Sätter du mål? 4 kommentarer


Jag fick en intressant kommentar på inlägget Fira dig själv! som löd som följer:

”Tror att många av oss också drar sig för att sätta upp konkreta mål – vi är för fega för det. Just för att vi väger misslyckandena mycket tyngre än det vi lyckas med – då drar vi oss också för att sätta upp mål – ”tänk om det bara blir ett misslyckande till”. Det orkar vi inte med….”

Meningen med att sätta  mål är att vi ska nå dom. Målen som vi sätter upp ska vara sådant som vi verkligen vill  uppnå. Är det ett stort mål så delas det upp i mindre delmål. Att sätta mål är som att rita en karta där delmålen visar vägen till det slutgiltiga målet.

Men om vi låter bli att sätta mål för att vi är rädda för att misslyckas då tar vi det säkra före det osäkra. Av naturen så följer människan ”minsta motståndets” lag och att låta bli att sätta mål kan ju sägas vara minsta motståndets väg.

Då kommer vi in på det här med attityder vilket jag tycker rädslan för misslyckande handlar om. Om du misslyckas med att nå ditt mål så har du helt enkelt tagit fel väg och dessutom fått en väldigt stor gåva i form av lärdom.
Kan vi se misslyckanden som lärdomar så blir det lättare att hantera och lättare att gå vidare och försöka igen. Att misslyckas är en stor chans att lära dig nya saker om dig själv och saker i din omgivning, ta vara på den chansen.

En anledning till att vi har så svårt för misslyckanden är att vi lever i ett prestationsbaserat samhälle där vi värderas i våra prestationer och ett misslyckande får oss att tro att vi är mindre värda. Men så är det inte. Den som har misslyckats många gånger har också lärt sig väldigt mycket. Mycket mer än den person som inte har haft lika många misslyckanden.

Vill du veta mer om att nå dina mål och målsättning så går det bra att kontakta mig!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Sätter du mål?

 • Snickaregården

  Det är så klokt det du skriver. Det är nog oftast så att vi orkar inte ett misslyckande till. I varje fall var det i de banorna jag var och irra innan jag fick en aha upplevelse. Då var det nu eller aldrig som gällde. Och nu är jag igång och nått mitt mål och nu sätter jag nya :))
  Ha en skön kväll
  kram Maria

 • milla - andante

  Klokt och konkret!!
  Att fira mina mål har jag nyligen satt upp som mål!:)

  Roligt att du följer min blogg!

  Kram Milla

 • Cajsas Faster

  Kloka saker! Skulle behöva några konkreta mål för att orka med…. gäller bara att komma på några;)

  Kram Marie