Allting är bara skit. 24 kommentarer


Jag läser överallt om människor som  mår dåligt och jag önskar verkligen att jag kunde svänga med ett trollspö och göra så att alla mådde bättre. Men hur optimistisk jag än är så inser till och med jag att det inte är möjligt. Däremot så är det min förhoppning att jag kan genom min blogg, mina e-böcker, e-kurser och föreläsningar kan inspirera och hjälpa så många som möjligt till att komma till insikter som blir till steg på vägen till att må bra och vara tillfreds med livet. I det här inlägget så tänkte jag ta upp en fråga som jag ofta ställer till människor som beskriver hur dåligt de mår.

16839ipcxpjo8z7Den fråga jag brukar ställa är följande: ”Hur vill du känna istället?” Och syftet med den frågan är helt enkelt att styra om fokus från en oönskad känslostämning till en mer önskad. För jag märker hur många förstärker den negativa spiralen genom att med sitt fokus, sina ord och tankar fokusera på det oönskade.

Eftersom våra tankar/ord skapar våra känslor så förstärks våra känslor kring en sak ju mer vi fokuserar på det genom att prata om det eller  tänka på det. Jag ska ta ett exempel:

Vi har Anna som tycker att allt bara känns skit så hon skriver på Facebook att hon mår så dåligt, allt är bara skit och inget blir som hon vill. Och så får hon kommentarer där vänner skriver: stackars dig, lider med dig, stå på dig osv. Och Anna fortsätter kommentera att inte nog med att morgonen började skit, nu fick jag ont i huvudet också och så måste gubben jobba över i kväll. Allt är bara skit och jag orkar inte med det här. Och så upprepar hon om och om igen hur dåligt hon mår vilket förstärker de här känslorna.

Ju mer Anna pratar om och tänker på hur dåligt hon mår desto sämre mår hon för de känslorna skapas av hennes tankar. Men om vi skulle fråga henne: Hur vill du känna istället? då skulle Anna bli tvungen att styra om sitt fokus för att svara på den frågan. Hon skulle bli tvungen att tänka på saker som att hon vill känna sig glad, avslappnad, lugn, tillfreds etc och när hon tänker/säger de orden istället så kommer något hända inom henne. Hon kommer känna en viss lättnad så att hon faktiskt mår lite, lite bättre. Och om man fortsätter att prata med Anna om sådana saker så kommer hon till slut att styra in sitt fokus på det önskade istället för det oönskade.

Det är oftast så här vi gör, vi låter vårt fokus vara kvar på det vi inte vill ha och på så sätt förstärker vi det. Det är som att vara i ett helt mörkt rum med en ficklampa, det du lyser på är det som syns. Likadant med våra känslor och tankar, det vi fokuserar på är det som syns, det vi märker. Men det finns massor med olika tekniker för att lära sig hur man styr om sitt fokus och blir mer positiv och det är precis det som är mitt ”trollspö”. Mina verktyg och tekniker som finns i mina e-kurser och e-böcker är utformade för att du ska lära dig skapa tankar som gynnar dig istället för att släpa på tankar som sätter krokben för dig. Livet är alldeles för kort för att slösas bort på onödigt lidande anser jag. Visst upplever vi trauman där det är självklart att må dåligt och att ha negativa tankar men grejen är att sedan ta sig vidare och inte fastna där.Vi vill heller inte ta en liten vardaglig motgång och göra den gigantiskt stor så att vi mår dåligt för det i flera månader. Du kan läsa mer om mina verktyg HÄR.

Så, hur vill du känna idag?

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 tankar om “Allting är bara skit.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Jag aktiverade den innan jag kommenterade hos dig och svarade på din kommentar här. Jag får kolla om jag missat någon inställning. Jag har i alla fall ändrat texten i det mail som ska gå iväg till den som kommenterar när dennes kommentar får ett svar. Jag vill gärna ha den här funktionen för jag får många frågor i kommentarerna och då är det ju bra om läsarna får en avisering om när deras fråga fått ett svar.

   • Patrik

    Har inte fått något mejl nu heller, så det är något som inte fungerar. Men vet att jag testat en del olika tillägg själv förut och inte fått det att fungera. Brukar också svara direkt i kommentaren så jag tycker det är bra när det går ut meddelande. Så man hittar tillbaka när det finns svar.

