Det kan bli bättre än du tror 25 kommentarer


Hallå alla Härliga!

fear-615989_1920När jag var runt 30 så pratade jag med en äldre kvinna och hon sade följande till mig: ”Du har ju varit med om mer skit i livet än vad en människa normalt upplever under en hel livstid”. Och det kanske hon hade rätt i, jag har aldrig riktigt tänkt på det på det viset. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju hur mycket jag har upplevt och ni som är nya här på bloggen kan läsa det HÄR. Och med tanke på våldtäkter, misshandel, mordhot och annat som jag stött på i livet så är det ju inte så konstigt att jag många gånger levt med väldigt låg självkänsla, eller hur? Låg självkänsla handlar egentligen inte om att vi plötsligt drabbas av känslor av att vara låga utan det handlar bara om tankemönster som skapar känslor av att vara misslyckad, värdelös etc. Och våra tankar kan vi styra och ändra som vi vill vilket ger oss möjlighet att förändra vår självkänsla till något bättre. När jag sedan började träna upp min självkänsla så upptäckte jag att livet på många plan blev mycket bättre än jag någonsin kunnat hoppas på. Många är inte medvetna om att de har en låg självkänsla så jag har satt ihop en lista över tecken på låg självkänsla och stämmer något av det in på dig så är det läge att träna upp din självkänsla så livet kan le mot dig. 🙂

Tecken på låg självkänsla:

o Ser dig alltid som mindre värd än andra.
o Ser dig som fulare och mindre attraktiv än andra.
o Du är sämre än andra.
o Du är mer korkad än andra.
o Övertygad om att ingen kan älska dig.
o Din åsikt räknas inte.
o Du gör inte de saker som du helst av allt skulle vilja göra
o Dömer dig själv hårdare än andra.
o Mer kritisk mot dig själv än mot andra.
o Osäker/otrygg i sociala sammanhang
o Känslomässigt instabil
o Svårt att ta emot komplimanger.
o Ökat behov av bekräftelse från andra.
o Litar inte på din egen förmåga så du ber hela tiden andra om råd, även i
frågor som du egentligen vet hur du ska agera.
o Lyfter fram det negativa hos dig.
o Låter andra människors åsikter styra ditt beteende.
o Funderar mycket över vad andra människor ska tänka och låter det styra
ditt liv.
o Orolig över hur andra ska uppfatta dig.
o Orolig över att ha gjort något fel.
o Oförmåga att sätta dig själv främst.
o Motstånd mot utmaningar.
o Rädd för att misslyckas.
o Litar inte på din egen förmåga.
o Räknar inte med att du ska klara av något.
o Vågar inte vara dig själv.
o Osäker bland andra.

När du läser listan över tecken så förstår du också hur mycket motigare, svårare och tuffare livet blir när man har låg självkänsla. jag har själv jobbat med min självkänsla och byggt upp en bra grund så om min självkänsla dalar ibland så sjunker den inte så långt och jag är ganska snabbt där för att träna upp den igen. Jag har testat många olika verktyg och jag har skapat egna verktyg just för att jobba med självkänslan och utifrån min erfarenhet och de resultat jag sett hos mina coaching-klienter så har jag satt ihop en 7-stegsguide som ger dig allt du behöver för att uppdatera din självkänsla. Guiden är sammansatt av de verktyg som har fungerat allra bäst och gett snabbast resultat när det gäller att träna upp sin självkänsla. I guiden får du lära dig vad självkänsla är och du får alla de verktyg du behöver för att träna upp din självkänsla. Du hittar guiden HÄR.

Vill du ha fler bloggläsare och hitta nya bloggar? Klicka på bilden nedan. 🙂

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 tankar om “Det kan bli bättre än du tror