Idag kör vi 7 tips! 26 kommentarer


Och så satt jag här i godan ro och skrev det här inlägget och så vips bara försvann det. Inget autosparande här minsann!

Halvkropp, 4

Njut av livet som det är idag!

Idag har det i alla fall varit en förvirrande dag då jag på förmiddagen var helt på det klara med att det är måndag idag men vid lunch var jag helt övertygad om att det var tisdag. Skönt att det fortfarande är måndag. 🙂

När min man kom hem idag så pratade vi lite mer om flytt till LA och jag är så excited helt enkelt. Det är inget helt bestämt och det ligger lite fram i tiden men det är så härligt att prata om det och småplanera lite. Och nu ska jag lämna er för att njuta av mina drömmar om sol, värme och ett nytt spännande kapitel i livet. Här får ni dagens 7 tips:

 

7 tips för positivt tänkande:

 1. Se skönheten i allt. Att ta dig tid att titta på alla vackra saker som omger dig även om du är på uruselt humör är ett effektivt verktyg för att förbättra ditt humör.
 2. Inse att dina tankar inte äger dig. Sluta följa dina negativa tankar slaviskt och inse istället att det är du som är ansvarig för vad du tycker inte tvärtom. Du är inte ett offer för dina tankar utan det är du som styr dina tankar.
 3. Ta dig tid att upptäcka vad du verkligen vill. När du känner att du reagerar negativt kring saker som du själv inte har åstadkommit ska du ta dig tid att fundera över om du verkligen vill dessa saker. Att ta reda på vad som verkligen är viktigt för dig kan hjälpa till att eliminera dåliga känslor över saker som du ändå inte riktigt vill ha.
 4. Acceptera det goda. Ibland låter vi våra tankar fastna i dåliga saker som kommer i vår väg och så glömmer vi att uppskatta de bra sakerna i livet. Ta en minut till att sitta ner och fundera på alla de positiva saker som hänt dig under dagen. Det spelar ingen roll om det handlar om små saker som att kaffet var gott, ett leende, bra bemötande på bussen, solen sken etc.
 5. Känn förväntan inför alla möjligheter som ligger framför dig. Även i de mörkaste stunderna så finns det en mängd möjligheter för dig att göra förändringar i ditt liv. Även om du inte kan se de just nu så innebär det inte att de inte finns.
 6. Tro att världen är en bra plats. Om du bara ser jämmer och elände här i världen så gör du dig själv en stor björntjänst. Tro på att världen är en bra plats och du kommer hitta många fler sätt som bra saker kan komma i din väg.
 7. Sluta upp med ursäkter. Det finns alltid en miljon ursäkter för människan att inte göra något även om det kan få dem att känna dig gladare. Sluta sätt upp hinder för din lycka och skippa alla lama ursäkter. Vet att allt löser sig till det bästa för dig och att det finns en lösning för dig även om du inte kan se den just nu. Bara för att du inte kan se lösningen just nu så betyder det inte att den inte finns.

Vill du lära dig att ta kontroll över ditt liv och dina tankar för att känna dig mer tillfreds med ditt liv? Läs då mer HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 tankar om “Idag kör vi 7 tips!

 • Bling

  Va spännande =)) men jag hade nog inte vågat. Läser dina tips och tänker faktiskt på hur mycket det finns att vara glad över, jag är inne i en prioriterings fas just nu.
  Ha det gôtt

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Du kan välja att fokusera på rädslan, elelr så kan du välja att fokusera på spänningen, värmen, solen och glädjen i äventyret. Sen är det ju så också att alla inte har den längtan och drömmen efter att flytta utomlands. Vi brinner ju för olika saker. 🙂
   Ja, visst finns det mycket att vara glad över. Och ju mer vi letar efter det desto mer hittar vi.

   You Rock!!!

 • Geddfish

  Åh, sååå härligt med eventuell flytt! Om du visste vad jag planerat att flytta utomlands i mina dar 😉
  Faktiskt det senaste var min man och jag som satt på Öland och läste Ölandsbladet en gång, där de sökte pensionärer som au pair i USA. Vi var väldigt taggade där en stund.
  Ibland är det inte meningen att det blir av.
  Tack för dina förträffliga råd, jag läser dem, även om jag vet allt *gapskrattar* måste ha humor med, fina du.
  Kram, Gerd

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Visst är det härligt att drömma, fantisera och planera. Underbara känslor. Det roliga är att vi även pratat om Skåne och då har vår 10-åriga dotter sagt tvärnej men när vi började prata om Los Angeles då blev det annat ljud i skällan och hon tyckte det lät kul.7
   Förstår om ni var taggade att åka, det låter som ett kul uppdrag.