    Hade ett tillägg förut som fungerade, men mins inte vad det hette. Vet att allt text i adminläget var på japanska eller kinesiska… Det skickade alltid ut mejl.

    Jetpack har en också en liknande funktion, har sett en del bloggar som använder den. Man kan välja att få svar på kommentar, eller om det kommet nya kommentarer på inlägget. Dock brukar jag aldrig få några mejl på dom bloggarna, så tycker inte det fungerar.

    Commentluv brukar ha kampanj runt jul eller om det är black friday, så man får runt 40-50% billigare. Har för mig jag köpte min så…

     • Patrik

      Hoppas du hittar något bra som funkar. Tror att en av anledningarna till det glesa utbudet är att tillägget måste hålla sig inom reglerna för spam.

      Har för mig att de gånger funktionen i Jetpack fungerat så får man lov att gå in på WP.com och godkänna att man vill ta emot svar på kommentarer. Blir lite för mycket klickande där tycker jag…

 • Patrik

  Jag har det där tillägget jag nämnde i WP-gruppen installerat, om du vill se hur det funkar att kommentera på en sådan blogg. Är en del andra funktioner också…

 • Äppelblomman

  Jag vill känna mej som jag gjorde innan.. Den här hösten har varit slitsam på alla möjliga vis…
  Jag försöker se positivt hela tiden, men att gå i motvind hela tiden gör att man tappar den där gnistan! Men jag är helt säker på att det kommer bli såååå mycket bättre efter jul och nyår!
  Ha en fin dag!

  Stor kram K

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad skönt att hösten är över då så att du nu kan känna mer lugn och tillförsikt inför nästa år.
   Ibland blir det bättre om man bara släpper taget och accepterar situationen för en period för det tar så mycket energi och kraft att gå i motvind.

   Önskar dig en härlig 3 advent!

   Kram!

 • Znogge

  Jag vill känna mig som jag känner mig i dag! Förvisso trött och sliten men med en inre glädje inför en helg som ska komma. Förmånen av att rå om barn som varit utomlands duger gott åt mig!

  Kram

 • Caroline

  Tack för besöket och kommentaren hos mig, sådant gör mig glad 🙂

  Väldigt kloka ord i det här inlägget. Man läser ju dagligen om gnäll från olika personer, när man är ut på sociala medier. Men man väljer ju också själv om man väljer att läsa dem, kan ju undvika dessa sidor medvetet ett tag för att slippa läsa om vissa saker 🙂

  Ha en fin kväll!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, jag skrollar gärna förbi när det är för mycket gnäll. Att jag skrev om det här i inlägget är för att en del av mitt jobb handlar just om positivt tänkande och att inspirera.

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Åh, vad underbart! Tänk om fler kunde känna så. Det är så viktigt att uppskatta även de ”små” sakerna i livet för då blir det så mycket enklare att se hur bra man har det.

   You Rock!!!

 • Ingrid

  Kloka ord och så sant!! Jag har själv valt att fokusera min blogg på roliga saker (nåja, nästan alltid..) Har i stort sett alltid värk någonstans och inflammationer MEN bloggen är min
  ”måbraplats” den ska vara positiv. Idag hade vi studiedag på mitt jobb och en ny ung kollega sa; jag måste bara tala om att jag är så impad av dig, har ju hört att du har reumatiska problem men det märks ALDRIG på dig. Du utstrålar alltid glädje och positivitet.. Gissa om jag blev glad!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Åh, vad härligt att läsa. Det är ett väldigt bra beslut av dig tycker jag , att du vill fokusera på roliga saker i din blogg. Det är så viktigt att inspirera andra människor.
   Vilken toppenkollega som gav dig så fin feedback. Svenskar är annars ganska dåliga på att ge beröm och komplimanger. 🙂

   You Rock!!!

 • Eva

  Hej på dig …ja så sant som du skriver jag brukar ge folk goda råd o säga att inget blir bättre av sig själv man måste som du nämner ha en inställning som inte bara är svart ….jag vill jag kan man måste ändra sitt tänk …jag är en glad själ 99% av min tid som vaken jag vill leva positivt ett fint inlägg 🙂 kram & lycka till på vinden

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, allt handlar om vår inställning och våra tankar. Tänk om alla var medvetna om det. 🙂

   Det gick bra på vinden, jag har till och med varit ute och plockat granris som jag ska göra en dörrkrans av i morgon.

   You Rock!!!