Balans i livet? Måste man ha det? 2 kommentarer


Det absolut bästa sättet att undvika att hamna i stressfällan är att skapa stunder för vila och återhämtning. Är det väldigt mycket att göra och väldigt stressigt på jobbet så är det viktigt att finna sin återhämtning hemma för att få en balans mellan vila och aktivitet.

Samhörighet!

Gemenskap!

Nu är det så att återhämtning inte behöver betyda att göra olika avslappnande saker som tar tid eller som du måste åka till en lokal för att utföra utan det kan vara så enkelt som att ha roligt med dina nära. När du är i en miljö där du känner dig trygg, avslappnad, inga krav ställs på dig, känner gemenskap och känner dig uppskattad och älskad så får du automatiskt vila och återhämtning.

I min familj så brukar vi använda måltiderna till just det här och här kommer ett exempel från vår gårdagskväll.

Vi brukar ofta leka olika typer av lekar vid middagsbordet och igår kom dottern på att var och en i familjen skulle likna sig själv vid en frukt som börjar på samma bokstav som förnamnet. Så min dotter var en Ananas, Äldsta sonen ett Persika, yngsta sonen ett Russin, pappa ett Päron och jag, mamma var en Melon. Det här gav oss ett riktigt gott skratt med tanke på russinet för grabben är 16 år och russin associerar man ofta med gamla människor, rynkig som ett russin och så vidare.

Här är några av de fördelar du vinner genom att göra saker tillsammans i familjen:

 • Det skapar gemenskap.
 • Det är roligt och skapar en känsla av samhörighet.
 • Fokus ligger på något konstruktivt.
 • Man kommer närmare varandra.
 • Lär känna varandra på ett annat plan.
 • Det ger ökad självkänsla till alla.
 • En välkomnande och tillåtande stämning skapas i familjen.
 • Det ger trygghet och närhet.

I min bok: ”Rockstjärnestatus i din vardag!” får du fler tips på vardagslekar.

Du kan köpa ett signerat exemplar av boken direkt från mig. Skicka mig ett mail genom att klicka HÄR så får du ett signerat exemplar för 130:- inklusive frakt.

Klicka på bilden nedan för att köpa boken hos Adlibris.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Balans i livet? Måste man ha det?

 • ✫ Fru Eriksson

  Jaa…att använda måltiderna till detta är sååå bra,här gör vi det även bla på picknicken nere vid strandkanten det gillas 😀

  /Kram Annmi