du förtjänar en partner som får dig att blomstra, en partner som älskar och respekterar dig. Den här typen av nervärderande tankar om sig själv skadar verkligen en relation för det styr ditt beteende i en riktning som är destruktiv för en relation och som långsamt dödar allt positivt i relationen.

Tänk istället: ”Jag förtjänar att vara med någon som respekterar och älskar mig för mig.”

Sinnet är kraftfullt, och att göra dig av med negativa tankar gör att din relation får näring och utvecklas för varje dag som går. Du förtjänar att vara i ett meningsfullt, positivt och lyckligt förhållande. Kom ihåg: lyckliga relationer leder till ett lyckligare Jag! Och ett lyckligt Jag leder till en lycklig relation.

Du kan läsa mer om 365 Dagar KR – Din guide till en Kärleksfull Relation HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Och så levde de lyckliga i alla sina dar`

 • sofhia

  tack för ett fint blogginlägg, du har så rätt i det du tar upp. Vi tänker alldeles för mycket negativa tankar som tyvärr påverkar hela vårt liv, inte bara relationen vi lever i. Men som tur är så kan vi ändra vårt sätt att tänka och bli mer medvetna om vilka tankar vi tänker, varför vi tänker dessa och ändra riktning på tankarna som kommer göra oss både mer glada och även mer positiva. din blogg och dina kloka ord är härliga att följa. Ha en fantastisk tisdag.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Och så många onödiga negativa tankar. Om alla var medvetna om hur mycket våra tankar styr så skulle folk bli betydligt mer positiva. 🙂 Och tänk så mycket lyckligare alla skulle vara då!

   Tack för din fina feedback och ursäkta sent svar på din kommentar. Vet inte varför jag missade de här kommentarerna. 🙂

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack, Netti!
   Jag tycker det är så intressant med relationer och det är min önskan att kunna inspirera så många som möjligt till att vårda och ta hand om sina relationer.

   Kram!

   You Rock!!!