ändra beteende


Följ din naturliga Gps.

Jag får väldigt ofta frågan om hur/vad man ska tänka för att manifestera det man önskar. Och jag önskar verkligen att det fanns en magisk tanke som vi alla kunde tänka när vi önskade manifestera något men tyvärr så har jag inte hittat den tanken, ännu. Men, trots att jag ännu inte hittat den tanken så har jag i alla fall ett i mitt tycke väldigt bra svar att ge på frågan. Och som jag ser det så är det här svaret nyckeln till att manifestera dina önskningar. Vi kan kalla den här nyckeln för din naturliga Gps som hela tiden vägleder dig så att du vet om du är på väg till eller från det du önskar.
Först vill jag säga att det handlar inte bara om vad du tänker utan det handlar även om vad du säger eftersom ord är uttalade tankar. Både dina ord och dina tankar skapar känslor inom dig och det är där du hittar svaret på vad du ska tänka/säga. Tänker du tankar eller säger saker som får dig att känna ångest, oro, ilska, irritation och andra negativa känslor så är det den vibration du sänder ut och det du då manifesterar är helt enkelt det oönskade. Tänker du tankar eller säger saker som får dig att känna dig glad, lycklig, älskad, harmonisk och andra positiva känslor så är det den vibration du sänder ut och det du då manifesterar är det du önskar.
Så det är alltså känslan som sänder ut vibrationen och som attraherar det som motsvarar din känsla. Du har säkert hört att du ska leva som om du redan har det du önskar vilket förvirrar väldigt många för hur kan jag till exempel leva som om jag har massor med pengar när kontot är tomt? Jag kan ju inte direkt gå och handla utan pengar.

(mer …)


Dags att bryta en negativ tankespiral?

InspirationsföreläsningTips på hur man kan vända den negativa spiralen eller åtminstone hålla hakan ovanför vattenytan

Förutom fysisk aktivitet, struktur och dagliga rutiner så är det också viktigt att ta hand om den mentala delen. Ett dåligt självförtroende och en låg självkänsla bär man ofta på utsidan och det kan smitta av sig på omgivningen, på samma sätt kan ett bra självförtroende och en bra självkänsla vara svårt att värja sig emot. (mer …)


5 tips för inre styrka 1 kommentar

1. Sluta nedvärdera dig själv Vit
Våga säg vad du är bra på och minska ned på pratet om vad du inte kan. Vi styrs mycket av våra förväntningar och om du låter omgivningen få ha låga förväntningar på dig så kommer du lätt bli behandlad därefter. Det finns ingen anledning att säga vad du inte kan i onödan. Om det ändå behövs, säg: ”Det har jag inte kunnat tidigare” eller ”Jag har haft svårt för det där fram tills idag”.

2. Fysisk träning
Fysisk form och mental styrka hänger ihop. När du känner dig i fysisk form så orkar du automatiskt mer, när du orkar mer blir du mer tålig för mentala utmaningar. Det är ingen slump att många i ledarposition motionerar regelbundet, det är mer regel än undantag.

3. Anta nya utmaningar
Problem kan ses som sätt att växa. Utan problem, hinder och utmaningar kan vi inte växa som vi vill, så träna på att se fram emot utmaningar eftersom det kommer att göra dig mentalt starkare. Önska inte att saker blir enklare, önska att du blir ännu bättre. Hoppas inte att du ska få en lätt dag, hoppas att du stöter på något som får dig att utvecklas som människa.

4. Påminn dig om allt du tidigare lyckats med
Tänk tillbaka på alla tidigare utmaningar du haft i ditt liv och som du klarat av. Just när du upplevde dem kanske du kände att du aldrig skulle klara det, men två år senare hade du klarat både det och mycket mer. Hämta hem trevliga minnen av gamla segrar och koppla dem till nuet.

