Stressigt värre, del 14, Aktivitet! 9 kommentarer


Vid stress uppstår ofta muskelspänningar som även kan leda till smärta. Väldigt vanligt är att vi inte är medvetna om de här spänningarna och därför inte arbetar aktivt för att slappna av ordentligt. Ett väldigt effektivt sätt att bli av med spänningarna är att utföra någon form av fysisk aktivitet.
 
Vid fysisk aktivitet bildas endorfiner, som gör dig avslappnad och ger en smärtstillande effekt. Därför är fysisk aktivitet ett av de effektivaste sätten att slappna av på. Vid fysisk aktivitet ökar syreförbrukningen i musklerna. Därmed aktiveras andning och cirkulation. Fysisk aktivitet och motion gör inte bara att du mår bra för stunden och får bättre koncentration, utan du förebygger även mot de vanliga folksjukdomarna som drabbar allt fler nuförtiden.
 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Stressigt värre, del 14, Aktivitet!

 • conny

  Fysisk aktivitet plus ordentlig sömn är den bästa medicin som finns. Inga biverkningar, om man bortser från lite träningsvärk om man inte är van att röra på sig.
  Om alla använde sig av den här medicinen, som är gratis, skulle vi må mycket bättre och samhället skulle spara miljarder.

 • Almbacken

  Visst är det så. Själv älskar jag att vara och jobba i trädgården. Oerhört avstressande och enrergigivande.

  Kula att du gillar mina små bollvovor som är perenna. Förökas genom att man delar dem. Blommar länge.

  Kram
  Maria

 • Joanna

  svar: kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu utsedd gå in och se om de var du:) om de inte var de så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
  Ett tips är att lägga till mig på bloglovin eller bloggkeen så ser du direkt när det kommer upp nya tävlingar:)
  kram

 • Sara

  det stämmer väldigt bra de du skriver 🙂 jag har börjat gymma och då tänker jag på annat, blir på nåt sätt avslappnad plus att jag mår bättre då 😛