misshandel


Kvinnan vs Grottmannen 18 kommentarer

Hallå alla Härliga!

2015-11-19 08.29.03Idag vaknade jag upp till den här vinterns första snö vilket är underbart. Jag är barnsligt förtjust i snö. Hur ser det ut hos dig? Har du också snö? Nu får vi se hur länge det ligger kvar.

Som ni vet så är syftet med den här bloggen att inspirera er läsare och det kan göras på olika sätt. Idag tänkte jag berätta om en händelse som jag upplevde för över 20 år sedan. Det är ganska otäckt så känsliga läsare varnas redan här. Men ett sätt att inspirera är att visa hur man tagit sig igenom något hemskt utan att låta händelsen färga resten av livet i negativ bemärkelse.

Det känns också viktigt att poängtera att jag inte skriver detta för att få sympati eller tyck-synd-om-stackars-mig-kommentarer. Det är inte synd om mig och har inte varit det heller. Det viktiga att notera är var jag är idag i förhållande till var jag var då.

(mer …)


Det kan bli bättre än du tror 25 kommentarer

Hallå alla Härliga!

fear-615989_1920När jag var runt 30 så pratade jag med en äldre kvinna och hon sade följande till mig: ”Du har ju varit med om mer skit i livet än vad en människa normalt upplever under en hel livstid”. Och det kanske hon hade rätt i, jag har aldrig riktigt tänkt på det på det viset. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju hur mycket jag har upplevt och ni som är nya här på bloggen kan läsa det HÄR. Och med tanke på våldtäkter, misshandel, mordhot och annat som jag stött på i livet så är det ju inte så konstigt att jag många gånger levt med väldigt låg självkänsla, eller hur? Låg självkänsla handlar egentligen inte om att vi plötsligt drabbas av känslor av att vara låga utan det handlar bara om tankemönster som skapar känslor av att vara misslyckad, värdelös etc. Och våra tankar kan vi styra och ändra som vi vill vilket ger oss möjlighet att förändra vår självkänsla till något bättre. När jag sedan började träna upp min självkänsla så upptäckte jag att livet på många plan blev mycket bättre än jag någonsin kunnat hoppas på. Många är inte medvetna om att de har en låg självkänsla så jag har satt ihop en lista över tecken på låg självkänsla och stämmer något av det in på dig så är det läge att träna upp din självkänsla så livet kan le mot dig. 🙂

(mer …)