   Varsågod!

   Kram!

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det känns verkligen spännande och helt rätt. Jag är så tacksam över att min man känner likadant som jag gör i frågan. 🙂

   Skönt att du har en, i mina ögon, sund livsfilosofi. 🙂

   Kram!

   You Rock!!!

 • Choices by Annie

  Så spännande med en eventuell flytt förstår om du längtar.

  Bra tips idag igen och du har rätt jag har ett ganska bra självförtroende men min självkänsla behöver jag träna upp några stäpp.Självkänslan växer när man vågar, och jag har liiite svårt att våga. Men jag tar små steg våga lite här och lite där, snart kommer jag nog våga nå min dröm jag med.

  Fin dag till dig
  Annie

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Du gör helt rätt som tar små steg. Visst önskar man ibland att man tog stora kliv men ett litet steg framåt är bättre än inget steg alls.

   Ha det allra bäst!

   You Rock!!!

 • Znogge

  Men så spännande med en eventuell flytt utomlands! Vi har haft våra barn utomlands i omgångar och senast bodde sonen ett år i Brasilien. Utveckling och erfarenhet minst sagt 🙂

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är verkligen spännande och jag hoppas verkligen att vi får till det. Min man tror att han troligtvis kan få jobb med att bygga bliar inom bilsportsbranschen. Han har ju bland annat byggt Petter Sohlbergs bil så han har ganska bra kontakter. 🙂

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, jag ser verkligen fram emot det. 🙂 Satt och kollade på lägenheter i går kväll och bara njöt av tanken. Och så har jag hittat en svensk tjej som bor i Californien och som anordnar resor för svenska kvinnor till Los Angeles. Det är resor med temat personlig utveckling och hälsa och hon tar in personer som har de kunskaper som hon vill kunna erbjuda på de här resorna. Så jag har mailat henne för att se om hon är intresserad av ett samarbete.

   You Rock!!!

 • Krönikören

  Bra tips, tack för dem! Nummer 6 är svår, det räcker med att slå upp en tidning eller titta på nyheterna så känns man motbevisad. Då kanske man får nöja sig med att se ”sin värld”.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Jag har valt bort att läsa dagstidningar och titta på nyheter på TV. Jag ser i sociala medier vad som händer och om det är någon hemsk nyhet som verkligen verkar som något jag bör uppmärksamma så läser jag det men jag väljer vilka nyheter jag läser. Det är så myånga negativa nyheter som vi matas med men som vi faktiskt inte har någon nytta av alls.

   You Rock!!!

 • Pernilla

  Tack för dina ord. Jag är ju den som normalt tänker i de rätta banorna. ”Det regnar, men jag jobbar ju innumhus.” Det kan vara enkelt, om man vill. Eller hur? Men jag har stött på värre hinder just nu. Barn som far illa. Människor som kommer bli sårade och arga. Två onda ting och man måste välja. Det är då jag hittar något i dina ord som ändå kan hjälpa mej. Tack!
  Spännande med flytt! Jag tror inte jag skulle våga. Eller så är det inte feghet utan bekvämlighet. Men jag trivs på min ö och tror inte jag vill lämna Gotland. Inte just nu i alla fall.
  /P

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det viktigaste att tänka på utifrån hur jag tolkar din situation, Pernilla är att du ser till att må bra. Det finns människor som behöver dig och för att du ska orka finnas där för dem så är det viktigt att du mår bra, är stark och har energi. Och negativa tankar är en rejäl energitjuv vilket också förhindrar kreativt tänkande och idéskapande.
   Ta ett steg tillbaka för att först och främst hämta energi och när du gjort det så ska du iaktta situationen för att rent krasst se vad som är viktigast. När du ser det så spelar det ingen roll om vissa personer blir arga eller sårade om det handlar om barn som far illa.

   Klart det inte handlar om feghet. Det är ju bekvämlighet och det är väl skönt. 🙂
   Jag är och har alltid varit äventyrslysten, nyfiken och sugen på utmaningar. Och så ölskar jag värme och att resa.

   You Rock!!!