Adventskalender om Personlig utveckling, Lucka 1


rp_20111224054-1024x768.jpgJag önskar er alla en suverän julemånad och hoppas ni kommer gilla min adventskalender. Nu öppnar vi lucka nr 1!

 

Det var mörkt när Astrid åkte hem från jobbet och hon kände hur irritationen gav sig tillkänna när hon såg de stora snöflingorna formligen vräka ner. Det hade varit en jobbig dag och hon skulle helst bara vilja slänga sig i soffan och kura ihop under en filt men nu skulle hon bli tvungen att skotta snö istället. Det kändes som om hela världen var emot henne den här dagen.

Med en irriterad suck parkerade Astrid bilen vid vägkanten så hon kunde skotta uppfarten innan hon kunde köra in bilen där. Astrid svor tyst för sig själv när hon insåg att hon glömt sina handskar på jobbet, nu skulle hon vara tvungen att frysa fingrarna av sig också, hon hatade verkligen att frysa. Trött, irriterad och frusen gick hon till vedboden för att hämta skyffeln och naturligtvis höll hon på att halka omkull precis innan hon fick tag i dörrens stora handtag av gjutjärn. I ren ilska slet hon upp dörren och svor till högt och ljudligt när dörren slog i hennes smalben. Nu ville hon helst av allt bara sätta sig ner och gråta över allt elände den här dagen förde med sig men hon fortsätter in i vedboden och hämtar skyffeln för att sedan gå ut och skyffla undan snön.

En halvtimme senare rinner svetten i nacken och uppfarten är äntligen skottad och Astrid känner sig visserligen helt slut men är ändå ganska nöjd. Hon går in i vedboden och ställer ifrån sig skyffeln och när hon vänder sig för att gå ut igen så hajar hon till. Hon hörde ett främmande ljud som inte hörde hemma i vedboden, hon stod helt still på helspänn för att lokalisera varifrån ljudet kommer. Snett bakom henne till vänster hör hon en rörelse och ljudet av någon som snyftar väldigt ynkligt, hon vänder sig långsamt om, helt livrädd för vad hon ska komma att få se. Det låter som om det kommer inifrån det bakre vedbåset och Astrid smyger långsamt dit, hon lutar sig försiktigt in i båset och längst in i ena hörnet sitter en väldigt liten…

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *