Bli en stjärna på engagemang 13 kommentarer


jennifer_lind

Jennifer Lind

Jag har intervjuat Jennifer Lind som dels driver företaget Städsällskapet med 25 anställda och dels är aktiv och engagerad kommunpolitiker. Man behöver inte prata länge med Jennifer för att märka att hon är en väldigt engagerad person och jag kan inte låta bli att undra hur hon hinner med allt.
Jennifer berättar att hon alltid har tyckt att det ska vara rättvist och som entreprenör och
politiker är det viktigt att man bjuder på sig själv och ser andra människor. Hon tror på det goda i livet och att man ska ha ett gott liv. Jennifer tror på att skapa ett samhälle där alla mår bra och har det bra. Jennifer tror att vårt samhälle har blivit mer egocentriskt och att vi ser mer till jaget istället för laget. – Även om jag inte pratar med min granne så bidrar vi båda till ett bättre samhälle genom att vi betalar skatt t ex. – Jag tror på att göra det där lilla extra i vardagen genom att ge till våra medmänniskor och vi mår alla bra av att göra det.
Jennifer tycker det är kul att kunna öppna upp härliga diskussioner och samtal i sociala
sammanhang och säger att det handlar mycket om att få människor att känna sig trygga, hörda och sedda.

Vad skulle samhället tjäna på att fler engagerar sig?
Vi ser t ex att SD har tagit en stor plats i riksdagen och man klumpar ihop invandrarfrågorna istället för att dela upp det. Men är man mer delaktig i skolor och med våra barn så kan vi ge nästa generation ett lyft och få dem att känna sig trygga i att flickor får vara flickor och pojkar får vara pojkar. Det diskuteras ofta symptom som ska lindras istället för att gå på källan och åtgärda där och för det så krävs det mer engagemang. Det skulle också stärka demokratin om fler engagerade sig och vi skulle få fler medborgare som mår bra och trivs i samhället.
Lösningen idag är inte att prata mindre utan det handlar om att våga och orka lyfta de viktiga frågorna. Vi kan börja med att acceptera varandra, man måste inte alltid ha åsikter om alla andra.

Varför ska jag som enskild person engagera mig?
Först och främst så mår man väldigt bra när man engagerar sig och gör en insats för att
förbättra eller hjälpa en annan människa. Och så träffar man väldigt intressanta människor och man får nya perspektiv på livet vilket gör att man växer och utvecklas som människa. När människor går ihop och gör saker så har man sett att det blir framgång och framgång föder glädje för alla inblandade.

Om jag känner att jag vill engagera mig hur går jag till väga?
Man måste inte engagera sig politiskt utan det finns många saker man kan göra för att
engagera sig. De som verkligen vill göra något men inte vet vad man ska göra kan börja i liten skala. Man kan till exempel börja med sig själv och sin familj, sina vänner och eller sina grannar. Man kan göra saker själv eller gå ihop några stycken för att engagera sig
tillsammans. Går man ihop ett gäng så blir glädjen ännu större för man får dels glädjen av att göra något som är viktigt men man får också njuta av glädjen som kommer när man är tillsammans med andra människor och gör något för sina medmänniskor.

Vad kan det ge mig som företagare att engagera mig?
Det märks på Jennifer att hon är väldigt engagerad i sin personal och att hon verkligen
värdesätter deras engagemang. Jennifers har 3 viktiga nyckelord: sedd hörd bekräftad för det är så viktigt att se, höra och bekräfta de anställda. Jennifers engagemang sträcker sig inte bara till de anställda utan även till andra människor. Hon berättar om när hon beställt T-shirts med företagets logga på men när hon får dem så visar det sig att det är feltryckt. Alternativet var då antingen att slänga dem eller skicka tillbaka dem till tryckeriet. Men istället så valde Jennifer att köpa tröjorna och så skänkte hon dem till olika fotbollslag i fattiga länder. – Att engagera sig i sin personal är väldigt viktigt för utan dem så skulle jag inte ha något företag och vi är ju ett team tillsammans.

logo2013_update

Jennifers bästa tips för dig som vill engagera dig:

 • För att komma på vad du vill göra så är det bra att veta vad du är intresserad av.
 • Fundera över vad dina vänner jobbar för där kan du se om det finns någon eller något som du kan ha nytta av i ditt engagemang. Det kan handla om viktiga kontakter, sponsorer etc.
 • Kolla på din kommuns hemsida, vad finns det för föreningsliv? Hur jobbar de? Vilka
  frågor engagerar sig föreningslivet i? Vad finns det för ideella organisationer eller
  nätverk?
 • Gå någon utbildning om du vill lära dig mer. Gå på föreläsningar i det ämne som
  intresserar dig.
 • Titta i din nära omkrets och se om det finns något du kan göra där eller något ni kan göra tillsammans. Ni kanske kan ha klädbytardagar med barnens urvuxna kläder t ex. Det finns massor på nätet som kan ge dig inspiration
 • Det är viktigt att kolla så det är seriöst om du väljer att ta kontakt med organisationer, nätverk eller bara donera pengar.
 • Umgås med människor som låter dig vara du för det ger dig bättre möjligheter att
  komma på och utveckla idéer kring ditt engagemang.

Du kan läsa mer om Jennifer och hennes företag genom att klicka HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 tankar om “Bli en stjärna på engagemang