Säg inte inte! 4 kommentarer


Hjärnan ”tänker” i bilder och ordet inte är inte applicerbart till en bild. Det här är väldigt viktigt att tänka på när du har bestämt dig för att göra förändringar i ditt liv. Eller när du ska göra något speciellt och allting bara måste klaffa.
Vi intalar oss själva saker nästan dagligen: jag ska inte snubbla, jag ska inte bli nervös, jag får inte tappa tallriken, jag ska inte halka, jag är inte sjuk.
Eller när vi vill bryta en vana: jag röker inte, jag svär inte, jag äter inte godis.
Jag antar att ni känner igen det här fenomenet. Ordet inte är så integrerat i vår vokabulär och kommer helt automatiskt när vi pratar. Försök att prata i tjugo minuter utan att nämna ordet. Det blir lite krångligt. Ett bra tips till fikarasten eller personalmötet på jobbet.
Om vi tar sluta röka som ett exempel: det vanliga mantrat är då: jag röker inte!
Det finns ingen bild för det säger jag så det hjärnan hör är: jag röker!
Rökfri!

Någon kanske tycker att den här bilden visar att man inte röker men den visar bara att du har sönder cigaretter och har ingenting med rökning att göra. Enligt vår hjärna.
Så vad ska vi tänka istället? Jag är rökfri, jag är frisk, jag äter mat som jag mår bra av, jag är trygg i mig själv, jag går lätt och ledigt, jag håller i min tallrik.
Skapa gärna bilder i ditt huvud som harmonierar med dina tankar. Det är lättare att uppnå det du vill om du använder tankarna på ett sätt som hjärnan kan hantera.
 
Du kan läsa mer om hur du kan använda dina tankar till att nå dina mål HÄR!

Du kanske också gillar:

 • Rocka fett på parkeringsplatsen!Rocka fett på parkeringsplatsen! (2)
  En Rocksituation ur min vardag! Idag åkte jag för att handla och bestämde mig då för […]
 • Söndagens utmaning!Söndagens utmaning! (5)
  Du är säkert bekant med fenomenet att älta saker. Ältandet består av improduktiva tankar […]
 • Dina Tankar!Dina Tankar! (5)
    Om tankar! Vi använder mindre än tio procent av hjärnans […]
 • Rädd!Rädd! (3)
  Alla har vi mål här i livet, saker vi vill ha och uppnå. Små mål, stora mål, lätta mål, […]
 • Hur tankar man ärvt kan begränsa ens liv.Hur tankar man ärvt kan begränsa ens liv. (0)
  Jag har blivit intervjuad av Linda Meyerhöffer från Den Bipolära resan. Hon har gått min […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Säg inte inte!

 • renate paris

  Hej
  Så om jag vill förvirra en fiende eller hämnas så kan jag säga när hon frågar om hon kan få tillbaka pengarna vi har i ett gemensamt kassaskåp i Qualalumpur ”Pengarna ligger inte kvar där”. Då skulle hon alltså åka dit i onödan eftersom hon ej hörde ordet inte. Och få en stor flod av sopvatten som väller över henne när hon öppnar luckan?
  Och jag skulle kunna svara Jag vet inte på en del folks frågor vilket de hör som att jag vet!!!??? Då bör alla fråga ”Ja men berätta då då hur det är eftersom du säger att du vet (inte vet).” 2 olika situationer alltså som blir lite absurda
  Roligt inlägg du har, tack. R Paris

 • Anna-Karin

  Så viktigt det är att bli påmind om det här ibland. Tänk vilken skillnad ett litet ord kan göra för känslan i oss.

  Kram!
  Anna-Karin

 • Livskrafter

  Kloka påminnelser och jag älskar att utforska hjärnan och tankens kapacitet och hur vi kan använda oss av det samma
  kram
  Emma

 • Framgångsbyran

  Jag gillar det enkla i att förstå att hjärnan tänker i bilder. Det enkla är som oftast det mest kraftfulla!
  Ha dig en skön söndag,
  Inger