Positivt Tänkande = Positivt Kännande. 4 kommentarer


Som ni märkt så har bloggen haft julledigt tillsammans med mig. Jag har i år firat jul The old fashionstyle, dvs utan sociala medier. Jag har alltså inte bloggat eller suttit och laddat upp bilder på julmat, julklappar och julfirande på Facebook, Twitter och/eller Instagram. Jag har inte ens tagit bort julrean utan gjort om den till mellandagsrea istället. Så vill du förändra ditt liv och dina tankar så kika in i webshopen och kolla in superpriserna där. Men nu är jag tillbaka och det är både skönt och roligt. Jag kan bjuda på en bild på mina underbara barnbarn och nedanför bilden kommer lite tips och förklaringar kring Positivt Tänkande.

barnen

I rubriken likställer jag Positivt tänkande med Positivt kännande vilket jag nu tänkte förklara närmare då jag ofta får frågan vad en positiv tanke är för något. Det jag nu tänker förklara är också en tydlig beskrivning för hur Attraktionslagen egentligen fungerar. Så, en Positiv tanke är en tanke som skapar en Positiv känsla inom dig. Så därför kan man inte göra en lista över tankar som är positiva för alla människor. Jag kan ta ett exempel: min vuxna dotter, som är mamma till de ljuvliga pojkarna på bilden, hon älskar ormar och tycker det är väldigt roligt och fascinerande med ormar. Jag, å andra sidan är livrädd för ormar. Så när min dotter tänker på ormar så upplever hon positiva känslor men när jag tänker på ormar så upplever jag känslor av obehag. Så för min dotter är tanken på ormar positiv men för mig är det negativt.

HyacintMen om jag absolut vill uppleva positiva eller åtminstone mindre negativa känslor kring ormar så kan jag med tankens hjälp hitta tankar om ormar som skapar mindre obehagliga känslor. Jag kan tänka att ormar är nyttodjur för de äter möss. Jag kan tänka att det är bra att vi inte har några huggormar på tomten och vara glad för det etc. Och eftersom jag väljer mina tankar själv så föredrar jag att välja tankar som skapar positiva känslor inom mig. Ett aktuellt ämne för mig just nu är vädret som om jag valde andra tankar verkligen skulle kunna sänka mitt humör och ge mig en god ursäkt för att må dåligt och vara sur och grinig. Det är så här att jag avskyr verkligen att frysa och nu när vi har kring minus 14 grader ute så har vi också kallt inne, om vi inte eldar ordentligt förstås. Och för att elda så måste man ju gå ut i vedboden för att hämta ved. Och jag har hört så många som gnäller över att de måste gå ut i vedboden och hämta ved för det är så jobbigt, tråkigt och kallt och så vidare. Och jag har full förståelse för det, MEN, det hjälper inte. Hur mycket man än gnäller så springer inte veden in av sig själv och tänder en värmande brasa. Hur mycket man än gnäller så blir det inte varmare. Det ända man uppnår med dessa ord och tankar är negativa känslor.

Så hur tänker jag då? Först och främst så klagar jag sällan över kylan utan jag pratar istället om vad jag föredrar och det jag föredrar är värme. Och när det gäller eldningen och veden så är jag glad och tacksam över att jag har möjligheten att elda för jag tycker det är så mysigt. Dessutom blir jag varm av att gå ut och hämta ved vilket också är positivt. Och det är så jag har valt att fokusera istället för jag har ingen lust att slösa bort mitt liv på att vara sur och grinig över saker som jag ändå inte kan påverka. What´s the point, liksom.

I nästa inlägg kommer jag förklara mer om positiva känslor och attraktionslagen.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Positivt Tänkande = Positivt Kännande.

 • TantGlad

  Man ska alltid tänka positivt. Negativa tankar blockerar jaget.
  Tankens kraft.
  Nä nu ska du ha en jättefin ny vecka och njuta av de sista dagarna vi har detta år.
  Nu ser vi fram i mot ett nytt härligt 2015. Känns lite konstigt att skriva en 5:a på slutet haha.
  Kramiz.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, negativt tänkande är verkligen blockerande både fysiskt och mentalt.
   Jag ser verkligen fram emot det nya året och det kommer säkert ta ett tag att vänja sig vid att skriva 2015. 🙂

   You Rock!!!