Att känna tillit och vara sårbar 2 kommentarer


Det är sällan som en person går in som ett tomt blad i en relation utan man har oftast tidigare erfarenheter från andra relationer som färgar en när man går in i en relation och det är viktigt att vara medveten om det här.

Har man t ex blivit djupt sårad, sviken, bedragen, lurad eller på något sätt illa behandlad så kommer det styra över hur pass mycket man vågar släppa in den nya partnern. Man kan ha svårt att våga lita på den andre och vara rädd för att vara sårbar och det kan sätta käppar i hjulet för att kunna skapa en trygg, ärlig och kärleksfull relation. Men det här är något som du kan jobba på och idag får du 4 tips för hur du kan öka tilliten och våga vara sårbar.

Tips för att våga känna tillit och sårbarhet igen.

* Förstå! Det pratas väldigt mycket om vikten av att förlåta vilket ibland kan kännas helt omöjligt för ett sådant svek kan man aldrig förlåta. Jag brukar säga att inget beteende är av ren ondska utan det ligger alltid något bakom och om man kan förstå det där som ligger bakom så är det också lättare att förlåta. Det handlar inte om att rättfärdiga en annan människas handlingar utan bara om att förstå dom. Jag levde själv med en man som misshandlade mig och efter att jag förstått hans beteende så var det enkelt att släppa bitterhet, offerkänsla, ilska och att förlåta honom. Det var en ren befrielse. Han hade själv blivit misshandlad av sin pappa och han fick under hela sin uppväxt bevittna hur hans mor blev misshandlad av hans far. Det ursäktar inte hans beteende men gjorde det lättare för mig att förstå och då kunde jag också släppa taget och förlåta. Och det gjorde att jag kunde lita på den man som jag idag är gift med. Jag vågade vara sårbar och känna kärlek igen.

* Förlåt! Att förlåta är något du gör för din egen skull. Att förlåta gör så att du kan släppa taget om ilska, bitterhet, sorg, skuld, skam och offerkänslor. Att förlåta befriar dig så du kan gå vidare med mycket lättare känslor och en positivare syn på livet. Du slipper fortsätta bära på den där taggen som skaver och du kan se framåt istället. Att förlåta är också ett sätt att lära sig  av det som varit. Förlåtelse gör du av respekt för dig själv och det visar för dig själv att du är värd mer än så.

* Fenomenalfantastisk! Ja, du är fenomenalfantastisk! Och för att inse det så är det viktigt med en bra självkänsla. Självkänslan har oftast blivit tilltufsad och det kan vara svårt att inse att du är värdefull. Jobba mycket med självstärkande övningar och kom ihåg att självkänslan är en färskvara som hela tiden behöver fyllas på och speciellt om du blivit sviken. Se till att umgås med människor som lyfter dig och peppar dig. Gör saker som får dig att känna dig värdefull!

* Hitta! Genom att göra saker som lyfter dig så hittar du energin, lusten och livsglädjen. Hitta meningsfullheten i just ditt liv genom att ta reda på vem du är, vad du brinner för och vad som får det att pirra av glädje inom dig! Det är lätt att tappa bort sig själv vid svek så det är därför viktigt att hitta tillbaka till dig själv och ditt egenvärde för det ökar dina chanser avsevärt till att våga igen! Med stark självkänsla, självrespekt och livsglädje så är risken mindre att du utsätter dig för situationer eller personer som sviker dig igen. Du kommer aldrig låta det gå så långt eftersom du vet ditt värde. Du är bäst i hela världen på att vara du! Ingen annan än du själv kan ta ifrån dig ditt värde och din unikhet så håll i det och vårda det med beslutsamhet för du förtjänar ett fantastiskt liv. Sätt igång och hjärntvätta dig själv med tankar på allt bra som du är/har/gör! För du är fenomenalfantastisk och förtjänar det liv som du önskar över allt annat. Livet är alldeles för kort för att du inte ska göra det du är passionerad för!

När du behandlar dig själv med respekt och kärlek så lär du din partner att behandla dig med respekt och kärlek. För när du tar hand om dig själv så visar du ditt värde.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Att känna tillit och vara sårbar

  • LB

    Hej Cecilia! Jag har följt dej ett tag nu och har även varit med i online kursen på FB om att attrahera pengar och är medlem i Attrationsguiden på FB. Du är helt fantastisk och har hjälpt mej mycket. 🙂 Inlägget ovan handlar delvis om att förlåta, förlåta andra som har gjort något dumt mot en, behandlat en illa, men min fråga är som följer: Hur gör man för att förlåta sej själv om man har gjort något som hade inverkan på någon närstående på ett negativt sätt. Jag vet att mina närstående har förlåtit mej till 100% men jag har så svårt att förlåta mej själv i detta. Så, hur ska man egentligen tänka i detta läget. Kanske du kan göra ett blogginlägg angående detta framöver om du inte kan ge mej ett personligt svar.
    Många hälsningar
    LB