Underbart skitliv! Himmel eller helvete? 2 kommentarer


Vi människor har en förmåga att fokusera på problem, det som inte fungerar och det som är negativt. När jag coachar klienter så har jag alltid det förhållningssättet att fokusera på det som fungerar.

Välj dörren till vänster. Tankar föder tankar och positiva tankar föder positiva tankar.
 
Jag lade ut följande citat på Facebook:  
It’s not whether you get knocked down, it’s whether you get up. ~ Vince Lombardi

Det satte igång en diskussion som inspirerade mig att skriva det här inlägget. Många människor mår i dag väldigt dåligt och vet inte riktigt hur dom ska ta sig ur det. Av någon anledning sitter det i vår ryggrad att välja den högra dörren när vi väljer våra tankar.

Känslan föregås alltid av en tanke och vi väljer våra tankar själva. Så är du där långt nere på botten vänd tankarna genom att fokusera på det som är bra.

Exempel på tankefokus:

* Har du bra ekonomi – fokusera på det och låt det glädja dig.

* Har du underbara barn – känn stoltheten och var tacksam över att dom är friska.

* Har du en krukväxt hemma som blommar vackert – se den och njut av det vackra.

* Har du en bra relation – fokus på det och bara var tacksam.

* Är dina ben starka och friska – gläds åt att du kan ta en promenad.

Kan du absolut inte hitta något positivt att fokusera på så gör en medmänniska glad och var tacksam för att du har den förmågan. Gör en lista på bra saker som du gjort här i livet; för dig själv eller för någon annan.

Det som händer när du börjar leta efter positiva saker är att du kommer upptäcka fler och fler vilket till slut leder till att du börjar vända den negativa tankespiralen och byter ut vissa negativa tankar mot positiva. Det ger dig mer energi som gör att orkar påbörja din resa uppåt igen. Det kan gå fort och det kan ta tid. Det är helt individuellt så kom ihåg att ha tålamod och belöna dig själv för små framsteg. Det händer säkert att du tar snedsteg eller halkar ibland men det är så processen brukar se ut så misströsta inte.

Kom ihåg! Du är värdefull, för dig själv och andra.

 Vill du läsa mer om hur du kan förändra dina tankar? Klicka HÄR!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Underbart skitliv! Himmel eller helvete?

 • conny

  Instämmer!Det finns så många människor i världen som bara kan drömma om den tillvaro som vi som sitter framför datorn och skriver har, men som är tacksamma om de får ett mål mat varje dag.
  Våra I-landsproblem ter sig futtiga i ett sånt perspektiv. Något som vi skulle må bra av att reflektera över ibland när vi gnäller över en mulen dag, för gnäller ibland det gör vi alla, även jag.

  Bra inlägg igen!

 • Anna-Karin

  Det här stämmer verkligen. I alla fall fungerar det så här för mig.

  När livet känns tungt ibland fokuserar jag på vad jag har att känna mig tacksam för. Det är ofta de "små" sakerna som gör den stora skillnaden. Tacksamheten över att jag kan se, höra, röra mig, läsa, lära mig saker, över att de människor jag älskar mår bra, att jag har min katt att klappa när jag är ensam hemma.

  Jag kan verkligen känna hur det vänder mitt "mående" i kroppen och själen, när jag tänker på vad jag har att vara tacksam över i mitt liv. Tacksamheten ger glädjen.

  Tack för ett viktigt inlägg!

  Kram!
  Anna-Karin