När helvetet är min hemvist och himmelen lyser med sin frånvaro! 4 kommentarer


Vi människor har en förmåga att fokusera på problem, det som inte fungerar och det som är negativt. När jag coachar klienter så har jag alltid det förhållningssättet att fokusera på det som fungerar.

Välj dörren till vänster. Tankar föder tankar och positiva tankar föder positiva tankar.
Jag lade idag ut följande citat på Facebook:

”It’s not whether you get knocked down, it’s whether you get up.” ~ Vince Lombardi

Det satte igång en diskussion som inspirerade mig att skriva det här inlägget. Många människor mår i dag väldigt dåligt och vet inte riktigt hur dom ska ta sig ur det. Av någon anledning sitter det i vår ryggrad att välja den högra dörren när vi väljer våra tankar.

Tanke och känsla.

Känslan föregås alltid av en tanke och vi väljer våra tankar själva. Så är du där långt nere på botten vänd tankarna genom att fokusera på det som är bra.

Tankar att fokusera på!

* Har du bra ekonomi – fokusera på det och låt det glädja dig.

* Har du underbara barn – känn stoltheten och var tacksam över att dom är friska.

* Har du en krukväxt hemma som blommar vackert – se den och njut av det vackra.

* Har du en bra relation – fokus på det och bara var tacksam.

* Är dina ben starka och friska – gläds åt att du kan ta en promenad.

Kan du absolut inte hitta något positivt att fokusera på så gör en medmänniska glad och var tacksam för att du har den förmågan. Gör en lista på bra saker som du gjort här i livet; för dig själv eller för någon annan.

Det som händer när du börjar leta efter positiva saker är att du kommer upptäcka fler och fler vilket till slut leder till att du börjar vända den negativa tankespiralen och byter ut vissa negativa tankar mot positiva. Det ger dig mer energi som gör att orkar påbörja din resa uppåt igen. Det kan gå fort och det kan ta tid. Det är helt individuellt så kom ihåg att ha tålamod och belöna dig själv för små framsteg. Det händer säkert att du tar snedsteg eller halkar ibland men det är så processen brukar se ut så misströsta inte.

Kom ihåg! Du är värdefull, för dig själv och andra. 

 Vill du veta mer om att vända en destruktiv tankespiral mot en konstruktiv tankespiral? Kontakta mig, du finner mina kontaktuppgifter under fliken Kontakt i menyn här ovan.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “När helvetet är min hemvist och himmelen lyser med sin frånvaro!

 • Anonymous

  Blev först ledsen och nere när jag avslutade min relation med en man som aldrig lyssnade engagerat och avbröt. Kände mig ensam och övergiven, men så tänkte jag att, förfaan det är ju det jag varit med honom ensam och övergiven, för så känner jag ju aldrig när jag är ensam med mig själv. Så jag började skratta och nästan sjunga, äntligen är jag av med honom
  Hälsningar Molly

 • conny

  För att förstå vad problem handlar om måste vi först lära oss att vårt fokus på dem finns där för att vi ska kunna lösa dem. Problem får oss att utvecklas, men här kommer det viktiga: Det beror på vilket FÖRHÅLLNINGSSÄTT vi har till våra problem. Vi måste fråga oss om det är problemen vi mår dåligt av, eller om det är symptomen av problemen som får oss att må dåligt, det är en avgörande skillnad. När man ska lösa ett problem ska man alltid ha ett mål som uppnås när problemet är löst. Har man inget syfte med att få problemet löst ska man inte lägga nån energi på det. Samma sak om du inte tänker lösa problemet, lägg ingen energi på det. Det spelar ingen roll varför du vill lösa ett problem, huvudsaken är att anledningen är positiv för dig. Då får du också en positiv inställning till problemet, men om problemet får dig att må illa, finns det ingen anledning att uppehålla dig vid det. Om jag vill springa 3km på under 10min, så är det ju jävligt jobbigt, men om målet är att jag får vara med i landslaget om jag klarar det, så är ju problemet inspirerande. Ha därför ett klart och tydligt mål med problemlösning. Har du inte det ska du strunta i det och i stället välja en annan väg. Problem är bra, det är våra förhållningssätt till dem som ofta är dåliga.

  Oj en sån liten näpen kommentar det blev. 🙂

 • Anonymous

  Och jag förstår vad du skriver men om man inte kan da? Min kollega säger jämt fånga dagen och gör om gör rätt. Men hur f….n gör man monica bloggoholicen

 • Melinda

  Så kloka ord! Självklart är det lätt att gotta ner sig i deppigheter! Själv fick jag en liten deppighet i lördags, var på fest och gick hemåt. Men tänkte att NÄE, jag ska faen inte gå hem och deppa.. Så jag hörde av mig till en annan kompis, mötte upp henne och fick dansa mig glad istället! Var faktiskt lite stolt över detta!