5. Skapa återhämtningsstationer
En av de viktigaste komponenterna i mental styrka ligger i att snabbt kunna återhämta sig efter motgångar. Helt klart gäller det faktum att om du redan är i balans så tål du fler yttre påfrestningar, men om du redan håller på och vacklar så behövs det inte någon större vindpust för att du ska falla omkull. Se därför till att du får tid för återhämtning varje dag, unna dig att göra det som gör att du kopplar bort ovidkommande tankar och kan få mental och fysisk återhämtning. För vissa handlar det om att träna med avslappningsprogram , andra gillar att läsa en bok, spela tv-spel, ta en kopp te eller kaffe, att vila en stund eller gå en promenad ute i skogen. Vad ger dig återhämtning?


Idag kör vi 7 tips! 26 kommentarer

Och så satt jag här i godan ro och skrev det här inlägget och så vips bara försvann det. Inget autosparande här minsann!

Halvkropp, 4

Njut av livet som det är idag!

Idag har det i alla fall varit en förvirrande dag då jag på förmiddagen var helt på det klara med att det är måndag idag men vid lunch var jag helt övertygad om att det var tisdag. Skönt att det fortfarande är måndag. 🙂

När min man kom hem idag så pratade vi lite mer om flytt till LA och jag är så excited helt enkelt. Det är inget helt bestämt och det ligger lite fram i tiden men det är så härligt att prata om det och småplanera lite. Och nu ska jag lämna er för att njuta av mina drömmar om sol, värme och ett nytt spännande kapitel i livet. Här får ni dagens 7 tips: (mer …)


7 saker att komma ihåg när livet suger, del 7 2 kommentarer

Ni kanske kommer ihåg att jag berättade att mitt internet försvann igår men så var det tillbaka i morse så jag fick kontakta Telia och ta tillbaka min anmälan så de inte skickade någon tekniker. Det har fungerat suveränt hela dagen till för en timme sen då det lade av igen. Så nu sitter jag här och bloggar från mobilen igen. Jag tänkte att ni nu äntligen ska få sista delen i serien om 7 saker att komma ihåg när livet suger.

Här hittar du del 1 i serien HÄR, del 2 HÄR, del 3 HÄR,.del 4 HÄR  del 5 HÄR och del 6 HÄR.

7 fingrar7. Det bästa du kan göra är att fortsätta.

Var inte rädd för att resa dig och försöka igen. Var inte rädd för att leva igen och var inte rädd för att drömma igen. Låt inte ett hårt slag bygga upp murar kring ditt hjärta. Det är de största misstagen och de tuffaste motgångarna som ger oss de bästa och största lärdomarna. Det kommer att finnas tillfällen i livet när det känns som att allt som kan gå fel har gjort det och det känns kanske som om det här kommer vara för resten av livet men så är det inte. När det känns som om du bara vill ge upp så kom ihåg att ibland måste allt rasa innan det kan bli bra igen. Ibland måste du gå igenom det allra värsta för att komma till det allra bästa.

Ja, livet är tufft ibland men du är tuffare. Hitta styrkan till att le varje dag. Hitta modet att vara ditt sanna jag. Få andra människor att le, lev enkelt, älska generöst, var sann, var i nuet och stressa inte över saker du inte kan påverka.

Här är en bra attgöralista som du kan följa de tuffa dagarna.

  • Tänk positivt
  • Ät hälsosamt
  • Träna
  • Oroa dig inte
  • Arbeta strukturerat
  • Skratta ofta
  • Sov gott

Jag har nyligen gått med i Blogkeen så ni som har det får gärna följa mig så följer jag er tillbaka. :)


Ute och sladdar med Parov Stelar, All Night. 8 kommentarer

Rådjur

Ser ni rådjuret?

Charmiga måndag är här och den startade inte som jag trodde. Eller ja, egentligen gjorde den det för igår kväll så bestämde jag mig för att från och med idag så skulle jag starta med lite nya rutiner när jag jobbar hemifrån. Så tanken var att jag skulle börja som vanligt med att väcka min dotter, utfordra henne och sen få iväg henne till skolbussen. Och sen skulle den nya förändringen komma, jag skulle börja med träning, sen meditera, sen frukost och dusch och sen skulle jag börja jobba. Nu blev den här morgonen inte så men den blev ändå annorlunda än vad den brukar vara. 🙂 Och till min stora lycka så blev den här morgonen mer fantastisk än jag kunde ana!

