Arbetslös


Bra tips för inspiration!

Söker du jobb eller funderar på att byta då ska du läsa bloggen NyttJobb-metoder.

Det är en blogg som är fullspäckad med tips både inspirerande och konkreta tips för hur du undviker stress, får starkare självkänsla, använder sociala medier, spetsar ditt CV, hur du använder LinkedIn mm. Du får även bra tips för hur du tex tar kontroll över ditt namn på internet och hur du får ett bra sökresultat på Google.

På bloggen får du också en gratis e-kurs som ska hjälpa dig att snabbare få jobb och när du anmäler dig till kursen så får du även en pdf med konkreta tips i jobbjakten. Klicka på bilden så öppnas NyttJobb-bloggen i nytt fönster!

Bloggen NyttJobb!

 


Söker du jobb?

Jag är en av skribenterna på bloggen Nytt Jobb-Metoder som förutspås bli Sveriges största jobbsökar-blogg. Nedan följer ett utdrag från ett pressmeddelande som nyligen gick ut om bloggen.

”Ett 30-tal proffs på jobbsökande involveras i satsningen NyttJobb-metoder.se.

– Vi siktar på att bli Sveriges största jobbsökarblogg. Vi vill vara ett komplement till alla jätteaktörer på jobbmarknaden, säger initiativtagaren Kristian Borglund, konceptutvecklare och entreprenör samt sedan flera år frilansande jobbredaktör på tidningen Metro, och författare till flera jobbrelaterade böcker, bland annat jobbsökarboken ”Nytt Jobb” som är bloggens egen bok.

Vem vänder sig satsningen till?
– Till att börja med vill vi se dem som går helt utan jobb, men längtar förtvivlat efter att få ett. Det är tärande att varje dag känna osäkerhet inför framtiden och inte kunna planera för de kommande månaderna. Många ifrågasätter sig själva och sin egen förmåga. Att vara utan jobb gnager inte bara på självförtroendet utan också på självkänslan. Bara en sådan vanlig sak som att gå på fest är jobbigt på grund av bekanta som frågar ”Hur går det för dig? Har du fortfarande inte fått jobb?”. Vi vill ge stöd och visa vägar att ta sig ur situationen snabbare.
– Tufft på ett annat sätt har de som vantrivs i sitt nuvarande jobb och vill byta, så det kommer mycket hjälp på bloggen riktad specifikt till dem som behöver hjälp att lämna sitt nuvarande jobb och få ett nytt.”

Läs hela meddelandet HÄR!

Nytt-Jobb på Facebook!

Nytt-Jobb-bloggen!


Sveriges största….. 1 kommentar

…… jobbsökarblogg förutspås Nytt Jobb-metoder bli, den vänder sig till dig som är arbetssökande eller som funderar på att byta jobb eller som vill komma underfund med vad du ska jobba med när du blir stor.

Kristian Borglund, jobb-och karriärredaktör på Metro Karriär, författare, karriärexpert mm har skapat den här bloggen och han har bjudit in 20-talet experter som kommer skriva på bloggen. Här kan du få tips och råd inom alla olika områden: CV, intervju, stress, oro, hantera ett nej, hitta din karriär, personligt brev, tankemönster, ja, helt enkelt allt du kan tänka dig behöva veta när du söker jobb.

Jag är en av skribenterna på bloggen och jag ger framförallt tips som rör oro, självkänsla, stress, tankar och beteende för arbetssökande.

Vi som skriver på bloggen gör det helt ideellt med önskan att kunna hjälpa så många som möjligt till ett jobb genom att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter.

NyttJobb-Metoder har även en sida på facebook där du som arbetssökande kan gå in och diskutera, ställa frågor och komma med förslag och önskemål om inlägg du vill se på bloggen. Gå gärna in och gilla sidan HÄR!

Nedan ser du länkar till några populära inlägg  på bloggen:

* Beskriva sig själv på jobbintervjun – lätt som en plätt (när du har gjort denna övningen)

Flera av oss skribenter har även varit med och bidragit till en bok som Kristian Borglund har skrivit och du kan läsa mer om den genom att klicka på bilden nedan.

Boken NyttJobb!