Det klarar jag inte! 3 kommentarer


Det var bättre förr! Man vet vad man har men inte vad man får! Det har alltid fungerat förut så varför ändra något?

Vanliga, familjära invändningar, eller hur?

Människan är av naturen rädd för det som skiljer sig från mängden, det som vi inte känner till och när saker plötsligt inte är vad dom var.
Förändringar är vanliga i dagens samhälle när utvecklingen går framåt med en väldig fart och det kan ibland vara svårt för oss att hänga med.

Vilka förändringar tycker du är svåra?


Hur lätt tycker du det är att anpassa sig till olika typer av förändringar?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Det klarar jag inte!

  • Helén

    Jag är en sån där person som gillar förändringar. Söker nya jobb, vill flytta, prova på nya intressen. Min man däremot är tygghetsmänniska som inte vill ändra på något. Det är bra som det är. Så vi drar inte alltid jämt. Jobb kan jag byta utan att han påverkas, och det har jag gjort många gånger också. Nu vill jag flytta och har bearbetat honom i ca 2 år. Nu börjar han inse att han kanske måste följa med. Och vi har ju ändå bott här i 11 år, så det är hög tid, tycker jag!

  • conny

    Det här är intessant! Absolut ingenting skulle fungera särskilt länge utan förändringar, samtidigt är de allra flesta rädda för de ofrånkomliga och nödvändiga förändringarna. Det är något av en gåta att det förhåller sig på det viset. Det är som om folk skulle vara rädda för att äta, trots att vi måste äta för att fungera. Utan förändringar kollapsar hela tillvaron, world wide!
    Det absolut enda man kan vara 100% säker på är att det kommer att ske förändringar! Och de kommer att ske precis överallt, inom alla områden, av ovan nämnda skäl.
    Jag har alltid välkomnat förändringar, för då vet jag att min tillvaro fungerar. Det som krävs för att ändra folks attityder till förändringar, och hjälpa dem anpassa sig och att se möjligheterna i förändringarna, är att förklara varför förändringar är nödvändiga, vilket inte är lätt.