Mannens yngsta son missade sin buss så tanken var då att hans storebror skulle skjutsa honom till tåget. Men i sista stund så visade det sig att han inte orkade så då föll det på mig att skjutsa och då tog jag med lilltjejen också och körde henne till skolan. Och halt var det ute så det blev några sladdar hit och dit. Tåget missade vi, det åkte precis när vi kom till stationen. Typiskt SJ att för en gångs skull hålla tiderna trots vädret. 🙂 Nåja, vi släppte av lilltjejen och sen började resan hemåt och grabben satte på Spotify och plötsligt så kommer bara den där låten! Den där låten som jag aldrig hört med gruppen som jag aldrig hört men J-lar vad bra det var. Jag älskar när jag hittar ny musik som gör mig så totalt taggad och lycklig. Så det var den upptäckten som gjorde den här dagen så underbart fantastisk. Längst ner hittar ni ett klipp med min nya favorit.

Vill du veta mer om de 10 småvanor som minskar din lycka? Klicka här.

Och, ikväll kommer näst sista delen i serien: 7 saker att komma ihåg när livet suger. Du hittar del 1 i serien HÄR, del 2 HÄR, del 3 HÄR,.del 4 HÄR och del 5 HÄR


7 saker att komma ihåg när livet suger, del 5 2 kommentarer

rp_659565yuw1pyq74.jpgDet jag gillar med söndagskvällar är att då är det snart Charmiga Måndag med nya möjligheter. Måndagar känns alltid som ett nytt härligt äventyr för mig och det är så spännande att inte veta vad som komma skall. Jag har så många mål och drömmar och när som helst så kommer de börja förverkligas för nu har jag gjort ett så gediget grundarbete vilket känns helt underbart. Idag har vi kommit fram till del 5 i serien: 7 saker att komma ihåg när livet suger och det handlar idag om andra människors negativitet.

(mer …)


Nu kommer det en ny serie. 9 kommentarer

Du är en stjärna!

Du är en stjärna!

Idag börjar en ny serie här på bloggen som heter: ”7 saker att komma ihåg när livet suger”. Igår avslutade jag serien om 6 saker som lyckliga personer inte gör och den blev väldigt uppskattad och jag vill tacka för alla härliga kommentarer som jag fått. Ni är bara bäst! Eftersom jag nu har jobbat lite på den här nya serien så har jag inte hunnit med att besöka så många bloggar som jag brukar men idag ägnar jag tid åt bloggen och bloggande. Tänkte göra några små förändringar här på bloggen så den blir mer informativ för nya läsare bland annat.

Fick den här härliga kommentaren från en tjej häromdagen:

Fick en dag lite låg självkänsla efter att en person sagt nåt dumt till mig men då slog jag upp din bok och den försvann.

Ha en skön söndag
kram
Malin

Klicka här om du också vill träna din självkänsla i 7 smarta steg.

Nu ska jag inte hålla dig på halster längre utan det är dags för del 1 i den här nya serien, eller hur? (mer …)


6 saker som lyckliga personer inte gör, del 4. 20 kommentarer

rp_IMG_5547_1.jpgNi som har följt min blogg ett tag har märkt att jag skriver väldigt mycket om våra tankar och hur de fungerar. Jag skriver om att bryta vanan med negativa tankar för att istället skapa en ny vana med mer positiva tankar. Och jag får väldigt många kommentarer om hur svårt det är att börja tänka positivt och många skriver att de ”försöker”. Ja, jag skriver ”försöker” för det betyder oftast att man misslyckas. Att säga ”försöka” är ungefär som att skaffa sig en garanti ifall man misslyckas, för då kan man säga att jag försökte i alla fall. Men du hör aldrig någon säga att: ”jag ska försöka öppna dörren” när det ringer på, eller hur? Och är du en av de som vill lära dig mer om hur du bryter negativa tankar så har jag skrivit mer om det här och här.

Och, så var det dags för den fjärde delen i serien om 6 saker som lyckliga personer inte gör. (mer …)