7 saker att komma ihåg när livet suger, del 4. 2 kommentarer


rp_528131_10151037140818215_1601434802_n.jpgSatt här och funderade lite och kom att tänka på de där originalen till människor som brukar finnas i varje stad. Ni vet den där tanten i 70-årsåldern som har färgat håret lila och bär en orange tröja, turkosa byxor, rosa strumpor och gröna skor. De flesta människor tittar lite konstigt på henne och tänker att hon är galen eller i alla fall att hon inte har alla hästar hemma. När jag ser den där tanten så tänker jag alltid att, Yes, det där är jag om 30 år. Och så har jag alltid tänkt, jag har alltid känt en viss connection med de där originalen. Och det fick mig också att tänka på ett blogginlägg som jag läste för ett tag sedan inne hos Hollywoodfrun, Åsa Vesterlund. Inlägget heter: ”Sluta vara en sådan medium svensk” och jag tycker hon har så rätt i det hon skriver. Och jag har ju skrivit en del på bloggen om hur viktigt det är att man vågar vara sitt eget unika jag och strunta i vad omvärlden tycker, tänker och säger. Så jag säger bara, Heja Åsa och Heja alla ni som vågar vara ert unika Jag.   You Rock!!!

Och, så var det dags för del 4 i serien: 7 saker att komma ihåg när livet suger.

Du hittar del 1 i serien HÄR, del 2 HÄR och del 3 HÄR.

4 fingrar4. Oro, gnäll och klagan förändrar ingenting.

De som klagar mest är oftast de som utför minst. Det är alltid bättre att försöka göra något stort och misslyckas än att försöka göra ingenting och lyckas. Det är inte över om du misslyckas utan det är över när du inte gör någonting men klagar på det hela tiden. Om du tror på något så ska du fortsätta att försöka. Låt inte det förflutna kasta skuggor över din framtid. Att ägna din dag åt att klaga på gårdagen kommer inte att göra din morgondag ljusare. Låt det du har lärt dig förbättra hur du lever din dag idag. Gör en förändring och se inte tillbaka med bitterhet och klagan.

Och oavsett vad som händer kom ihåg att sann lycka kommer först när du slutar gnälla över dina problem och istället börjar vara tacksam över alla de problem som du inte har.

Stor härlig lördagskram till er allihop och Rocka järnet nu.

Du kanske också gillar:

 • Dags för en makeover?Dags för en makeover? (4)
  Jag har haft en helt underbar lördag då jag har helt varit i min egen värld av tankar, […]
 • Gå utGå ut (2)
  Idag har vi fantastiskt väder här med rena värmeböljan så idag tänker ge mig ut och […]
 • JubelJubel (2)
  Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den […]
 • 5 suveräna tips för att bryta negativa tankar5 suveräna tips för att bryta negativa tankar (0)
  Jag måste säga att jag nu faktiskt längtar ordentligt efter lite värme och sol, eller […]
 • Nytt är hett?Nytt är hett? (0)
  Nytt kan vara hett men hett är inte alltid nytt. Idag startade det en ny väldigt häftig […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “7 saker att komma ihåg när livet suger, del 4.

 • Camilla

  Jag håller med, det är viktigt att våga stå för den man är. I yngre år hängde jag med hårdrockare och gothare, bodde då i Sthlm och vi gick på diverse klubbar och hade jättekul. Tyvärr fick de ofta höra glåpord från bla killar i rosa skjorta med backslick (sk stureplanstyper). Så tråkigt att folk bara inte kan välja att titta åt andra hållet om de nu inte gillar vad de ser 🙁

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tyvärr så har många svårt för det som är avvikande. Ofta så är det rädsla för det okända som ligger bakom. Ja, det är så enkelt att bara titta bort och inte bry sig om det man inte gillar. Bättre att fokusera på det som man gillar.

   You Rock!!!