3 tips en härlig lördag! 2 kommentarer


Hallå alla härliga!

Den här morgonen startade med härligt morgonmys och det är den perfekta starten på dagen. Och det är så viktigt med en bra start på dagen för det sätter liksom känslan för resten av dagen. Börja dagen på bra humör och dagen fortsätter så, börja dagen på dåligt humör och dagen fortsätter så.

Ett annat trick jag har för att hålla mitt humör på topp under dagen är att fokusera på saker som jag ser fram emot. Den här veckan har jag fokuserat på det roliga som händer på måndag för då startar jag en E-kurs i självkänsla och jag tycker det är så kul att få inspirera andra människor. Och det är så kul att få interagera med kursdeltagarna på mina E-kurser och känna att jag kan ge dem vägledning och insikter som för dem framåt. Du kan läsa mer om E-kursen genom att klicka HÄR.

Idag bjuder jag på 3 tips på små förändringar du kan göra för att snabbt ändra ditt humör och öka Rockstjärnestatusen i ditt liv:

A happy woman1. Le
Det finns en anledning till varför folk alltid pratar om att ”fake it till you make it” alltså att låtsas tills vi lyckas.  Och när det gäller leendet så beror det på att när vi ler (även om det är på låtsas) så skickar musklerna i ansiktet signaler till hjärnan som bidrar till att, rent biologiskt, skapa ett bättre humör än när vi rynkar pannan. När vi rynkar pannan eller drar ner mungiporna så tolkar hjärnan de signalerna som de musklerna skickar att vi är på dåligt humör. Så le för allt du är värd så kommer du efter en stund att känna dig på bättre humör.

39195bswchbdh132. Boka in något roligt
Alla behöver något att se fram emot och det är suveränt att kombinera det med drömmar. Du kan till exempel drömma om en resa, ett drömjobb eller ett drömhus. Men det är också viktigt att ha något konkret att se fram emot de närmaste månaderna så boka in något kul som du ska göra i din kalender så att du har något att se fram emot. Det är så viktigt att känna längtan och förväntan.  Det kan handla om middag på en ny restaurang eller en dagsutflykt till en plats du länge velat besöka.

3. Uttryck tacksamhet
Ett flertal studier har visat att tacksamhet är tätt sammankopplat med glädje och det finns massor av sätt att hitta tid för några fokuserade stunder av reflektion dagligen. Ge det en tanke i bilenpå tunnelbanan på väg till jobbet, när du borstar tänderna, när du står i kön på affären eller helt enkelt när du får en stund över. Ägna då den här stunden till att tänka saker som du är tacksam över. Du kan också prova att föra en tacksamhetsjournal som du skriver i när du känner att du har tid men minst en gång i veckan.

Vill du ha en E-bok gratis så kan du läsa mer i det HÄR inlägget.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:

 • 5 suveräna tips för att bryta negativa tankar5 suveräna tips för att bryta negativa tankar (0)
  Jag måste säga att jag nu faktiskt längtar ordentligt efter lite värme och sol, eller […]
 • JubelJubel (2)
  Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den […]
 • Så blir du en humörsamlare.Så blir du en humörsamlare. (16)
  Av alla de mail, pm och kommentarer som jag får så märker jag att många tycker det är […]
 • Gå utGå ut (2)
  Idag har vi fantastiskt väder här med rena värmeböljan så idag tänker ge mig ut och […]
 • Allting är bara skit.Allting är bara skit. (24)
  Jag läser överallt om människor som  mår dåligt och jag önskar verkligen att jag […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “3 tips en härlig lördag!