6-stegsguide till en positivare attityd och bättre självkänsla 1 kommentar


rp_47000wip58td184.jpgHallå alla härliga! Idag har jag haft en lugn och skön dag då jag pysslat lite här och där. Tog hand om mina törstiga blommor efter att jag varit borta hela helgen. 🙂 På fredag åker jag till Höör för att föreläsa där på lördag vilket ska bli suveränt roligt. Jag har aldrig varit i Höör så det blir spännande.

Idag delar jag med mig av en 6-stegsguide till er kära läsare. 🙂 Jag hoppas att ni gillar den.

Att bli en ”bättre” människa handlar inte om att vara bättre än någon annan utan det handlar om att bli sitt bästa jag. Det handlar alltså om att bli en bättre version av sig själv vilket sker genom växande och personlig utveckling så här kommer 6 enkla steg till att bli en bättre version av dig själv.

Har du någonsin känt dig omotiverad? Avskräckt? Brukar du sätta upp mål i huvudet och aldrig uppnå dessa mål? Känner du dig som om du är pessimistisk och tenderar att tänka negativt ibland? Här är några tips för att bygga en starkare självkänsla och en positivattityd. En bra självkänsla är väldigt viktigt då det är grunden i en positiv attityd, positivt tänkande och att bli en bättre version av dig själv. Det kommer hjälpa dig att jobba med din fulla potential när du utför dessa 6 enkla dagliga sysslor. BLI en bättre version av dig själv för det är precis vad du förtjänar att vara.

Din 6-stegsguide:

PinkstarSteg 1. Självpepp!

Det är viktigt att du är medveten om vilka tankar du har om dig själv. Ta för vana att tänka positivt om dig själv. Säg till dig själv att du är bra, att du kommer att klara det, att du kan och att du är värdefull. Att tänka den typen av positiva tankar om dig själv hjälper dig att bli av med rädsla och negativitet plus att det stärker din självkänsla. 
När du vaknar på morgonen så påminn dig självom dina prestationer och mål  Se dig i spegelnoch säg positiva saker om ditt utseende ochom all den skönhet du har inom dig.
Gör en lista över det du ska göra under dagen. Det är viktigt ur två aspekter, dels så glömmer  du inte något och dels så ser du i slutet på dagen hur mycket du faktiskt har gjort. Det är skön känsla att se hur listan blir kortare och du kan känna dig nöjd med dig själv.

Steg 2. Var snäll mot dig själv och din omgivning.

Påminn dig själv ofta om alla fina saker du gör för andra. Det behöver inte vara stora, massiva tjänster utan  enkla saker som att bara säga ”tack”, ”varsågod”, ”hej” eller att hålla upp dörren.  Varje artig gest exempelvis att plocka upp saker som någon tappat, att hjälpa en gammal dam över gatan eller lämna en vägbeskrivning till en turist är perfekta saker att uppmärksamma. De här positiva och trevliga små gesterna kommer stärka din självkänsla vilket får dig att  bättre.
Påminn dig själv ofta om att du är en bra och snäll person och du att gör en skillnad för andra.

Steg 3. Du vet bäst!

Låt dig aldrig hindras eller avskräckas av andra människors kritik, fördömanden, förutfattade meningar eller negativitet. Utnyttja istället pessimisterna till att vara den sporre som motiverar dig till att uppnå och bli den bästa person du kan vara.
Upprepa för dig själv Jag är bra” ”Jag är kunnig” ”Jag är duktig på det jag gör” Jag vet vad jag vill” ”Jag har förmågan att göra det jag önskar” Snart nog kommer du känna dig väldigt bekväm med den här inre dialogen och dessa tankar kommer vara starkare än vad din omgivning tycker och tänker. Kom ihåg att ingen annan vet bättre än du vad du klarar, vad du vill och vilka drömmar och mål du har. You Rock!!!

Steg 4. Lyssna på motiverande musik. 

Det är inte bara dina tankar och ord som påverkar dig utan även den musik du lyssnar påpåverkar dig. Undvik i så stor utsträckning som möjligt negativa människor ochnegativ musik. Lyssna istället på musik som fyller ditt inre och motiverar dig, musik somger glädje, inspiration och som du inte kan sitta still till.

Steg 5. Läs inspirerande böcker och artiklar.

Läs till exempel böcker om framgångsrika människor, personlig utveckling, mental träning och ämnen som inspirerar och peppar dig. Pedagogiska böcker och artiklar om positiv psykologi och enkla taktiker för att hjälpa dig att utvecklas som person och bli en bättre version av dig. Kunskap är makt och kunskap räcker långt, ju mer du lär dig desto merförstår du och din hjärna håller sig fräsch längre.

Steg 6. Visualisera.

Visualisera dina drömmar och mål så livfullt du bara kan, det kan handla om: där du skullevilja arbeta, bilen du vill köra, den person som du vill vara, de relationer du vill ha etc.

Kom ihåg att allt i livet är en process. Alla drömmar och mål uppfylls  inte i samma ögonblick, tack och lov. Att vara optimistisk och förväntansfull är första steget för att nådina mål och efter det följer en realistisk strategi och taktik som utvecklas över tid. Kom ihåg att allt är möjligt!!!
Du kan inte ändra det faktum att du har både misslyckanden och motgångar bakom dig men du kan ändra hur du uppfattar dem och det är din uppfattning som är avgörande.
Istället för att gräma dig över de negativa erfarenheter du har bakom dig så bör du fokusera på alla de lektioner som du har fått av dessa negativa erfarenheter. Det är dessa lektioner som gör att du i framtiden når dina mål och drömmar lättare och snabbare.
När du förstå var och vad du gjorde fel så kan du komma på hur du kan göra saker bättre i framtiden för att förhindra att upprepa samma misstag.

Livet är en utmaning och vi vet inte vad morgondagen för med sig för härligheter. Så en positiv attityd och ett nyfiket sinne är en riktigt bra start på dagen. Vi behöver inte ta allt så allvarligt, det viktigaste är att vi lever, är på bra humör och trivs. 

I samma ögonblick som du bestämmer dig att det absolut viktigaste varje dag är att du har härliga och positiva känslor så kommer du också att möta dagen med en helt annan tillförsikt. Din självkänsla tränas automatiskt och du kommer för varje dag som går bli en bättre version av dig själv. 

Jobba med de här 6 stegen varje dag tills de blir en vana och en del av dig så kommer livet bli mer av det äventyr som det faktiskt är.

Kom ihåg att du är en fantastisk människovarelse med en enorm potential som kommer fram när du lever utifrån ditt sanna jag och är den person som finns där innerst inne. Våga stråla  och låt dina inre härligheter få skina på din omgivning.

Älska dig själv och ditt liv och plocka fram Rockstjärnan inom dig!

Klicka HÄR för att kolla in vilken föreläsning du vill se.

You Rock!!!

Inlägg 72 #blogg100

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “6-stegsguide till en positivare attityd och bättre självkänsla

  • Piedra

    Självpepp är något av det svåraste jag vet. Det ligger så mycket skam i vägen tyvärr. Och så lyssnar jag nästan aldrig på musik. Annars praktiserar jag nog de andra fyra stegen redan. Kram! <3